Quantcast
Социалистите в Пловдив поискаха от Нинова оставка и незабавен конгрес | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

Социалистите в Пловдив поискаха от Нинова оставка и незабавен конгрес

"Договарянето на правителство е откровен шантаж и последно убежище на провален лидер", заявяват от градската организация на БСП
3 831
 БГНЕС

Въпреки че не хвърли оставка след изборния крах и на 11 юли, въпросът със смяната на лидера на БСП Корнелия Нинова става все по-актуален. Градският съвет на БСП – Пловдив, която е втората по големина червена организация, реши да поиска оставката й и да бъде свикан незабавно нов конгрес, който да избере друго ръководство. Пловдивските социалисти са били единодушни на пленума си, съобщиха от червената организация в Пловдив.

Преди няколко дни и социалистите във Велико Търново настояха Нинова и Изпълнителното бюро да се оттеглят и през септември да се проведе най-висшия форум. Същото поискаха в неделя и социалисти, близки до бившия конкурент на Нинов за поста - Кирил Добрев, пред централата на "Позитано" 20 в София.

Според червените в Пловдив със смяната на Нинова и приближените й, ще се спре "с негативната тенденция на политическо заличаване". "Позорните резултати от последните два парламентарни избора доказаха категорично, че наложеният модел, политика и линия на Нинова водят партията към ликвидация", смятат те. 

"БСП се нуждае от промяна, за да гарантира промяната в България. Само висшият партиен орган – конгресът, може да бъде гарант за това", се посочва в позицията. Документът припомня, че за пловдивските социалисти изборните резултатите са логични, предвид всички действия на националното ръководство.

"Нинова разруши културните начала в партията, потъпка уставните норми и опитa да подмени легитимни органи", твърдят от БСП-Пловдив, с чийто лидер Георги Гергов Нинова се разправи преди около година и го изгони от червените редици.

"Процесът на договаряне на правителство и държавническата роля на председателката в него е откровен шантаж, последно убежище на един провален лидер", декларират червените в Пловдив.

Оставката на председателя на БСП е тема от всички районни заседания, като в район Централен, район Северен, район Източен, район Южен и район Тракия се подчертава, че е актуален и неизбежен въпрос за решаване, се казва още в решението.

Още

Борисов поискал оставката на Елен Герджиков

22.09.2021

1974
Върховни съдии започнаха акция за разпускане на ВСС

21.09.2021

13561
ГЕРБ атакува Радев, МО и военна полиция заради смъртта на офицер

14.09.2021

Обновена

2686