facebook
twitter

България

Приключи големият ремонт по АМ "Тракия"

798
 Снимка: Архив

От тази сутрин се пуска нормално движението по ремонтираните пет виадукта на АМ "Тракия" - при 13-ти, 15-ти, 17-ти, 18-ти и 20-ти км. С това приключват планираните строителни работи по автомагистралата за летните месеци, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).

Ремонтът там започна на 13 март и нерядко причиняваше тапи през изминалите месеци. От агенцията съобщиха, че ремонтът на колоните на виадуктите ще продължи, но това няма да доведе до нови ограничения на движението. Иначе отгоре мостовете са с ремонтирани пътни плочи, греди, хидроизолация, нови фуги и тротоарни блокове, асфалтова настилка, маркировка, предпазни парапети и мантинели. В обновяването на съоръженията са използвани близо 4 800 куб. м бетон, 600 тона армировъчна стомана, 25 000 кв. м хидроизолация, над 26 000 тона асфалт и над 18,4 км пътни и мостови ограничителни системи от най-висок клас.  Заедно с виадуктите са обновени и 11 км от платното за София между съоръженията.

От АПИ обясниха също, че тези съоръжения не са били ремонтирани от построяването им.

Ключови думи:

АПИ, АМ Тракия
2

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Протест заради разбита настилка затвори пътя Русе-Варна

04.07.2020

840 3
Седем обединения искат да строят тунела под Шипка

29.04.2020

Обновена

2958 13
През "Рожен", "Превала" и "Печинско" се минава само с вериги

02.04.2020

122

Коментари

Prime Capital
снимка на Prime Capital

От Стара Загора до Бургас за нищо не става дясното платно. Некадърниците от ГЕРБ. 

Калпазанче

Същото щях да попитам. Само че за участъка Чирпан -Стара Загора .Дунавските вълни са се превърнали в морски. Ако броят този участък за магистрала и събират тол-такси е престъпление. Отделно на всяка отбивка монтирали по една пакрулка да дебне за скорост до 90км. и събират парсата с въпросчето: "Кво праим сега?".

Влез или се регистрирай за да коментираш