Quantcast
ПП гони последния влак за изборна регистрация | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

ПП гони последния влак за изборна регистрация

Според Никола Минчев формацията пак може да ползва чужда
Обновена
12 315
 FB/Продължаваме промяната
Никола Минчев и колегите му учредиха ПП през април, но формацията все още няма съдебна регистрация.

ПП може да има проблем с регистрацията си за изборите на 2 октомври. Причината е, че формацията все още не е съдебно регистрирана като партия. Днес бе даден ход на делото в Софийския градски съд. Срокът за произнасяне на съда е 2 седмици. В ЦИК партиите следва да се впишат най-късно до 17 август вечерта, тоест ПП се надбягва с времето, надявайки се на щастливо стечение на обстоятелствата.

При подобни производства може да се намеси прокуратурата, оспорвайки искането за регистрация. Това можеше да протака още нещата. Но тя не възрази, с което поне този риск отпадна. 

ПП проведе учредително събрание в средата на април. Но внесе документи за съдебна регистрация едва на 13 юли, след като стана на 99% ясно, че ще има предсрочни избори.  

Ако не успее да се регистрира на вота, формацията може да ползва чужда регистрация, както стана на миналата есен. Успоредно, към ПП има оферта от ДБ за съвместно явяване - Кирил Петков и компания обмислят предложението.

На съдебното заседание ПП бе представлявана от бившия председател на парламента Никола Минчев. Пред медиите той направи коментар, с който хем успокои привържениците на ПП, че проблем с участието на вота няма да има, хем допусна да се ползва чужда регистрация. "Дали регистрацията ще е готова навреме за настоящите избори, не е казус за нас изобщо, тъй като ние и на предните избори през ноември нямахме партия. Имахме партньорите от "Волт" , "Средна европейска класа", с тях се явихме. Не беше проблем за изборите, така че със сигурност няма да бъде и за тези", каза той.

ПП е в спор с добричкия кмет Йордан Йорданов, който още на местния вот през 2019 г. ползваше мотото "Продължаваме промяната  - Добрич". Казусът се развива в Патентното ведомство. Но той касае наименованието като търговска марка и юридически няма връзка с партийната му употреба. 

Още по темата:

 

Още

ЦИК отряза от изборите "Български дух и традиции"

19.08.2022

3101
И след отказа на "Промяната", ДБ иска мащабно обединение

19.08.2022

4137
Край на сагата: ПП отряза ДБ за предизборен съюз

18.08.2022

4066