Quantcast
СДВР предупреждава за нов вид масова телефонна измама | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

СДВР предупреждава за нов вид масова телефонна измама

Бандити се представяли за служители на банки, искали данни за електронно банкиране и извършвали плащания
8 885
 Илияна Кирилова

Столична дирекция на вътрешните работи (СДВР) предупреждава за нов вид телефонна измама, за която вече има множество сигнали и оплаквания. Това става ясно от публикация на столичната полиция на нейната страница във Фейсбук

"Бъдете особено бдителни и внимателни при получаване на телефонно обаждане , в което ви се представят за банков служител", пишат от СДВР. Оггам разказват, че в последните месеци са регистрирани множество сигнали от граждани за измами и опити за измамни схеми в София.

"Извършителите на подобен род престъпление се обаждат по телефона на граждани и се представят за служители на различни търговски банки. Под различни предлози се опитват да получат информация за издадените на тяхно име банкови карти, потребителски имена и пароли за електронно банкиране. В последствие реализират плащания без знанието и съгласието на титулярите", пишат от СДВР.

Столичната полиция натъртва, че банковите институции нямат практика да изискват чрез телефонно обаждане или имейл кореспонденция предоставянето на лични данни от свои клиенти.

За да бъде ефективна превенцията срещу подобен род престъпления, при получаване на подобно обаждане, моля сигнализирайте органите на МВР, добавят от дирекцията.

Още

И доведеният брат на Семерджиев шофирал дрогиран и пиян

08.07.2022

3734
Шофьорски книжки вече се подменят и само за 3 дни, но на тройна цена

08.09.2021

9721
Наказан от МВР за боя над протестиращи вече работи за главния прокурор

16.08.2021

4957