Quantcast
Протестът на ГЕРБ премина с хоро и шествие до Народното събрание | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

Протестът на ГЕРБ премина с хоро и шествие до Народното събрание

Демонстрацията на гербаджиите пред "Дондуков" 2 беше посрещната от контрапротест
Обновена
6 543
Полиция и протестиращи окупираха пространството пред президентството днес преди обед.

Протестът на симпатизанти на ГЕРБ, които тази сутрин се събраха пред президентството, за да поискат оставката на Румен Радев, приключи с шествие до Народното събрание. Демонстрантите бяха водени от ММА-състезателя Станислав Недков - Стъки. Пред парламента протестиращите заплашиха, че ще бъдат на площада и през следващите дни, след което някои от тях отново се отправиха към пл. "Независимост".

Ден по-рано премиерът в оставка Бойко Борисов пробва безуспешно да отмени протеста. Днес феновете на ГЕРБ бяха посрещнати от контраагитка, заела места на "Дондуков" 2 по-рано. В контрапроявата участваха отец Дионийси, Йоло Денев и други лица от летните протести. Надвикването протече чрез: "Никога ГЕРБ!", "Бойко - криминал, стига си ни крал!" и "Радев предател!".

Имаше доста полиция. Тя бе разделила митингуващите, за да не се стигне до опасна близост. Двете агитки не бяха многолюдни, но пък създадоха доста шум с вувузели и песни чрез уредба.

“С мирен надпартиен протест да кажем не на комунисти, соросоиди, джендъри и национални предатели. България има нужда от държавници обединители, а не разединители и чуждопоклонници" - такъв бе официално лозунгът на митинга на Стъки. И самият той се обяви за повече демокрация след появяването си. От микрофон поздрави "пристигналите от Варна, Бургас...". Прати поздрав и на "хората отстреща", иронизирайки ги, че не са много. От трибуната говори и журналистът Юлий Москов, който остро разкритикува президента Румен Радев и новите партии в парламента. След  речите пред президентството се изви дълго хоро. Отстреща другата агитка скандираше "Оставка!". Шумът се чуваше вътре президенството, докато по същото време Радев връчваше мандат за съставяне на правителство на лидера на БСП Корнелия Нинова.

Още по темата:

 

Още

Стъки и ММА състезатели нахлуха в спортното министерство

18.06.2021

Обновена

6309
Протест срещу застрояването ядоса Иван Портних във "Фейсбук"

10.06.2021

5773
Мръсни чорапи полетяха по прокуратурата в Пловдив

05.06.2021

7015