Quantcast
Ритуалът на Шипка пак е отменен, но Радев и Караянчева ще са там | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

Ритуалът на Шипка пак е отменен, но Радев и Караянчева ще са там

Общината отново ограничи достъпа до върха заради коронавируса
3 567

Община Габрово обяви, че отменя тържествения ритуал на връх Шипка за честването на националния ни празник - 3 март. Промяната е заради епидемията от коронавирус, а препоръката е на главния държавен здравен инспектор, предаде БНР. Провеждането на организирани тържества е нецелесъобразно, посочва доц. Кунчев в отговор на запитване, оправено до Министерството на здравеопазването по повод честването.

Причината е повишаването на броя на новорегистрираните случаи на Covid-19 в страната, и традиционното струпване на много хора.

Затова организаторът на тържествата - община Габрово, обяви, че отменя предвидения църковно–военен ритуал, както и организирания транспорт за граждани.

Въпреки отмяната на ритуала на историческия връх, президентът Румен Радев, който е и главнокомандващ на българската армия, обяви, че ще се качи на Шипка. Там ще бъде и председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, стана ясно от съобщение на парламента.

Ритуалът на Шипка миналата година също бе отменен заради коронакризата, която тепърва настъпваше у нас, а от 13 март беше въведено извънредно положение от парламента. И тогава на върха Румен Радев и Цвета Караянчева се срещнаха и се разиграха грозни сцени, а президентът беше обвинен, че не се съобразява с настъпващия вирус и с пандемията. Караянчева пък обяви, че се качила на върха като гражданка, а не като ръководител на най-високата институция.

Още

Радев и Янев настояват за бързо формиране на правителство

28.07.2021

Обновена

2413
Радев ще връчи мандат, когато партиите са готови

24.07.2021

2799
Радев: Няма никакво значение какво говори Борисов

18.07.2021

Обновена

7968