Quantcast
Съдебната власт се загрижи за почивните си бази | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

Съдебната власт се загрижи за почивните си бази

Върховният административен съд ремонтира, а прокуратурата обзавежда учебните си центрове в курортите
4 355

Върховният административен съд, както и прокуратурата са решили да модернизират някои от учебните си центрове, които на практика служат за почивни бази, става ясно от обществените поръчки на двата органа в съдебната система.

Базата за отдих на ВАС в с. Лозенец, Царево, ще бъде ремонтирана за 426 754 лв. без ДДС. Договорът е сключен с фирмата "Билдком БГ" ООД, която трябва да приключи със строителните дейности до 9 октомври. Държавната станция се състои от три сгради, най-голямата от които е с площ 418 кв. м. Там се помещават рецепцията, ресторанта и стаи за обслужващия персонал, както и фитнес с бани и съблекални и 3 басейна. 

Според документацията тя се намира в лошо състояние вследствие на високата влажност на въздуха, разликите в температурата вън и вътре, и сезонната обитаемост на помещенията. Стаите и апартаментите за гости, разположени с изглед към морето, са най-засегнати. Мазилките по таваните в голямата си част са напоени с влага. Ремонтни дейности са наложителни и при настилките в апартаментите. Поради конденза и събиращата се вода около дограмата се е надигнал ламинираният паркет.

В най-малката сграда с 85 кв. м площ ще се прави ремонт с цел модернизация. В това крило са разположени дневна с кухненски бокс, санитарен възел и стълба. На второ ниво се помещават две спални със самостоятелни санитарни възли, склад за бельо и хигиенни материали и стълба, която води до покривна тераса. Терасата е използваема. В сградата ще бъдат подменени настилките, облицовки и санитария в баните и тоалетните, а фасадата ѝ - санирана.

Прокуратурата от своя страна ще обновява бялата техниха в учебния си център в природен парк "Витоша" - "Трендафила". През юли държавното обвинение обяви обществена поръка за ремонт на покрива, външната тераса и каменната зидария на хижата за 155 015 лв. без ДДС, но след проведена процедура не беше избран кандидат. Вследствие на това поръчката е прекратена. 

За сметка на това прокуратурата планира да закупи за почивните си бази хладилници, микровълнови печки, перални и сушилни, сешоари, пасатори, кафе машини и миксери, както и вентилатори. Обявената обществена поръчка за електродомакинските уреди е на стойност 51 200 лв. без ДДС Те са предназначени за учебните центрове в "Цигов чарк", "Боровец" и парк "Витоша".

В началото на годината държавното обвинение отдаде под наем част от „Трендафила“ на "А1 България“, за да бъде инсталирано там телекомуникационно инфраструктурно оборудване и GSM антени. Месечният наем е в размер на 1080,96 лв. с ДДС.

 

Още

Интерпол вече не издирва Цветан Василев

10.08.2022

2316
Военният министър стартира с преговори за ремонт на МиГ-29 с Полша

06.08.2022

3847
Всяка страна в гражданско дело може да иска отвод на съда