Quantcast
Посланикът на САЩ: Инфраструктурни проекти са среда за корупция | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

Посланикът на САЩ: Инфраструктурни проекти са среда за корупция

Борбата с корупцията е важна за членството ви в НАТО, казва още Херо Мустафа
4 943
 БГНЕС архив

Борбата с корупцията е пряко свързана с позицията на България като стабилен член на НАТО на югоизточния фланг на Алианса. Тази връзка направи посланикът на САЩ Херо Мустафа по време на организирана от Атлантическия клуб дискусия за бъдещето на НАТО, предава БНР:

"Въпросът с корупцията е важна тема. Виждаме как различните инфраструктурни проекти предлагат среда за корупционни практики. Затова България трябва да се възползва от момента и да направи прозрачни обществените поръчки, да засили контрола над държавните дружества и да подобри прилагането на закона. Целта е всичко да се прави в обществена полза", казва още Мустафа.

Според нея България и Черноморският регион трябва да се възползват от подобрените възможности за свързаност в областта на сигурността, енергетиката и инфраструктура.  Това изисква „умно инвестиране“, силна политическа координация и сътрудничество, каза американският посланик.

В изказването си посланик Мустафа обърна внимание на важността на енергийната независимост за сигурността на България. И подчерта, че целият регион трябва да се възползва от инициативата „Три морета”, за да подобри свързаността и инфраструктурата си.  

Още

ЕК признава, че не си е свършила работата в България
КПКОНПИ препрати на прокуратурата зам.-министър на ГЕРБ

16.07.2021

7102
Шефът на фонд Земеделие: Чиновници се държат като феодали

09.07.2021

4402