Quantcast
Отварят фитнес залите в началото на февруари | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

Отварят фитнес залите в началото на февруари

Ресторантьори в Перник още от днес започнаха с протестите
Обновена
8 847
 Илияна Кирилова

Фитнес залите ще бъдат отворени в началото на февруари. Това са уверили министрите на здравеопазването Костадин Ангелов и на спорта Красен Кралев представители на бранша след среща с тях в петък. Управители на фитнес зали, участвали в срещата, съобщиха пред бТВ, че са получили потвърждение, че отново ще заработят от 1 февруари.

По-късно днес в Сливница премиерът Бойко Борисов уточни, че по-вероятно е това да стане от 4 февруари. Наред с фитнесите ще бъдат отворени и залите за танци. Местата за спорт бяха затворени в края на ноември наред с ресторантите и останалите заведения за хранене.

Въпреки това собственици и работещи във фитнес залите ще се присъединят към протеста на ресторантьорите на 27 януари. Браншовите сдружения на заведенията обявиха, че ще организират Марш на свободата пред сградата на Министерския съвет с искане да им се позволи да работят от 1 февруари. Премиерът Бойко Борисов и Националния оперативен щаб обявиха, че за отварянето на заведенията ще се мисли чак след края на януари в зависимост от епидемиологичната обстановка.

Още днес обаче по обяд спонтанно в Перник рестораньори се събраха на протест пред сградата на общината, предаде БНР. Протестиращите обявиха, че ако колегите им в страната отварят заведенията си на 1 февруари, те също ще го сторят. „Кандидатствахме и по програмата „Запази ме” за компенсации. До момента са ни превели 24 лв. за един единствен работен ден. Хората няма какво да ядат", обяви един от протестиращите.

Други обаче призоваха: "Не искаме пари, а отворени врати". И обвиниха управляващите, че упражняват двоен стандарт спрямо бизнеса.

15

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

73 000 ваксини очаква България за 2 дни

28.02.2021

Обновена

1929 51
Заради тестовете на границата с Гърция шофьори плашат с блокади

27.02.2021

Обновена

3850 22
От понеделник - всички на кръчма, учениците с предимство

Коментари

ХичМеНяма

Радвам се за хората от фитнесите, но и не е добре. Надявах се стейхометата и хоум офиниците, които са ковид истерясали, на пролет да изпълзят вмирисани и дебели и да започнат да измират от затлъстяване. Сега ще си седят вкъщи, ще си получават заплатките, ще годят да тренират,  ще си поръчват пиене с доставка и ще плюват кръчмите и безотговорниците. И няма да им стиска да го правят лично и на живо, а само на клавиатурата във вмирисаните си апартаменти. Жалки същества със жалък животец. 

Gusin

Наистина, хич те няма, изкукало мнение.

ХичМеНяма

С изкукало паникьосано народонаселение изкукали мнения. Когато някой си позволява да мери живота на другите със собствения си аршин е хубаво да носи отговорност за това. И всички последствия. Българина обича да има ред, но само по неговия начин и да не го ощетява. Познавам много стей хомета, които искат затваряне на всичко, щото вируса, здравето, хората... Но фитнесите и магазините за крафт бира да работят. Сещаш ли се? 

Maya Encheva
снимка на Maya Encheva

"Марш на свободата"   Хахахаха

Васик

Каква е логиката да ги затворят заедно, а сега да ги отварят различно?

Kerr Avon
снимка на Kerr Avon

Кога пък е имало някаква логика в тези мерки, че сега да очакваме да е различно...

Кy-Ку
снимка на Кy-Ку

Разумни действия, да не повярваш. Бях сигурен, че Тиквун ще започне отварянето с кръчмите за да угоди на троглодитския си електорат, но все пак реши да отвори първо училищата и спортните зали. Кръчмите и дискотеките могат да изачакат, нищо толкова важно няма в тия паразитни бизнеси, управлявани главн от разни долни мутри. И да фалират, ще ги заместят други. А колегата съфорумец, собственик на бар, да си даде революта или каквато сметка има там да съберем некой лев, че вече сериозно ни досади с цивренето и клетвите си. 

ХичМеНяма

Месеци наред не разбирам, защо на псуването, в отговор на непотърсени, но за сметка на това дебилни изказвания, надвишаващи нуждите на темата в посока селташко злобеене и избиване на комплекси, му викате циврене! Знам, неприятно е, но да заместваш реалността не е по-добре. След толкова писания кой какъв бил, какъв му бил бизнеса, как го движел, как не ви пука, майната им, да затварят, нека фалират, няма нужда от тях, да ходят да садят картофи и всякакви такива, смятам, че дори съм мек. Не за друго, а защото тук файда няма. Очевидно. 
И не искам подаяния, а да работя. Аз имам бар, не място с купичка на тротоара. Та благодаря, справям се с хора, които знаят какво е бар и как им се живее.

Danibus

👍 Не забравяй обаче, че тук има много комплексари, много от които в пенсионна или предпенсионна, фрустрирани стари моми/някои само по манталитет или по други причини, да не ги казвам/ на които любимото занимание е да си стоят в панелките и да плюят по форумите щойто им падне и за когото излезе материал, независимо какъв е той, какво е постигнал и каква професия има. Важното е да има яко плюене.

п.с. Впрочем те са най-върлите привърженици на мерките, но ако може още по-строги, още по-добре за тях. Нещо от рода на: "Виж каква правят хората на Запад, една Германия например" и пр и пр. простотийки. Само, че в Германия или Англия могат да изкарат още 3 години така, ама тук в Цървулландия до кога. 

п.п.с. Нали ти казах. Ето доказателството. 

Kerr Avon
снимка на Kerr Avon

Мани, дето викаш да си седят стейхомотата под ключ и да не се бъркат в неща, които не разбират. Пък и никой не ги кара насила да ходят на такива презрени места като кръчмите. Те и на фитнес толкова ходят - да направят селфитата за инстаграм с марковото екипче и да си споделят кой какъв зоб взима. Щото постоянното трениране е скучно и се потиш от него. Не ставаш за 2 месеца нацепена батка. То и аз от години работя върху своя бирен корем и все още изоставам от професионалистите. Ама сме на олимпийския принцип и не се отказваме. Наздраве!

Бухта

Ако ресторантьорите отворят кръчмите "протестно", отново ще си самодокажем, че по-тъп народ от нашия няма. Затова и изчезването ни е напълно закономерно и в реда на нещата. Само да добавя, че очевидно други индустрии на територията няма - то не бяха претенциите им за касовите апарати, за пушенето, за ДДС-то, а сега и това. 

Аз самият съм млад, здрав, без някакви проблеми, дори се шегувах, че не искам да се ваксинирам не заради чипа, а ей така, щото ми се ще да си тествам имунната система. Е, вече не ща. "Лекото грипче" се оказа коварна машина - седи си в тебе и цъка като часовник и само се чудиш какво ново ще извади на следващия ден. От една седмица съм пълен парцал и физически, че и психически, хем при мен минава леко

 

hamer

Ами добре, да ги отворят кръчми, динкотеки, ресторанти, фитнеси.... Ама нали някой трябва да ходи там и да харчи пари. Ковид-ограниченията засегнаха ли други браншове, които да им се наложи съкращаване на персонал, или да не могат да работят. Например редовните посетители са обикновено хората от държавната ад министрация, които след работа отиват на по питие, актьори, музиканти, студенти и пр. Е, в кризата значи те са хората, чиито доходи не са се повлияли от нея. Ами тог ава за какво  точно ревем? На когото доходите не са се повлияли от ковид кризата - да ходи по заведения, да им осигурява хляба, що пък държавата да се грижи... А здравето е от Бога -  за него в кръчма не се плаща.

 

Maya Encheva
снимка на Maya Encheva

" Ама нали някой трябва да ходи там и да харчи пари."  Не е необходимо има пари за изпаране.

hamer

Ако имаш предвид рестораньорите като перачи на пари, ще трябва да отчитат нереално големи обороти, което би било подозрително, особено след шума, който вдигнафа.... Ясно пролича и това, че персоналът им е без договори и осигуровки и затова не могат да се възползват от помощите... А ако става дума за онези т.н.олигарси. - те по тези заведеня не ходят, техните клубове и места за купони са недосаегами нито от властите,нито от данъчните, а защо не и от Короната

 

ppipi7766

Да отвориш за достъп затворени помещения където много хора се товарят, потят, пръхтят, пърдят а да не отвориш училища,МОЛ, заведения за хранене е Боковизия - толкова Му е визията на тиквата.

Влез или се регистрирай за да коментираш