Quantcast
Шофьорът, погубил французин, е карал поршето си със 195 км/ч | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

Шофьорът, погубил французин, е карал поршето си със 195 км/ч

Съдът го остави за постоянно в ареста
3 058
 БГНЕС

Софийски градски съд определи мярка за неотклонение “задържане под стража” на Димитър Любенов, причинил преди два дни с поршето си тежка катастрофа на Околовръстното шосе в София, при която загина френски гражданин, а други двама души бяха ранени.

Според експертиза, представена пред съда, той е управлявал автомобила си със 195 километра в час по Околовръстното шосе на София. Ограничението по артерията е 80 км в час. 

На влизане в залата Любенов каза, че съжалява. Той се разплака в съдебната зала и заяви, че след катастрофата се е опитал да помогне на пострадалите, но не е успял. „Съжалявам. Не съм искал да стане така. Извинявам се на семейство ми", обяви той и твърди, че никога не се е качвал пил и дрогиран да кара кола.

Любенов е обвинен за причиняване на смърт по непредпазливост след шофиране със скорост, по-висока от разрешената и след употреба на алкохол и наркотици. Заради резултатите от експертизите, вероятно той ще се сдобие с по-тежко обвиненине, включително и за причиняване на смърт при евентуален умисъл.

Само ден по-рано, говорителят на главния прокурор Сийка Милева обяви, че водачът е управлявал колата си след употреба на кокаин и с 1,73 промила алкохол в кръвта и това е било доказано с токсико-химичната експертиза от кръвните проби на шофьора, предизвикал катастрофата.

Още

Руски милиардер загина при катастрофа на хеликоптер във Франция

28.11.2022

Обновена

7835
Полицейска кола пак бе ударена на магистрала

27.11.2022

1522
Прокуратурата арестува адвокатка в София по обвинение за измама

27.11.2022

5286