Quantcast
Разследва се смъртта на военен, наказан за US суматохата в Чешнегирово | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

Разследва се смъртта на военен, наказан за US суматохата в Чешнегирово

4 670
 Скрийншот Нова тв

Военната прокуратура в Сливен разследва смъртта на старши лейтенант, санкциониран със забележка по случая от пролетта, когато американски военни нахлуха погрешка в производствен цех в село Чешнегирово. Това става ясно от съобщение на Министерството на отбраната (МО) днес.

В него се казва, че вчера в спално помещение край полигона "Ново село" е намерен в безжизнено състояние с огнестрелна рана старши лейтенант Тодор Манчев. Екип на МБАЛ - Котел е констатирал смъртта му. Случаят е поет от военен следовател и е под надзора на военен прокурор. МО уточнява, че "след проведена служебна проверка на РСВП – Пловдив (по случая в Чешнегирово - б.а.), двама служители, между които и старши лейтенант Тодор Манчев, са санкционирани със забележка от директора на регионалната служба". Министерството твърди още, че самият министър не е наказвал Манчев, тъй като "преценил, че няма извършени от него нарушения".

Успоредно с всичко това МО съобщава, че във връзка с Чешнегирово със заповеди на министъра на отбраната на 15 юли са освободени директорът на пловдивската военна полиция полк. Венцислав Радков и началникът на сектор в отдел „Контрол и охрана“ майор Георги Мерджанов. Проверката по случая продължава.

Още по темата

 

Ключови думи:

военен, смърт, Чешнегирово

Още

Янев: Имаме двупистов подход към Русия

25.11.2021

Обновена

2710
Откриха ген, удвояващ риска от смърт при заразяване с Covid-19

06.11.2021

7412
Дипломат е загинал в руското посолство в Берлин

05.11.2021

Обновена

5533