Quantcast
Скандал за пари е причина за убийството в Стара Загора | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

Скандал за пари е причина за убийството в Стара Загора

Жертвата е с огнестрелна рана в главата, а задържаният за убийството е управител на фирма за кредити
Обновена
5 988
 Прокуратура
Дичо Атанасов, окръжен прокурор и комисар Валентин Георгиев, началник на отдел „Разследване“ към ОД на МВР – Стара Загора дадоха брифинг по случая

Най-вероятната причина за стрелбата в Стара Загора вчера, при която бе убит мъж в офис на фирма за бързи кредити, е финансови взаимоотношения. Това стана ясно на брифинг тази сутрин на Дичо Атанасов - окръжен прокурор на Стара Загора и комисар Валентин Георгиев - началник отдел разследване ОД на МВР - Стара Загора. Тепърва ще установяваме кой на кого е дължал.

Между стрелеца и убития е имало връзка, те са се познавали добре, а убитият е работил от години за фирмата за бързи кредити, в чийто офис стана убийството, обясниха  от прокуратурата.

Инцидентът е станал снощи около 17:20 ч. - тогава на тел. 112 е подаден сигнал за изстрели. На мястото - офис за бързи кредити в централната част на Стара Загора - е открит труп на мъж, с огнестрелна рана в главата. Между жертвата и стрелеца възникнал спор, а малко по-късно се стигнало и до стрелбата с фаталния изход.

Жертвата е криминално проявен, осъждан, името му се свързва с наркоразпространение в района. В  него криминалистите са открили нож, но на този етап не е ясно дали е бил използван. Убитият е познат с прякора Стамбето, от години е работил за фирмата, в която стана инцидента. В офиса е имало и други хора, но не е имало опасност за тях.

Задържан за 24 часа е мъжът, който е възпроизвел фаталния изстрел. Стрелецът се e предал доброволно.  Според прокуратурата това е В. В., на 37 г., управител на фирмата за кредити, не е криминално проявен. Той е направил самопризнания, че при възникнал скандал е прострелял С. И. със законно притежаваното си огнестрелно оръжие – боен пистолет, марка „Берета“.

Предстои в рамките на деня да бъде привлечен под наказателна отговорност и да му бъда поискана по-строга мярка за задържане. Образувано е досъдебно производство по случая. Към момента е известно още, че оръжието, с което е произведен фаталния изстрел, е законно притежавано.

През цялата нощ на мястото са извършени огледи и разпити на свидетели, те ще продължат и през днешния ден. Разследването е под ръководството на Окръжна прокуратура Стара Загора.

 

 

 

Още

Кой уби генерал Скобелев

22.10.2021

48
Независима ЦИК? Само в някой друг живот

20.10.2021

ЛЮДМИЛ ИЛИЕВ

2606
Съдът пусна листата на ДБ в Стара Загора

19.10.2021

Обновена

2288