Quantcast
Сл. Трифонов пожела на Петков и Василев да се "задавят с власт" | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

Сл. Трифонов пожела на Петков и Василев да се "задавят с власт"

Лидерът на ИТН не бил чувал не само в България, а по света политици да си звънят по телефона
Обновена
6 661

"Кирил Петков и Асен Василев, искрено ви пожелавам да се задавите с власт", написа  Слави Трифонов във фейсбук. Поводът - двамата лидери на "Продължаваме промяната" не спирали да звънят на депутатите от неговата партиия "Има такъв народ". Същото разказа сутринта и Тошко Йорданов по БНТ.

"Кирил Петков и Асен Василев звънят на всички депутати от "Има такъв народ". И като казвам на всички - имам предвид наистина на всички. И им обясняват по телефона колко лош съм аз, колко добри и морални хора са те. Разбира се, с цел да ги убедят да гласуват за новото предложение за правителство с министър-председател Асен Василев.

Аз в последните 30 години съвременна история на политическия живот за такова нещо не съм чувал. Нито в България, нито по света. Жаждата за власт е позната на историята. Явно човек е така устроен, че този стремеж да властваш над другите е брутален. Но аз го виждам за пръв път. Това, което правят Кирил Петков и Асен Василев, явно не е незаконно, но чисто в човешки план е просто отвратително. Според мен нищо не е на всяка цена, освен грижата за семейството и хората, които обичаш. Но ако властта за един човек е на всяка цена, значи този човек е сбъркан и вреден за всички останали. Кирил Петков и Асен Василев, искрено ви пожелавам да се задавите с власт", написа лидерът на ИТН Слави Трифонов.

''Продължаваме промяната'' започна днес след обед преговори за съставяне на правителство с народните представители, които напуснаха ''Има такъв народ'', предаде БГНЕС.

В зала ''Запад'' на Народното събрание пристигнаха отцепилите се от ИТН депутати Иво Атанасов, Георги Георгиев, Деян Петков, Светлин Стоянов и Николай Радулов. Те разговарят с Асен Василев, Кирил Петков, Даниел Лорер, Андрей Гюров и Никола Минчев.

Кирил Симеонов не присъства на срещата. Министърът на спорта в оставка Радостин Василев е в чужбина, съобщи Николай Радулов.

''Искаме да чуем с интерес вашите идеи за програмата, за това какви според вас са основните задачи на кабинета. Вие знаете какво до момента сме предложили. Предполагам чухте и предложенията на ''БСП за България'' и на ''Демократична България'', така че се надявам да имаме един конструктивен диалог'', заяви финансовият министър в оставка и кандидат за премиер Асен Василев.

От понеделник започват да работят работни групи, които да запишат ясна и конкретна програма във всяка една сфера с времеви хоризонт и законодателни инициативи, обяви днес Филип Попов от БСП в ефира на БНР. Той даде като пример законите за съдебната власт и за КПКОНПИ.

До този момент "да" на ново правителство в рамките на този парламент са казали "Демократична България" и БСП. Ако всички седмина независими депутати застанат зад предложения кабинет, той ще има 116 гласа сигурна подкрепа в Народното събрание.

"Постигнахме съгласие по приоритетите на правителството. Постигнахме също съгласие да се изготви в много кратки срокове програма от експертните екипи, която да бъде приета и на политическо ниво и която да залегне с ясни срокове и ангажменти какво ще се случи от сега до края на годината като реформи и дейности", съобщи вчера кандидат-премиерът Асен Василев, след като получи подкрепа от БСП.

На този етап не сме обсъждали нито имена, нито ресори, каза Филип Попов. Той обаче очерта министерствата на БСП в отиващия си кабинет - земеделие, икономика, социална политика и туризъм, като изключително успешни.

 

Още

Компенсациите за скъпия ток ще продължат до края на годината

28.09.2022

458
КПКОНПИ взе антинаграда за достъп до информация заради Слави Трифонов

28.09.2022

5246
Няма пари за кебапчета, няма и ум за идеи - политици омайват народа II

26.09.2022

ДИЯН ИВАНОВ

4130