Quantcast
Съюз на ГЕРБ и БСП разтресе общинския съвет в Банско | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

Съюз на ГЕРБ и БСП разтресе общинския съвет в Банско

С подкрепата на „Воля” двете формации смениха председателя на местния парламент
4 018
 БГНЕС

Неочаквано обединение на общинските съветници от ГЕРБ и БСП предизвика политически трус в Банско, разказва БНР. С техните гласове днес е свален от поста му председателят на общинския съвет Димитър Русков от сдружението „Бъдеще за община Банско“. На негово място е избран Костадин Загорчин от ГЕРБ.

Девет общински съветници – от ГЕРБ, БСП и „Воля“, са гласували за Загорчин, чиято кандидатура е била единствената за нов председател на местния парламент. Колегите им от сдружение „Бъдеще за община Банско“, на което беше председателското място, и което, според местните хора, защитава интересите на концесионера на ски зоната, са напуснали днешното горещо заседание на съвета. 

Така на практика е била разбита доскорошната коалиция от партии, които на местните избори през 2019 г., въпреки различията си, са застанали зад сегашния кмет Иван Кадев и срещу кандидата на ГЕРБ Георги Икономов, управлявал общината два мандата.

Разнобой в ГЕРБ

Александър Мацурев – председателят на местната организация на ГЕРБ и доскорошен депутат, обаче се е разграничил от поведението на колегите си общински съветници и е намекнал, че може да се стигне до изключването им от партията заради открития им съюз с БСП и други партии. Според партийни активисти, пожелали анонимност, реално застрашено е председателското място на Мацурев в ГЕРБ. 

От кметския екип на община Банско засега не коментират случващото се в съвета, но е повече от ясно, че той се оформя като опозиция на кмета Иван Кадев.

Още

Свидетелите на Нинова, на ДБ и другите секти следва да отстъпят

28.11.2021

ДИЯН БОЖИДАРОВ

15789
Ал.Маринов: Ръководството на БСП се разминава с партията

28.11.2021

5433
Нинова: Времето ще покаже дали ще бъда шеф на НС

27.11.2021

6888