Quantcast
Румен Радев: Премиерът е невнятен - незабавна и безусловна оставка | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

Румен Радев: Премиерът е невнятен - незабавна и безусловна оставка

9 958
 МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА
Румен Радев

Изобщо не трябва да се коментират предложенията на министър-председателя. Призовавам всички, които милеят за бъдещото на България, да не попадат в капана на Борисов, заяви във Варна президентът Румен Радев, предаде кореспондент на БГНЕС от морската столица.

Вие отстоявате държавността в България, обърна се президентът към протестиращите варненци. "Министър-председателят явно не харесва как е съсипал държавата за последните 10 години и иска да му дадем възможност да я съсипе отново. Иска да вземе цялата държава като заложник за своето собствено оцеляване", заяви президентът.

"Призовавам всеки милеещ за бъдещето на страната да не попада в капана на Борисов и да не се стига до обсъждане на това негово недоносче (проекта за нова конституция). Целта му е да не говорим за шкафчетата, за корупцията, за беззаконието, за административния рекет. Лечение от такава криза на доверието не е Велико народно събрание, а незабавна и безусловна оставка. Министър-председателят вече е абсолютно невнятен. Той цели подмяна на дневния ред", каза пред протестиращите Радев. Той подчерта също, че парламентът е изчерпан от легитимност и доверие, и затова трябва да се разпусне.

Още по темата: 

 

Още

Еврокомисарят по разширяването не чу добри новини за Скопие в София

21.09.2021

Обновена

3250
Взрив избухна в апартамент във Варна

19.09.2021

2702
Нападнаха и затвориха ваксинационен пункт във Варна

19.09.2021

Обновена

9305