Quantcast
Радев: Кабинетът е длъжен да покаже как се е управлявало | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

Радев: Кабинетът е длъжен да покаже как се е управлявало

Време е да се освободим от усещането, че има хора незаменими, на които властта по право им принадлежи, коментира рокадите във властта държавният глава
5 880
 Илияна Кирилова

Със служебното правителство започва да се връща държавността, а това е най-важната задача на това правителство. Така президентът Румен Радев коментира днес рокадите в министерства и агенции, заради които бе остро критикуван от ГЕРБ. "За два месеца е абсурдно да се мисли, че може да се направи ревизия на 10 години управление, но новият кабинет е длъжен, където може да даде светлина как се е управлявала страната и където се установят корупционните практики, да бъдат пресечени", заяви президентът.

Държавният глава отговори и на упреците на бившия финансов министър Кирил Ананиев за реваншизъм, който разказа, че при първия служебен кабинет му е бил оказан натиск да уволни шефовете на НАП и Агенция Митници.  

Днес Радев определи това като комичен опит Ананиев да се изкара герой.

“Чистка, преврат и т.н., вие спомняте ли си къде бяха медиите, когато управлението на Борисов осъществи погром над цялата администрация над службите за сигурност. Стотици хиляди хора бяха изхвърлени, други се назначаваха. Миналата година само в ДАНС бяха освободени 50 души. Мисля, че е време да освободим България от усещането, че има хора незаменими, на които властта по право им принадлежи и те са се сраснали със столовете си. Това са рутинни процедури, сменят се хората на управленски нива", обясни Радев.

Държавният глава коментира рокадите в министерства и агенции в дряновското село Руня, където участва в церемонията по откриване и освещаване на паметника на загиналите жители на селото във войните на България. По-късно тази вечер в Дряновския манастир Румен Радев ще участва и в тържествената церемония по случай 145 години от Априлската епопея.

Още

Румен Радев подкрепи БФВолейбол за домакин на Шампионската лига

27.01.2022

226
Румен Радев: Не приемаме ултимативни искания от когото и да било

21.01.2022

Обновена

ЕВА-МАРИЯ РАЙКОВА, ЛЮДМИЛ ИЛИЕВ

6880
Румен Радев: Ще бдя България да не се отклони от пътя

22.01.2022

Обновена

1545