Quantcast
Пеевски и Божков били само комуникационен недостатък на ГЕРБ | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

Пеевски и Божков били само комуникационен недостатък на ГЕРБ

Обновена
27 546
 БГНЕС
Томислав Дончев

Свързването на ГЕРБ с Делян Пеевски и Васил Божков е комуникационен недостатък, допуснат от партията. Тя всъщност няма нищо общо с тези хора, чиято звезда е изгряла преди ерата "ГЕРБ". Това обясни зам.-председателя на партията Томислав Дончев пред Нова тв, коментирайки санкциите за корупция по закона "Магнитски", наложени на шестима българи, сред които Божков и Пеевски.

Точно преди година Бойко Борисов, тогава премиер, освободи трима министри - Владислав Горанов, Младен Маринов и Емил Караниколов, за да се прекратят внушенията, че те и партията са в пряка зависимост от ДПС и Пеевски. Според Томислав Дончев обаче тримата са били махнати заради съмнения, което не значело, че тези съмнения са основателни.

Зам.-председателят на ГЕРБ смята също, че не Борисов е корумпираният партиен лидер, за когото пише САЩ в санкциите, без да го назовава поименно. Ставало дума за политически лидери от "доста по-скромна величина". "Ако беше за Борисов, щеше да го пише директно", обясни тезата си  Томислав Дончев.

Той нямал илюзиите, че информацията, на базата на която САЩ наложиха санкциите, е събрана само от публични източници. "Те отразяват до голяма степен дневния ред на обществото. И това очевидно не е станало дневен ред към институциите", посочи той. И допълни, че оттук нататък всяка политическа сила ще е безкрайно внимателна с кои лица работи. 

Според Дончев в България са приложени всички известни модели за борба с корупцията и въпреки това резултатите не са окуражителни, защото тази борба изобщо не проста работа.

"Много ми се иска, освен да се оплакват от всичко, да свършат и някаква работа", коментира той работата на служебното правителство.

Още

Рашков обеща нови проверки на всички скандали около Борисов

19.06.2021

Обновена

4236
Заваляха футболни писма в защита на наказани по "Магнитски"

19.06.2021

Обновена

2741
"Шоуто на Бойко" рестартира с гръм

18.06.2021

Обновена

91812