Quantcast
Служителка на МВР е хваната да шофира с близо 3 промила алкохол | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

Служителка на МВР е хваната да шофира с близо 3 промила алкохол

Съдът остави в ареста обвинения от прокуратурата за получен подкуп началник от „Гранична полиция“
Обновена
7 964
 Илияна Кирилова

Служителка на ОД на МВР-Кърджали е хваната с близо 3 промила алкохол, съобщава Дарик, като се позовава на прокуратурата.

На 21 ноември е бил спрян за проверка автомобил. Колата, управлявала 41-годишната жена - държавен служител в Областната дирекция.При извършения химически анализ на дадената кръвна проба е установено наличие на 2,75 промила алкохол. Жената е задържана за срок от 24 часа.

Тя е управлявала автомобил, собственост на неин близък.  Продължава разследването по делото под надзора на прокуратурата.

В същото време стана ясно, че Софийският апелативен съд оставя в ареста обвинения за получен подкуп от 2000 лева началник на сектор в Главна дирекция „Гранична полиция“ в МВР. Това съобщиха от прокуратурата. Решението е окончателно.

Случаят е от 11 ноември. Първата инстанция наложи задържане под стража на висшия полицай, а сега апелативният съд потвърди определението, след като разгледа жалбата на обвиняемия.

Според прокуратурата мъжът е поискал подкуп от 2000 лева, за да извърши служебните си задължения по обществена поръчка по пряко договаряне. Търговското дружество, което е участвало в процедурата, е трябвало да достави специално оборудване за нуждите на гранична полиция за охрана на границата на страната.

Още

240 полицаи са разследвани от прокуратурата за една година

28.11.2022

1496
Назначиха нов шеф на националната пожарна

28.11.2022

4755
Трима гранични полицаи са арестувани край Малко Търново

26.11.2022

2465