Quantcast
Рашков смени шефа на СДВР за втори път за по-малко от 40 дни | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

Рашков смени шефа на СДВР за втори път за по-малко от 40 дни

Досегашният директор Антон Златанов остава в ръководството, но пак като заместник, какъвто беше 6 години
10 174
 МВР
Калоян Милтенов

Служебният вицепремиер и вътрешен министър Бойко Рашков смени шефа на СДВР за втори път в рамките на по-малко от 40 дни. Според официално съобщение на МВР, със заповед на Рашков за директор на Столичната дирекция на вътрешните работи е назначен ст. комисар Калоян Милтенов. Днес той е бил представен пред състава на дирекцията от и.д. главен секретар на МВР гл. комисар Стоян Темелакиев. 

Ст. комисар Милтенов започва работа като разузнавач в системата на МВР през 1999 г. В следващите години заема последователно ръководни длъжности в системата - началник на група и началник на сектор „Икономическа полиция“ в Първо РУ, началник на сектор в отдел „Противодействие на икономическата престъпност“ – СДВР, зам=-началник, по-късно и началник на Трето РУ в София, началник на Първо РУ в София. От 14 октомври 2019 г. е назначен за директор на Областната дирекция на МВР в Ямбол, а година по-късно – за зам.-началник на отдел „Икономическа полиция“ в ГДНП.

Досегашният директор на СДВР ст. комисар Антон Златанов е преназначен на длъжност зам.- директор на СДВР. Златанов стана директор на 19 май т.г като смени предишният шеф Георги Хаджиев. „От днес Софийската градска дирекция има нов ръководител. Не мога да приема, че ръководител е гледал спокойно как пребиват протестиращи младежи в центъра на София, и то под колоните на Министерския съвет. Трябва да изкореним това, което виждаме. Затова ще взема най-строги мерки, за да се промени стилът на работа на тези служители. Никъде в закона не пише, че тези хора могат да пребиват децата в центъра на София и на други места“, каза тогава Бойко Рашков. И назначи на негово място Златанов. Това бе прието за изненада, защото той всъщност беше познато лице от протестите миналото лято, тъй като отговаряше за тяхната охрана.

Още

Рашков иска до 230% допълнително възнаграждение за 2 отдела в ГДБОП
МВР няма да купува, а ще наема до 1000 нови автомобила

11.05.2022

16040
Прокуратурата разследва сблъсъците пред паметника на съветската армия