Quantcast
Рашков смени шефа на СДВР за втори път за по-малко от 40 дни | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

Рашков смени шефа на СДВР за втори път за по-малко от 40 дни

Досегашният директор Антон Златанов остава в ръководството, но пак като заместник, какъвто беше 6 години
10 346
 МВР
Калоян Милтенов

Служебният вицепремиер и вътрешен министър Бойко Рашков смени шефа на СДВР за втори път в рамките на по-малко от 40 дни. Според официално съобщение на МВР, със заповед на Рашков за директор на Столичната дирекция на вътрешните работи е назначен ст. комисар Калоян Милтенов. Днес той е бил представен пред състава на дирекцията от и.д. главен секретар на МВР гл. комисар Стоян Темелакиев. 

Ст. комисар Милтенов започва работа като разузнавач в системата на МВР през 1999 г. В следващите години заема последователно ръководни длъжности в системата - началник на група и началник на сектор „Икономическа полиция“ в Първо РУ, началник на сектор в отдел „Противодействие на икономическата престъпност“ – СДВР, зам=-началник, по-късно и началник на Трето РУ в София, началник на Първо РУ в София. От 14 октомври 2019 г. е назначен за директор на Областната дирекция на МВР в Ямбол, а година по-късно – за зам.-началник на отдел „Икономическа полиция“ в ГДНП.

Досегашният директор на СДВР ст. комисар Антон Златанов е преназначен на длъжност зам.- директор на СДВР. Златанов стана директор на 19 май т.г като смени предишният шеф Георги Хаджиев. „От днес Софийската градска дирекция има нов ръководител. Не мога да приема, че ръководител е гледал спокойно как пребиват протестиращи младежи в центъра на София, и то под колоните на Министерския съвет. Трябва да изкореним това, което виждаме. Затова ще взема най-строги мерки, за да се промени стилът на работа на тези служители. Никъде в закона не пише, че тези хора могат да пребиват децата в центъра на София и на други места“, каза тогава Бойко Рашков. И назначи на негово място Златанов. Това бе прието за изненада, защото той всъщност беше познато лице от протестите миналото лято, тъй като отговаряше за тяхната охрана.

Още

Рашков: Прокуратурата да спре да припява на ГЕРБ

30.11.2022

1408
Прокуратурата пак привиква Бойко Рашков на разпит по делото "Хемус"

22.11.2022

Обновена

951
Рашков за делото на ГЕРБ срещу него: Ще ги изчакам да се налудуват

20.11.2022

3314