Quantcast
Публичността попречи на Варна да влезе в комбинация с Георги Гергов | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

Публичността попречи на Варна да влезе в комбинация с Георги Гергов

2 511
 FB/Иван Портних
Кметът на Варна Иван Портних невъзмутимо си следва намисления от него дневен ред в изявите си и отказва да коментира скандала с Гергов.

Публичността стана пречка община Варна да се откаже от схемата, при която чрез апортиране на акциите си от Пловдивския панаир в дружеството "Пълдин Туринвест" щеше да даде възможност на бизнесмена Георги Гергов да получи пълен контрол над Панаира. След реакцията на "Демократична България" и медийни публикации през последните дни, в сряда точката за апорта бе извадена от дневния ред на общинския съвет. Като официален мотив бе ползвано писмо от Министерството на икономиката, в което се изтъкват редица недостатъци на предвижданото решение - то би било заобикаляне на Закона за приватизацията, държавата и община Варна биха загубили възможностите за влияние в Панаира и т.н.

До момента кметът Иван Портних така и не е дал обяснение защо Варна все още притежава 29% от Пловдивския панаир. През май 2017 г. съветът реши акциите да бъдат върнати на държавата, след като малко по-рано тя ги предостави на общината безвъзмездно.

Още по темата: 

 

Още

Битката за кметския вот в Пловдив и Варна вече е в разгара си

15.05.2022

ДИЯН ИВАНОВ

5111
Трагедията в старческия дом във Варна се оказа предизвестена

09.05.2022

1436
Психичноболен е заподозрян за пожара в старческия дом във Варна

08.05.2022

Обновена

1307