Quantcast
След ГЕРБ Херо Мустафа се видя и с ИТН | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

След ГЕРБ Херо Мустафа се видя и с ИТН

Обсъдени са приоритетите на партията на Слави Трифонов
7 122
 Илияна Кирилова
Херо Мустафа

Совалките на американския посланик Херо Мустафа не спират. След като се срещна с голяма част от министрите в служебното правителство, а и с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов (в деня на санкциите по закона "Магнитски"), тя се видя и с част от ръководството на ИТН. Срещата се е състояла вчера, за нея съобщи самата партия. Формациите на Трифонов и Борисов са водещи в анкетите на  социологическите агенции, тоест имат най-голям шанс да съставят кабинет след вота на 11 юли.

На срещата са участвали заместник-председателят на ИТН Тошко Йорданов, Ива Митева и Димитър Гърдев. Мустафа е била запозната с основните приоритети на партията - борба с корупцията, преодоляване на последствията от икономическото състояние на страната и външна политика, основана на пълноправното членство на България в ЕС и НАТО. Обсъдени били и конкретно отношенията между България и САЩ. "Беше потвърдена ангажираността за продължаване на информационния обмен, сътрудничеството и взаимодействието в борбата с корупцията и налагането на върховенството на закона", съобщиха от партията.

Междувременно, в телевизионно интервю, Ива Митева не изключи след 11 юли ИТН да опита да състави кабинет, за разлика от мандатната рулетка след 4 април.

Още

Маркет Линкс: ГЕРБ взема над 22.5%, а ИТН вече е трета сила

23.09.2021

Обновена

10153
Петков и Василев забъркват тежък идеологически миш-маш

22.09.2021

ТАНЯ ПЕТКОВА

6717
Гешев загуби гвардията си, но запази крепостите си