Quantcast
Патриарх Неофит бе приет в болница за профилактичен преглед | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

Патриарх Неофит бе приет в болница за профилактичен преглед

Негово Светейшество е настанен в неврологично отделение
Обновена
4 402
 Илияна Кирилова

Българският патриарх Неофит е бил приет вчера в болница, съобщи първоначално Нова тв. По-късно това бе потвърдено от Ловчанския митрополит Гавраил. Първоначално информацията бе, че патриархът е настанен в тежко състояние в неврологичното отделение на болница "Токуда", но по-късно стана ясно, че е постъпил за профилактични прегледи.

Емил Велинов - директор на Дирекцията по вероизповеданията при Министерския съвет, коментира пред БТА, че ръководителят на Българската православна църква е добре и е на профилактичен преглед в болница "Токуда". "Разговаряхме около десетина минути по телефона", каза Велинов. Той сподели, че в разговора с Негово светейшество даже са се и шегували, като Емил Велинов е казал на патриарх Неофит: "Да излиза по-бързо от болницата, за да пият по 50 грама за сърцето".

"Аз щях да звъня на патриарх Неофит днес, за да разговаряме какво е състоянието му, но той ми се обади преди да го потърся по телефона", обясни директорът на Дирекцията по вероизповеданията при Министерския съвет.

През април 75-годишният патриарх Неофит отново бе приет в болница, като тогава от Св. Синод заявиха, че той не е с влошено здравословно състояние, а "както всеки човек на неговата възраст, страдащ от хронични заболявания, които периодично се обострят, е желателно да бъде проследяван в болнична обстановка, поради което, той постъпи за ежегодни изследвания и лечение в болница".

Неофит не отслужи тогава богослужението за Цветница, а в патриаршеската катедрала "Св.Александър Невски" бе прочетено негово обръщение.

 

Още

Общинска болница се продава на цената на апартамент

20.06.2021

ДИЯН БОЖИДАРОВ

6711
Ерата на Любомир Спасов в болница "Лозенец" приключи

18.06.2021

6274
Източване, харизване и още по-голямо харизване - ГЕРБ продава болница

17.06.2021

ДИЯН БОЖИДАРОВ

7677