facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / България

Радев: Най-голямата заплаха за правителството е самият Борисов

Брифингът вчера беше опит да се търсят геополитически индулгенции за скандала, смята държавният глава
Обновена
13 940
 МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА
Румен Радев

„Никой не може да дискредитира правителството, освен самото то. В момента най-голямата заплаха за българското правителството е самият г-н Борисов.”

Така президентът Румен Радев отговори на вчерашната пресконференция на Бойко Борисов, на която премиерът отправи обвинения във всички посоки за заливащите го компромати, включително срещу държавния глава. Президентът направи коментара по време на днешното си посещение в Перник.

„Брифингът вчера беше опит да се търсят геополитически индулгенции за скандала навън, а вътре този скандал да се превръща в някаква забава, някакъв фарс”, смята Радев. По повод обвинението на премиера, че го шпионира с дрон, той заяви: „Не мога да тълкувам всичко изречено от г-н Борисов. За разлика от него, моята фантазия има някакъв предел.” И саркастично допълни: „Управлявал съм и самолети, управлявал съм и дронове ... моят дрон е толкова добър, че може да влиза в спални, да отваря чекмеджета и да ги пълни с пачки.”

Според президента в момента се прави опит да се отклони вниманието от най-съществения въпрос – дали публикуваните снимки на премиера са манипулация и дали изтеклият преди дни аудиозапис е монтаж. Като „най-смущаваща и тревожна” той определи снимката на спящия Борисов. „Такова нахлуване в личното пространство е недопустимо. Това означава риск за живота на министър-председателя”, каза Радев. Той отхвърли обвиненията, че НСО се опитва да дискредитира премиера, но посочи, че вече тече служебна проверка. И призова прокуратурата да провери дали снимките и аудиозаписът са истински.

Във връзка с твърденията, че се опитва да дестабилизира управлението, за да го замести със служебно правителство, Радев отговори, че е готов да упражнява конституционните си правомощия при всякакви обстоятелства, но не той определя дали ще има предсрочни избори и служебни правителства.

Държавният глава съобщи, че възнамерява да наложи частично вето на последните промени в Закона за МВР. С поправките управляващите дадоха възможност на ново звено във вътрешното министерство да охранява важни държавни фигури, с което се дублират функциите на НСО.  

И от БСП отричат

Премиерът Бойко Борисов не може да бъде свален от власт само с компромати, "това може да стане с политики и алтернатива", каза водачът на БСП Корнелия Нинова пред БНТ.

Соцлидерът допълни, че от БСП не са се припознали в думите на Борисов, че опозицията е ударила дъното в компроматната си война срещу ГЕРБ.  "Вицове не бих искала да коментирам. Нека не си губим времето взаимно в коментар на това", отговори Нинова на въпроса за разпространените снимки от спалнята на премиера и на твърдението на Борисов, че президентът Радев го следи с дрон.

"Не вярваме на всичко, което се твърди от обвиняемия Божков, искаме анкетна комисия в парламента, да се изслушат замесените лица, да има разследване. Това очакваме, но засега не се случва", коментира още Нинова.

190

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Борисов не си тръгва, защото е обещал много на могъщи хора

03.08.2020

ТАНЯ ПЕТКОВА

17048 30
Ив.Костов: При криза този кабинет ще е по-зле от служебния

03.08.2020

5041 66
Реформа всяка забравете!

02.08.2020

ТАНЯ ПЕТРОВА

3405 6

Коментари

Страници

tatyana1

Права сте,госпожо! Алтернативни програми за управление трябват. Е и партии, на които да повярваме, че поне искат да си реализират програмите. 

Калпазанче

Вдигай електоратя, не се мотай, че ще изпуснеш питомното...

Минувача
снимка на Минувача

https://pik.bg/%D1%81%D0%B8%D0%B3%D0%BD%D0%B0%D0%BB-%D0%B4%D0%BE-%D0%BF%D0%B8%D0%BA-%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D0%B0%D1%82%D0%B0%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D1%81%D1%80%D0%B5%D1%89%D1%83-%D0%B1%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%81%D0%BE%D0%B2---%D1%81%D0%BD%D0%B8%D0%BC%D0%BA%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BC%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%BF%D1%83%D0%BB%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B8-%D0%B4%D0%B0%D0%BD%D0%BD%D0%B8%D1%81%D0%BD%D0%B8%D0%BC%D0%BA%D0%B8-news937332.html

clavdivss
снимка на clavdivss

И какво доказва промяната на датата на снимките? Напълно нормало е да е бутната датата на снимката с цел защита на този, който я е направил, но пък от друга страна е по-лесно да постваме пикливата медия без да мислим. Работата е с полицейски почерк според мен и странно съвпада с напускането на партията на това, което имаме, като човек със странна форма на главата.

Калпазанче

Още вчера Биволарите обявиха, че метаданните на снимките са променяни. Дори Айфоните са различни. Нормално. Никой не иска да го хванат, че шпионира един Главатар на шайка, докато още е на власт. Но дори да не е, мутрата отмъщава по мутренски.

Истинността на натюрмортите обаче се връзва удивително с твърденията и доказателствата на Али Баба, както и от текущите действия с ПИБ, които търгуват с инвестиционно злато. Вероятно ще гледаме и филмчета с лирическа героиня, пренасяща торбички... Али Баба сигурно има такива.

Отделно от това паниката сред шайката и жълтите медии също е показателна- блокираха "Афера", заплашиха 7/8 ТВ да не пускат В.-Томова, както и т.н. брифинг на треперещата от шубе шайка! Но възмездието иде.

труфалдин

Новите управляващи вбъдеще, ще имат "рядкото щастие" да управляват след Борисов.

 

В царството на еднооките, двуокият ще блесне.

Guro Gurov

Давайте аудиозаписа на външни изследвания и обявявайте резултатите. Не снимките, те може и да са гербаджийска инсценировка, за да се докаже, че са лъжливи и покрай тях и записа да утече като такъв.

Запознаейте с резултатите засегнатите лица, а те са всички българи дори и само с остатъчно достойнство, министрите на споменатите в записа страни, както и обществото там.

Може и подкрепа да получите, а и доверие от тези страни. 

Очистете си и вие къщичката от мутроподобни.

И опитайте с чисти ръце да поискате тогава вота на хората.

Вероятно ще го получите, ако изпълните решително тези действия.

С приказки по медии няма да стане.

Няма вече такова падение по света, което може да събуди чувството на отвращение у българина, обръгнахме на простащини.

Покажете че сте други.

Ако не сте - и тези простаци и вие ще си заминете.

Но вие по скоро.

Бронщайн
снимка на Бронщайн

Единственото оспорено в зала от Борисов е че мадам Караянчева е наречена тъпа курджалийска путка. При самопризнание за автентичност на представените документи съдебни експертизи не се назначават. Освен ако мислите че това е съществено в откровение от спалнята?

Памфуций
снимка на Памфуций

Бойко Борисов не може да бъде свален от власт само с компромати, "това може да стане с политики и алтернатива". 👌

==

Дотук добре. Остава "само" да представите алтернатива и да убедите хората да я приемат.

Su38

След тая простотия, която ни се предложи вчера, всяка друга глупост изглежда като върха на мъдростта.

А за намека, че няма алтернатива тази простотия... Ми достатъчно добра оценка е за интелектуалния и моралния потенциал.

hamer

Ми ако не я представят алтернативата, , остава ни "само" Борисов - той не работи с убеждения😜

nafta

"Не вярваме на всичко, което се твърди от обвиняемия Божков, искаме анкетна комисия в парламента, да се изслушат замесените лица, да има разследване. Това очакваме

Да се разбира ли, че от БСП чакат "обвиняемия Божков" да дойде в парламента и да даде показания?

Бронщайн
снимка на Бронщайн

В момента е заета с вътрешноцехови проблеми. Не и е до дреболии като алтернатива и политика.

Guro Gurov

Хвърлих един поглед на поредния жалък опит на минувача да манипулира из този форум.

Пиклювците намерили "компютърен спец", който им подал сигнал, че метаданните са манипулирани, значи и снимките са фалшиви!

Хеххеее, да им имам на пиклювците експертите и разбирачеството.

Абе минувач, абе пиклювци, че трябва да е луд този, който прави такива снимки да остави метаданните да са автентични и да бъде разкрит за минути.

Заб. метаданните са етикети - данни за време на запис, устройство, IP адрес евентуално и т.н. и едва ли не еднозначно водят до автора.

Та данните или метаданните са фалшиви бе неграмотници заблудени?

Това е като да смениш табелата с номера и името на улицата където живее престъпникът, от това става ли фалшиво твърдението, че е престъпник?

Неграмотници, не се опитвайте да правите и други на такива.

Sine_metu

И по ID имаше флюмче. Един „American monster“ застреля свидетелка и си изфабрикува алиби - клипче как по същото време лови риба. На въжето го качи астроном от НАСА. Доказа, че клипчето е направено по друго време на деня. От анализа на метаданните се оказа невъзможно.

noooo1

Дали бсп може да предложи алтернатива ще стане ясно на конгреса. Останат ли Гергов-Станишев и сие в ръководството на партията - то да забравят, че имат шанс за управление.

Guro Gurov

Точно!

Но не е само това, това е само едно от необходимите, но не и достатъчно условие.

Памфуций по горе е посочил кратко и второто необходимо и вече достатъчно такова.

Интервал

БСП е конкуренция, а не алтернатива.

Sine_metu

Мани го Памфуция. Едно говори, друго мисли. Каква алтернатива иска?

Алтернатива на Борисов е всеки, който не се е оплел в корупция.

Абсолютно всеки, обикновен тулуп да сложиш, стига да не е оплетен

mitkomm

Те да забравят, че ще имат и членове....Ако стане Дядо Благоев със сапьорната лопатка ще ги избие- разсипаха партията.Половината милионери, ще агитират хората за социална политика в тоя обран бостан?!?

HCA

Нима наивно смятате, че БСП е алтернатива неоплетена в корупция?

ПС:

Само не ме разбирайте погрешно, отстоявам леви убеждения.

 

ловkия

 Останат ли Гергов-Станишев и сие в ръководството на партията - то да забравят, че имат шанс за управление.

Кирчо контрабандистчето да остане ли, или да му бият камшика?

noooo1

Според теб, човек, който  в момента има над 30 фирми и те цоцат от обществените поръчки трябва ли да остане? Тулупа, покрай Гергов, доста пари раздаде, затова й чистенето няма да е лесна работа.

Бронщайн
снимка на Бронщайн

Пак личности се коментират при липса на политика. Проблемът на казионният социализъм у нас е че е отдавна подменен със солапсизъм.

mazen

Не може, щото си биз-бизе с Тулупа. Затова.

фортинбрас

Премиерът Бойко Борисов не може да бъде свален от власт само с компромати, "това може да стане с политики и алтернатива". Това каза пред БНТ лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Пеейки беквокал в шлагерът Му „КОМПрОмаТИ, КОМПрОмаТИ”, Нинова излиза от ролята на опозиция, и си остава необходимата партийна суровина, задължителна за промишленото политическо производството на „компотите ГЕРБ (Гнусно и Елементарно Разборичество „Борисов 3”)”.

riapa

Компромат идва от две думички. Компрометиращи материали.

valldi

Значи и госпожа опозиционерката приглася на Тулупа, че изнесеното е компромат?! Е , как да очакваме,че тя се бори да го сваля, когато си затраря очите за действията му. Тя вече колко години уж прави политика, с която да го свали, ама хич не ѝ се получава. Във всяка нормална страна при тези факти за облика на лидера на  управляващите опозцията веднага би поискала оставката му. И би организирала масови протести.

Guro Gurov

Значи и госпожа опозиционерката приглася на Тулупа, че изнесеното е компромат?!

Какво значи "приглася"?

Компрометиращ материал - не е ли такъв?

Такъв е.

Друг въпрос е дали е истински или фалшив.

А дали трябва да се върши някакво действие имайки такъв материал и какво да е то е трети.

Що ги смесваш?

valldi

Уикипедия:"Компроматът са улики, материали и факти за измислена, инсценирана или действителна постъпка на човек, които се разпространяват с цел престижът му да бъде уронен." За вас и Нинова, явно е инсценирана. А, ако е истина, което е highly likely , тогава каво? Др. Нинова излиза, че иска да помогне да се  замете. Странно. А може би не.

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш