Quantcast
Прокуратурата забрави да приеме брата на певицата Лилана в ареста | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

Прокуратурата забрави да приеме брата на певицата Лилана в ареста

Бийтбоксърът Скилър отказа да плати гаранцията си, но държавното обвинение не постановява задържането му
2 972
 БГНЕС
Александър Деянов дойде с багажа си пред ареста на "Майор Векилски".

Познатият като бийбоксъра Скилър - Александър Деянов не бе допуснат да остане в ареста на "Майор Векилски", след като отказа да плати гаранцията си от 50 000 лв. Заедно с неговата сестра Лиляна Деянова, популярна като певицата Лилана, са обвинени за злоупотреба с еврофондове. Въпреки че Деянов беше приговил багажа си и лично се яви, за да бъде задържан, към момента това се оказа невъзможно. 

"За да го приемат, трябва да има постановление на прокуратурата. На изчакване сме. Ще чакаме 1 час, ако не се появи никой от прокуратурата, си тръгваме", коментира неговият адвокат Николай Хаджигенов, цитиран от Нова тв. Пред "Сега" той уточни, че законът не предвижда задължителен срок, в който такова постановление да бъде издадено. Така изпълнителят остава на свобода, въпреки че не е внесъл паричната гаранция.

"Честно казано нямаше да мога да се погледна в огледалото, ако бях платил такава гаранция за такова несправедливо решение. Не знам какво ме очаква. Но вярвам“, заяви Деянов. Бийтбоксърът беше задържан преди няколко седмици заедно със сестра си. Двамата и още няколко човека бяха обвинени като организирана престъпна група, свързана с незаконно усвояване на европейски средства по програма "Иновации и конкурентоспособност“. По-късно Скилър бе пуснат от ареста срещу 100 000 лв. парична гаранция, която дни след това бе намалена на 50 000 лв. Сестра му и нейният съдружник Мартин Димитров обаче бяха оставени за постоянно в ареста.

"По време на разпитите ме питаха дали познавам Васил Божков и аз чистосърдечно си казах, че нито го знам, нито съм го виждал този човек", заяви по Би Ти Ви Деянов. Той нарече прокурорските обвинения срещу него нелепи и обяви, че е жертва на случаен огън. Думите му, че и той е бил питан дали познава Васил Божков, само доказват версията, че прокуратурата рови около певицата именно и заради бизнесмена.

7

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Навални ще бъде арестуван още на летището в Москва

14.01.2021

4407 98
Джони Деп обвини Амбър Хърд в кражба на 7 милиона долара

10.01.2021

1917
Съдът не пусна вкъщи обвинения за смъртта на Милен Цветков

08.01.2021

1090 2

Коментари

Калпазанче

Дежурен прокурор няма ли...? Водещият делото къде е, като от вчера стана ясно ,че ще има цирк! Без това момче се разпада конструкцията ОПГ, заплашвала с оставка и 37 неприети повиквания по мобилката на шефа на АПИ. Тези безспорни доказателства са основанието за постоянен арест на младежите. Специализираната прокуратура днес да не е хоум- офис?

Талибан

Пародия на държава.

Epikur

 

 Пародия-да, но ако осъдят България в Страсбург за тази отвратителна гавра с човешкото достойнство?  Кой ще плаща ? Ти и аз, всички ние.. Както плащаме за измислиците на  Боко, за рушащи се пътища и магистрали, за кражби в санирането, за безброй измислени заеми за да върже некадърно съставените бюджети и утоли стремежа към кражби на политиците си. А сега и за осъдителни присъди от нечестни "правораздаватели", пак ли хората на тази държава да плащат? Ако имаше закон задължаващ ги сами да си плащат грешките, едва ли щяхя да са така арогантно безотговорни. 

Evasion

Александър Деянов не бе допуснат да остане в ареста на "Майор Векилски", след като отказа да плати гаранцията си от 50 000 лв. ...Въпреки че Деянов беше приговил багажа си и лично се яви, за да бъде задържан, към момента това се оказа невъзможно

Това ме навежда на мислата, че съдебната ни система  далеч не е толкова корумпирана, колкото се говори. Просто си е некадърна, та затова много престъпници се радвата на свободата си и на възможността да вършат нови злодеяния. 

Under_My_Thumb

Некадърността не е несъвместма  с корумпираността, нали?

Evasion

Прав си. Само се чудя кое преобладава и има ли смисъл да подкупваш някого, който така или иначе не може да си свърши работата, щото е смотан...

Порфирий

Европейски средства? Къде дреме Кьовеши? 

Влез или се регистрирай за да коментираш