Quantcast
Служебният премиер загатна за интересни развития идната седмица | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

Служебният премиер загатна за интересни развития идната седмица

62 002
 EPA/БГНЕС
Стефан Янев

Служебният премиер Янев загатна пред журналисти, че следващата седмица трябва да се очакват "интересни развития". Той не даде повече подробности. Днес Янев посети родното си село Поповица, Садовско за среща с Националното сдружение на кметовете на кметства. "Кметовете на малките населени места имат един основен проблем. Tова е валидно и за кметовете на общини. Става дума за самофинансирането", коментира Янев, съобщи Дарик. 

 

 

Премиерът Стефан Янев в село Поповица.

Posted by Bulgaria ON AIR on Saturday, June 19, 2021


Кметовете на кметства са силно зависими от централизирания бюджет, както и от общинските съвети и кметовете на общини, смята служебният премиер Янев. Той уточни, че служебният кабинет работи за хората, а не прави предизборна кампания, тъй като е безпартиен. По този начин премиерът отговори на критиките на ГЕРБ, че правителството е предизборен щаб на президента. 
 Янев съобщи, че за изборите 9600 машини са вече осигурени, до края на следващата седмица вероятно ще бъдат осигурени още 1500. Но до изборите остават 22 дни, а МВнР вече декларира, че ще са му необходими поне 20 дни, за да достави машините до всяка секция по света. 

По повод коментарите за новите назначения в администрацията той заяви, че трябва да бъдат направени едва след като се види тяхната работа, което отново беше реплика към вчерашните критики на ГЕРБ. Янев допълни, че проверката срещу шефа на Националната приходна агенция (НАП) тече, но още не е приключила и няма резултати.

 

Ключови думи:

Стефан Янев, Поповица

Още

Кабинетът излиза със спешни мерки за овладяване на инфлацията

22.09.2021

6746
Премиерът упрекна бизнеса, че оказва натиск с цените на тока

18.09.2021

3181
Лесно е да си ревизор, трудно е да си министър

14.09.2021

Екип на Сега

8715