Quantcast
Делото за смъртта на Милен Цветков влиза в съда с най-тежко обвинение | СЕГА
facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / България

Делото за смъртта на Милен Цветков влиза в съда с най-тежко обвинение

Ако вината на Кристиан Николов се докаже, той може да получи от 15 до 20 години или доживотен затвор
Обновена
10 028
 МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА

Кристиан Николов ще бъде предаден на съд за умишлено причиняване на смъртта на журналиста Милен Цветков при катастрофата от 19 април. Вече са готови всички експертизи и прокуратурата е презицирала обвинението на младежа, съобщи в четвъртък държавното обвинение. 

Обвиняемият нарушил правилата за движение по пътищата, вследствие на което предизвикал пътнотранспортно произшествие и умишлено причинил смъртта Цветков. Случаят е особено тежък - Николов управлявал джипа си след употреба на три различни вида наркотични вещества (амфетамин, тетрахидроканабинол, кокаин), и с 99 км/ч - скорост значително надвишаваща разрешената, съобщи прокуратурата.

Както "Сега" писа още на 25 септември, разследването за катастрофата, при която през април загина журналистът Милен Цветков, е приключило. В петък се очаква материалите по делото да бъдат предявени на близките на Цветков, обясни пред "Сега" от адвокат Менко Менков, който ги представлява. Преди седмица от прокуратурата не отговориха на въпросите на "Сега" за разследването.

Милен Цветков загина при кошмарен инцидент - докато чакаше с колата си на червен светофар край столичен мол, върху автомобила му връхлетя джип с огромна скорост. За това, че умишлено е причинил смъртта му бе обвинен Кристиан Николов. Той е в ареста от април. Но юристи допускат, че с приключването на разследването може да поиска от съда да промени мярката му за неотклонение в по-лека. Мотивите на съда да остави Николов в ареста бяха, че има обосновано предположение, че младежът е предизвикал катастрофата, а освен това има опасност да се укрие или да извърши ново престъпление. Той отказа да обжалва определението на Софийския градски съд с обяснението, че така демонстрира желание да съдейства.

В съда през април се разбра, че по време на катастрофата Николов е бил под влиянието на четири различни вида упойващи вещества, но е съзнавал риска, който може да създаде като участник в движението. Липсват доказателства за невменяемост на този етап и може да се приеме, че той е вероятно психично здрав и се е отнасял с безразличие към настъпването на опасните последици, каза тогава съдът. Показанията на свидетелите и видеотехническата експертиза показват, че е имал обективната възможност да възприеме опасността на пътя, да прецени какви могат да са последиците от посоката му на движение, от скоростта, но въпреки всичко е продължил с увереност движението към автомобила на Цветков, напълно игнорирайки значението на червения светофар.

През април адвокатът на Николов пледира, че не той е шофирал колата, която удари автомобила на журналиста. Адвокат Любомир Таков поиска магистратите да го пуснат без никаква мярка. Той посочи още, че не е разследвано дали причината за смъртта е катастрофата или неадекватните действия на очевидците, включващи извеждането на Цветков от колата, въртене на главата, сърдечен масаж. 

Ако вината на Николов се докаже в съда, той може да получи от 15 до 20 години или доживотен затвор. Това е най-тежкото обвинение за транспортно престъпление.

Обвинение във връзка с катастрофата има и майката на 22-годишния Николов, тъй като му е дала колата, с която е причинена катастрофата. Под отговорност бяха привлечени и пътниците от джипа на Николов - Симона Цветкова и Георги Иванов, син на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов. Според обвинението те съзнателно затаили истина за факти и обстоятелства за инцидента.

41

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Двама загинаха след челен сблъсък на пътя Монтана - Видин

23.10.2020

194
Повдигнато е обвинение на шофьора на ТИР-а в катастрофата край Лесово

10.10.2020

Обновена

391 4
Обвиненият за смъртта на М.Цветков се оправдава с хранителни добавки

05.10.2020

Обновена

4563 22

Коментари

Страници

Минувача
снимка на Минувача

За съжаление М.Цветков е бил без колан.

F16
снимка на F16

И ако беше с колан това как щеше да го спаси при този удар отзад?

Джанго
снимка на Джанго

Много 

вероятно

А и е имал субстанции в кръвта ,които влошили ситуацията.

А с дъщерята на,,пършевицата,, ко стана 1убит и 1инвалид работници от чистотата. Даже не и отнета книжката ,а синът на прокура 2ма на тротоара и 2г условно ?Те неумишлени убийстава!?

cymen

Бог да го прости, но М. Цветков си беше простак, който смяташе, че тези неща са само за другите. В много отношения ми беше симпатичен, но не бива на черното да се казва бяло. Много сходен с Тити Папазов, който на същото супер натоварено кръстовище си минава на червено. Разликата е, че единият нямаше късмет.

Voltervoice
снимка на Voltervoice

     

      Абсолютно съм съгласен, че беше простак, нито ми е бил симпатичен! 

        Но никой не заслужава такава смърт! 

           

СИНЯ СЛИВА
снимка на СИНЯ СЛИВА

Цветков е убит след страховит удар отзад на колата му. При такъв удар коланът няма никакво значение, той пази при челни удари. При удар отзад се получава т.н. "камшичен удар", главата отлита назад и се чупи врата.

Калиграв
снимка на Калиграв

А някой педофил? А някой убиец?

Нещо възмездие?

Тук често чакат божие отмъщение и се надат...

sega_reader

Вие горните четирима, поне да бяхте спазили благоприличие и да замълчите.

Като няма какво да кажете.

Slava
снимка на Slava

5

Пет., 25/09/2020 - 11:46 (нов)

sega_reader

Вие горните четирима, поне да бяхте спазили благоприличие и да замълчите.

Като няма какво да кажете.

 

👍

paragraph39

/:/ Милен Цветков загина при кошмарен инцидент - докато чакаше с колата си на червен светофар край столичен мол, върху колата му връхлетя джип с огромна скорост. За това, че умишлено е причинил смъртта му бе обвинен Кристиан Николов.

........................................................................................................................

Някои/ в т.ч. и юристи, май?!/ НЕ правят разлика между ВИНОВНО причиняване и причиняване УМИШЛЕНО или ПО НЕПРЕДПАЗЛИВОСТ!??

Вярно е, че Умишлено/ с Умисъл/ престъпно деяние и Неумишлено/по Непредпазливост/ престъпно деяние са ВИНОВНО извършени престъпни деяния, но НЕ са едно и също нещо! Нещо повече:

НАКАЗАТЕЛЕН КОДЕКС

...

Чл. 11. (1) Общественоопасното деяние е извършено виновно, когато е умишлено или непредпазливо.

...

(4) Непредпазливите деяния са наказуеми само в предвидените от закона случаи.

......................................

Аз категорично съм убеден и твърдя, че Кр. Николов е причинил смъртта на М. Цветков ВИНОВНО, но ПО НЕПРЕДПАЗЛИВОСТ, а НЕ УМИШЛЕНО!

Умисълът изисква Цел/крайният резултат/ у дееца, Планиране, Подготовка и съзнателно извършване на престъпното деяние!

Т.е., в казуса, Кр. Николов да е искал, да е имал за цел, да е планирал, подготвил и съзнателно да е извършил ОТНЕМАНЕ НА ЖИВОТА/Убийство!/ на М. Цветков! При това, рискувайки живота на приятелката си и на друг пътник в автомобила си! Което е абсурдно! Или, поне, трябва да се докаже, че Кр. Николов е "камикадзе", "воин на Аллах", "екзекутор"  и прочие!

КАЗАХ!

Минувача
снимка на Минувача

Абсолютно сте прав! Деецът е бил със замъглено съзнание и не се е контролирал. Ако пострадалия беше обикновен гражданин, можеше да не научим за автопроизшествието. 

Платон
снимка на Платон

Убиецо е невинен! Парламаграфата казА с големите букви. Начи, света истина, дори и болгарски псевдо-съд не требе вече за немедленото освобождение на невинното убийче. 

Johnny B. Goode
снимка на Johnny B. Goode

Какво си казал бе, неграмотник юридически?

Причинена смърт от шофьор под влияние на опиати е предумишлено убийство.

Ruby Tuesday

27.06.2018 16:06

Дъщерята на олигарха Зоров премаза двама чистачи на Околовръстното шосе

https://19min.bg/news/8/102303.html

 

02.07.2018 10:17

Потулват катастрофата на щерката на олигарха Зоров

https://m.19min.bg/news/8/102427.html

 

 

solognak

Вие горните четирима, поне да бяхте спазили благоприличие и да замълчите.

Като няма какво да кажете.

👍

nebenebe

 На моменти ме е дразнил, но беше буден човек. Отиде си човекът мърцина. Съдба!

d5555

При тошево време тоя изрод щеше да получи смъртна присъда.Но сега при тая просташка демокрация ще четем простотии като по горните.

Aniki

сега получава оправдания от типа на: ма той не е искал

Скрудж

Нямаше да получи смъртна присъда! Явно не сте живял по "тошово" време.

paragraph39

Платон

/:/Убиецо е невинен! Парламаграфата казА с големите букви. Начи, света истина, дори и болгарски псевдо-съд не требе вече за немедленото освобождение на невинното убийче. 

.......................................................................................................................

НЕ лъжи!

Или, поне, лъжи по-малко/ако го можеш?!/!

НЕ съм твърдял, че Кр. Николов е НЕВИНЕН!

Твърдял съм, твърдя и ще твърдя, че той е ВИНОВЕН за причинена смърт/ на М. Цветков/ ПО НЕПРЕДПАЗЛИВОСТ- което е една от двете форми на вината в Наказателното право/виж по-горе в постинга ми чл. 11 ал.1 от НК!

paragraph39

Johnny B. Goode

/:/Какво си казал бе, неграмотник юридически?

Причинена смърт от шофьор под влияние на опиати е предумишлено убийство.

.........................................................................................................................

Казано е: "Недей да учиш баща си как се правят деца!"

Щеше да си прав, ако Кр. Николов е имал за Цел да УБИЕ М. Цветков, планирал е, следял го е, дебнел го е, проследил го е и нарочно е употребил наркотици, за да предизвика автомобилна катастрофата- като един истински шосеен "камикадзе" или "жертвеник-самоубиец"! Да, ама НЕ!

И на теб да ти го кажа: Макар и двете да са ВИНОВНО извършени, но "Предумишлено Убийство" и "Отнемане на живота на другиго по Непредпазливост" са две РАЗЛИЧНИ неща- даже при второто/при Непредпазливост/ деецът се наказва само в изрично посочени от Закона/НК/ случаи!!

Впрочем, НЯМА непредумишлено "Убийство"- щом е Убийство, то е винаги и само умишлено!!! Ако НЕ става въпрос за Умисъл, значи НЕ става въпрос за "Убийство", а за  "Отнемане на живота на другиго по Непредпазливост"! ТЧК

Хипотетично: ако зад волана НЕ е бил Кр. Николов, а, например, майката на М. Цветков, пак ли ще твърдиш, че става въпрос за "Предумишлено Убийство"- т.е., майката е искала е да убие сина си, при това по този начин?! А?!

Знам за такъв случай- майка потегля с автомобила си, но, под влияние на алкохол, вместо напред, тръгва назад с колата- и "убива" сина си! И това ли, според теб, е "предумишлено Убийство"?! Да, ама НЕ- според Съда, е ВИНОВНО "Отнемане на живота на другиго/ на сина ѝ!/ по Непредпазливост", а НЕ умишлено! И правилно е присъдил Съдът!

СИНЯ СЛИВА
снимка на СИНЯ СЛИВА

Цветков беше убит, защото не разбра че се е сменила системата. Вместо демокрация дойде диктатура. Нещо не си мереше приказките, там нещо се изпусна че "маските били да се запушат устите на хората". При диктатурите за такива приказки убиват. 

Калиграв
снимка на Калиграв

да бе.....убиеца  1 месец го дебнал с пълна кола лумпени....

paragraph39

М. Цветков НЕ е бил УБИТ, а му е бил ОТНЕТ живота!

Престъплението "Убийство"/т.е., умишлено/ и престъплението "Отнемане живота на другиго"/ по Непредпазливост/ са две различни неща- макар и двете деяния да са извършени ВИНОВНО!

В този случай и казус става въпрос за ВИНОВНО "Отнемане живота на другиго"/ на М. Цветков, но ПО НЕПРЕДПАЗЛИВОСТ, а НЕ с Умисъл, НЕ умишлено! И, следователно и законно, НЕ е престъплението "Убийство" по чл.115 от НК, а е по чл. 122 от НК! ТЧК

Това прокурорско Обвинение/ за Убийство на М. Цветков/ НЯМА да издържи в Съда- дай, боже, още на първата съдебна инстанция!

АМАН от прокурорска Некадърност, Безотговорност или "професионална деформация", или поръчкови обвинения! ПФУ!

.........................................

НАКАЗАТЕЛЕН КОДЕКС

...

Чл. 11. (1) Общественоопасното деяние е извършено виновно, когато е умишлено или непредпазливо.

(2) Деянието е умишлено, когато деецът е съзнавал общественоопасния му характер, предвиждал е неговите общественоопасни последици и е искал или допускал настъпването на тези последици.

(3) Деянието е непредпазливо, когато деецът не е предвиждал настъпването на общественоопасните последици, но е бил длъжен и е могъл да ги предвиди, или когато е предвиждал настъпването на тези последици, но е мислил да ги предотврати.

(4) Непредпазливите деяния са наказуеми само в предвидените от закона случаи.

...

Глава втора.
ПРЕСТЪПЛЕНИЯ ПРОТИВ ЛИЧНОСТТА

Раздел I.
Убийство

 

-->

Чл. 115. Който умишлено умъртви другиго, се наказва за убийство с лишаване от свобода от десет до двадесет години.

...

Чл. 122. (1)  Който причини другиму смърт по непредпазливост, се наказва с лишаване от свобода до пет години.

Скрудж

Трябва да призная, че Пара-та е прав! Ако жертвата не беше публична личност, а примерно....бай Петко от Обеля, нямаше и да разберем за случилото се.

Калиграв
снимка на Калиграв

Да питам

Дъщерята на "пършевицата-1 убит 1инвалид /служители на Чистотата/= ни арестувана нито взета книжката

Синът на прокурор-2ма убити на тротоар условна/намалена/

Ренгенолог -1 убит в гръб с незаконен пистолет и подбуждане на лъжесвидетелства ,укриване на доказателства= някаква условна

и т.нт

 

Та важен и убиеца и жертвата

 

Но Престъпникът има и Бонус -споразумение.

Често роднините на по маловажни жертви  не вземат и лев обезщетения..

 

ЗАщо има  споразумения при доказана вина на Убийци?

Domi

Темида е сляпа.....за М.Цветков ...6 месеца разследване....за Владко Зидаров може и 6 години.....Защо ли Темида и полу гола тази хетера на изпълнителната власт....  

Бонжуар

Не голотата е причина, а каскетът. 

Калиграв
снимка на Калиграв

И как ?Той Съди ,?раследва ?

няма бит съдия в булгаристан и няма такъв дето нее милионер в евро.

Nickolas

Може би това е и целта.

Несъстоятелното обвинение в предумишлено убийство да падне, а то ще падне (§39 ви го е обяснил достатъчно разбираемо), след което да остане само непредумишленото физическо нараняване със смъртен изход.

Обвиняемият е сътрудничил с разследващите, нали го писа и писа вестникът - ей го как стават 2 години условно.

Хайде три години да са - пак условно. Другаде условното е до две, в България май и три може условно! Така че работата ми се вижда доста предвидима.

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш