Quantcast
Радев видя риск от Трета световна война | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

Радев видя риск от Трета световна война

Шарлатанин си, когато вдигнеш юмрук на чужд протест, заяви Николай Събев по адрес на държания глава
Обновена
8 579
 Илияна Кирилова

"Рискът от общоевропейска и световна война е реален", заяви държавният глава Румен Радев в изявление, посветено на 1 май, Априлското въстание и международното положение покрай войната в Украйна. От трите теми, Радев отдели най-много внимание на войната, от която: „България вече понася косвени щети в областта на енергетиката и икономиката. Ръстът на цените потапя все повече българи под линията на бедността”.

Радев подчерта, че войната е най-големият враг на труда, нейната ескалация е дело на политиците. "Войната е бизнесът на демагозите. Такива има във всяка страна. Чуждият живот, този на обикновените хора, е стоката, с която те се разплащат помежду си", заяви той и подчерта:  "Наш дълг е да не позволим въвличането на родината във войната, да не се поддаваме на милитаристичните призиви. Но наш патриотичен дълг е да не допуснем въвличането на родината във войната. Да не допуснем страстите от войната да се пренесат у нас. Да не търпим политически шарлатани да ги разпалват за своя употреба", обяви той в обръщението си.

 

КОНТРА

Думата "шарлатани" стана повод за реакция в социалните мрежи на министъра на транспорта Николай Събев. "Шарлатанин си, когато вдигнеш юмрук на чужд протест, когато се преструваш на "демократ", а душата е на друго място", написа той по повод президента. А и други неща написа Събев: 

 

Ключови думи:

Радев, реч, 1 май

Още

Макрон ни е скъп, но истината - още повече
Макрон ще предложи на Радев и Петков решение за РС Македония

31.05.2022

Обновена

7280
Навални: Не всички в Русия са сбъркани извратеняци и кръвопийци

24.05.2022

2110