facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / България

Президентът: Пореден скеч на премиера, шкафчето ми е празно

Няма да влизам в деструктивния тон на обединителя, който явно цели да разделя с цел да владее, отговори Борисов
Обновена
9 367
Брифинг пред медиите

Вчера гледахме поредния скеч на премиера, който се опита да постави знак на равенство между неговите и моите отношения с бизнеса. Държа да подчертая, че тези отношения са коренно различни. Общувам с българския бизнес, който произвежда, изнася и пълни хазната, но не и с този бизнес, който я празни със скандални обществени поръчки, където основният диспечер на порциите е министър-председателят. Никой бизнесмен не ме е упрекнал в рекет и корупция. Знаете чий пиар е ходил всеки месец в офиса на г-н Божков, уж за да отказва нещо си. Моето шкафче е празно и аз не режа лентички на прескъпи строителни обекти, които започват да се разпадат още със самото помпозно откриване. Българските планини са извор на здраве и това, което се случва е тревожно. След като съсипахме сами морето си, метастазите на алчността, на злоупотребите вече пълзят и към планината. Багерите не са се посвенили да се качат и на Рилските езера, които няма нужда някой тепърва да преоткрива, за да ги показва на българите. Докато се намират вратички в закона и личните интереси надделяват над обществените, пред очите на хората най-безсрамно ще се лее нов и нов бетон. От всички нас зависи това да спре.

Posted by Румен Радев on Saturday, July 4, 2020

"Вчера гледахме поредния скеч на премиера, който се опита да постави знак за равенство между неговите и моите отношения с бизнеса. Държа да подчертая, че тези отношения са коренно различни. Аз общувам с този бизнес, който произвежда, който изнася и пълни хазната. Но не общувам с този, който я празни със скандални обществени поръчки, където основният диспечер на порциите е премиерът".

Това бе коментарът на президента Румен Радев по повод вчерашното изказване на премиера Бойко Борисов, че няма нищо укоримо в това, че лично е помагал на едрия бизнес в България.

"Никой бизнесмен не ме е упрекнал в рекет и корупция. Знаете чий PR е ходил всеки месец в офиса на г-н Божков, уж за да отказва нещо си. Моето шкафче е празно и аз не режа лентички на прескъпи строителни обекти, които започват да се разпадат още със самото помпозно откриване", допълни Радев.

Президентът направи тези си коментари по време на посещение във високопланинската спортна база в Белмекен, свързано с инициативата "Спортувай с президента", а и да види при какви условия се подготвят елитните ни състезатели. Базата е под карантина и за да влезе някой вътре, трябва да има направен PCR-тест. Такъв е направил и президентът и резултатът е отрицателен.

В базата Радев подчерта, че най-важното е, че е има много млади хора. "Чувството е прекрасно. Пѐче ни слънце, валя ни дъжд, както се полага в планината. Травми няма, всички се качиха и слязоха успешно", коментира Радев след похода, заедно със спортистите, под проливен дъжд до върха Зъбчето в Рила, чието изкачване е почти неотменна част от подготовката на елитните ни състезатели.

Той призова да пазим планините си, защото те са извор на здраве. "След като съсипахме сами морето си, виждате, че метастазите на алчността, на злоупотребите вече пълзят и към планината", посочи Радев.

Той поясни, че тези му думи са заради ставащото край Седемте рилски езера, където с тежка техника се прокарват чакълени алеи. "Багерите не се посвениха да се качат и там. Една красота, която е на милиони години, няма нужда някой тепърва да ни я преоткрива и да ни я показва. Трябва да бъдем непримирими към всички посегателства към нашата природа".

Според него личните интереси надделяват над обществените и пред очите на хората най-безсрамно се лее нов бетон, а това трябва да спре.

Радев коментира и ситуацията с коронавируса в страната. Той обясни, че го притеснява начинът, по който не се управлява тази пандемия. "Неслучайно призовавах да имаме план за управляемо безопасно излизане от тази криза, това не се случи. Когато не се работи с ясни критерии, а се работи за обслужване на нечии рейтинги, се получава така".

Пред bTV от правителствената пресслужба са предали следния отговор на днешното изявление на президента: "Няма да влизам в деструктивния тон на обединителя, който явно цели да разделя с цел да владее".

56

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Борисов: Оставка? И аз искам оставката на Радев

10.08.2020

Обновена

15262 368
Няма как Борисов да оцелее до края на мандата

08.08.2020

ТАНЯ ПЕТКОВА

17985 20
Президентът взе решителен курс към промени в Конституцията

05.08.2020

Обновена

24042 166

Коментари

Страници

Epikur

 

 

  Както обикновено ясен, точен и конкретен. При това винаги с факти, винаги с аргументи. Това което казва виждаме всички, виждаме го ежедневно, виждаме го непрекъснато с болка и отвращение. Виждат го и герберските фенове, те също го знаят, но пред фактите поставят любовта към вожда. Разликата между нас обикновените и президента е само в това, че той има възможност да каже гласно онова, за което ние нямаме трибуна.

Каубой
снимка на Каубой

Да, обединител на червените бабички. Иде време разделно, бабетата през камина, дебелата вицка на мераклии мислимани, а червените тролове, в шлеп по рука унаюсКая! Кой не му ЯАресва - жалба в билграда, резиденция на жуже.

 

hamer

Едва ли точно любовта, по-скоро страха и далаверата

anarhia

 Каубойчо, много сложна , многопластова и дълбоко филоцофска мисла си изразил на чист български език! Ха така! Покажи на тия хора ка съ мяташ ... на амбразурата.

Sine_metu

Съб., 04/07/2020 - 19:16 (нов)

Каубой

Да, обединител на червените бабички. Иде време разделно, бабетата през камина, дебелата вицка на мераклии мислимани, а червените тролове, в шлеп по рука унаюсКая! Кой не му ЯАресва - жалба в билграда, резиденция на жуже.

 

Окончателно ли изкукурига или много ти се иска да се пишеш „дисидент“ заради бан, заслужен отдавна с помиите омраза?

Самуил Петков

Каубой

Да, обединител на червените бабички. Иде време разделно, бабетата през камина, дебелата вицка на мераклии мислимани, а червените тролове, в шлеп по рука унаюсКая! Кой не му ЯАресва - жалба в билграда, резиденция на жуже.

Обединителят на червените бабички следи хората с дрон!

 

Следи Бат Бойко !

 

"С бял дрон ме преследват в живота" - жалил се е Генерал Лейтенантът - "бял дрон неизменно, все след мене върви!" 

 

Що тъй прай Радев??

old war horse
снимка на old war horse

Борисов: Не е укоримо, че съм помагал на Бобоков

 

щом има за чекмеджето сичко е точно!😉

magik
снимка на magik

Пълен резил.....Те големите рушвети не се събират в чекмеджета , а в офшорни сметки надалеч......Бойко е смешен, че си признава помощтта....аз вземам милион за назначение....парите си ми трябват за Деси, а може и за някоя нова....пък и изборите ми наближават....ваш Ръ. Ръ.....ура другари...!!!!

 

 

 

Lillian
снимка на Lillian

тези двамата - премиер и президент, така ми омръзнаха

да се махат и двамата, лигльовци!

Satchi

Как може да пишеш за "тези двамата" като за еднакви хора, бе Лилянке?

Разликата е от земята до небето, от пилота до шофьора-пазач, от ерудирания мъж, който никога не говори глупости, до простака, от чията уста излизат само несвързани брътвежи и фукня, а не на последно място от стройния  спортен мъж до дебелия цицорест ББ.

вале

👍👌

СтефанОтВторо
снимка на СтефанОтВторо

О страшно е ерудиран Грипена, той дори да чете не може, ти го набеди за ерудиран.

Иначе питай го ерудита, какво направи от 1.1.2020 до днес във времена на криза и пандемия?

Как ще си оправдае заплатата 12000 лева, колата, къщата, гавазите от НСО и над 1 милион лева издръжка на администрацията? Какво свърши, та да оправдае присъствието си?

Ако не бяха чатовете, нямаше носа да си покаже.

old war horse
снимка на old war horse

ами ти кажи, кое от правомощията си не упражни да ни спасява от кризата и пандемията?!?

май някой друг не може да чете, а, стефане от второ, бтв, кое второ, онова помощното ли?!?😁😁😁

СтефанОтВторо
снимка на СтефанОтВторо

За да се държи каот мъж, не се изискват правомощия. Той нямаше една мъжка, смислена реакция. От изцепките на Шипка, когато бърбореше, че няма вирус, до чатовете. Туй то прецедента ...

вила

европарламентът се заема със записа в в който един мъж се заканил да изгори Елена Йончева Дали пък не е онзи бабаит,компютърджията, дето копай яма за компютри?

Жозефа
снимка на Жозефа

абе мякой чул ли е нещо за президента на германия?

 

За Франк-Валтер Щайнмайер ли питате?

Минувача
снимка на Минувача

да имаме план за управляемо безопасно излизане от тази криза

 

Абсолютна глупотевина! 

old war horse
снимка на old war horse

а кво кажува нИдялкУ 😁😁😁

Минувача
снимка на Минувача

Радев с напрежение очаква решението на Конституционния съд на 6.07. За това е нервен и пуска собствени, незаучени фрази.

mochila

И защо  да е нервен президентът? Май забравяш в какво го обвинянават. Дори да успеят да докажат, че като шеф на ВВС неправомерно е назначил бъдещата си жена, това как се класифицира - като нарушение на Конституцията или като държавна измяна?

 

Президентът на Република България и вицепрезидентът притежават имунитет. Той може да бъде снет от Конституционния съд при нарушение на Конституцията или държавна измяна с прекратяване на пълномощията им.

Минувача
снимка на Минувача

В нищо сериозно не го обвиняват, за сега. Ще се определят само границите на имунитета му и до кога са валидни.

old war horse
снимка на old war horse

така ли рече нИдялкУ?!?😁😁😁

3biri

Ей , голямо тиктакане пада! Вижте там и с поьробностите на коча, кал стоят   нещата.

Stоrmbringer

"След като съсипахме сами морето си, виждате, че метастазите на алчността, на злоупотребите вече пълзят и към планината"

...

Според него (Решетникович, б.м.) личните интереси надделяват над обществените и пред очите на хората най-безсрамно се лее нов бетон

 

Дарагой партайгеносе Румен Решетникович, ти май си забравил какво те предупреди Йотова: "И най-малкото движение срещу БКП/БСП няма да ви бъде простено!" Щото тия дето бетонираха черноморието и продължават да леят бетон там са до един партайгеносета с червени куфарчета и комунистическо потекло.

 

 

Stоrmbringer

Че кои държаха ключовете от касите тогава бре, отворен! Все отбрани червени партайгеносета! Дето после до един станаха капиталисти! 

СтефанОтВторо
снимка на СтефанОтВторо

Най смешното е, че Грипена искаше да прави прецедентска република. Та кой щеше да му е съратник в управата, питам аз? Митко Резервистчето и съветника по корупция и чатове? 😀

old war horse
снимка на old war horse

кога това бе, стефчо?!?

я ни светни, че нещо не сме разбрали!😁

СтефанОтВторо
снимка на СтефанОтВторо

Пипи зеленото чорапче, даже конституцията искаше да променя. За една бройка, Митко Резервистчето да се овласти

old war horse
снимка на old war horse

ама верно?!? и като как?!?

с президентски указ?!?😁😁😁

hamer

Е, друго щеше да е с Цецка партиен секреттар начело на държавата - достоен приемник на комсомолския секретар Чехлю! А сега к`во - две петлета_генерали се скарали пред поповата врата....😅

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш