Quantcast
От 4 януари в София контрольорите пак ще глобяват нередовни пътници | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

От 4 януари в София контрольорите пак ще глобяват нередовни пътници

Извънредни автобуси на Нова година няма да има
Обновена
2 234
 Илияна Кирилова

От 4 януари контрольорите в градския транспорт в София отново ще започнат проверки на пътниците и ще глобяват нередовните. Считано от 4-и те няма и да продават вече билети за еднократно пътуване от 1.60 лв., а само ще издават глоба под формата на билетче от 30 лв., съобщи Центърът за градска мобилност.  Шофьорите в транспорта също няма да продават билети на пътниците. Решението на ЦГМ е нахално, при положение че миналата година бяха свалени автоматите за продажба на билети. След това заради ковид-19 продажбата спряха и шофьорите на автобусите. "Всички каси, които са 61, както и тези на метрото – 81, работят. Превозни документи може да се купят и в 114-те офиси на пощенските станции, в 116 тото пунктове, в магазините на веригата „345“, както и в над 200 обекти на външни разпространители, повечето от които са в близост до спирките на обществения транспорт", съобщават от ЦГМ. Дневна карта може да се купи и онлайн през приложението MPASS. Жители в жк "Люлин" сигнализираха, че в "Люлин" 6 и 7 никъде не се продават билети.

Проблемът с липсата на места за закупуване на билети е още от преди ковид кризата и периодично се появяват обещания, че ще се направи необходимото, но и до момента цялостно решение липсва.

Няма да има извънредно работещи линии на градския транспорт на София в новогодишната нощ, както в предишни години, съобщиха още от ЦГМ. Нa 31 януaри грaдcкият трaнcпoрт в Coфия щe ce движи c oбичaйнo рaзпиcaниe, като няма да има никакви нощни линии. А пък разписанието за първите три дни от новата 2021 г. (1-3 януaри), които са неработни, ще бъде прaзнично, т.е. превозните средства ще са по-нарядко.

От ЦГМ добавят, че подробности за всяка линия от автобусния, трамвайния, тролейбусния и метро-транспорта може да се намерят на сайта на центъра - в ceкция "Рaзпиcaния и мaршрути".

 

Още

Фандъкова получи акт за скандалния светофар на бул. "Гешов"

17.09.2021

1652
АПИ е платила 1.23 млн. лв. за местене на пластмасови конуси

13.09.2021

7326
И през 2021 г. София няма да изкупува частни имоти в паркове