Quantcast
Триото и Манолова подписаха споразумение за общи листи на изборите | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

Триото и Манолова подписаха споразумение за общи листи на изборите

Това е "чист пиар", коментира политологът Димитър Аврамов
Обновена
3 852
 МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА

"Отровното трио" и платформата "Изправи се.БГ" на Мая Манолова официално подписаха споразумение за общо явяване на предстоящите парламентарни избори през март. Скоро ще бъдат обявени и критериите за формиране на листите, като ще се търсят хора с активна гражданска позиция, без значение дали са с леви или десни убеждения, коментира Манолова пред журналисти.

Тя обобщи, че споразумението се състои от 6 основни точки - осигуряване на честни избори, съвместно явяване с общи листи, усилия за създаване на политическо мнозинство в парламента, както и изработване на обща управленска платформа, в която да залегнат реформата в правосъдието, подкрепата за бизнеса, безусловно повишаване на доходите и преизчисляване на пенсиите. Освен това обединението предлага да се създаде парламентарна комисия, която да ревизира 11-годишното управление на Бойко Борисов. 

Адвокат Николай Хаджигенов, който сложи подписа си под споразумението от името на "Отровното трио", е категоричен, че по този начин се "разчупват политическите стереотипи", тъй като единствено обединени гражданите могат да съборят "огромния мастодонт, пълен с власт и корупция". Това изтъкна и Мая Манолова, която заяви, че "срещу себе си имаме нещо голямо, много богато и много ретроградно. Това еднолично нещо може да бъде демонтирано само с общи усилия".

По нейни думи вече е постигната принципна договорка с партията на Слави Трифонов "Има такъв народ" за гарантиране честността на изборния процес, като очакванията са такава договорка да има и с "Демократична България". 

Все още не е ясно обаче по какъв начин коалицията между "Отровното трио" и "Изправи се.БГ" ще се яви на изборите, тъй като нито една от двете платформи не е регистрирана политическа партия. Манолова обясни, че най-вероятно ще се ползва регистрацията на някоя от формациите, които участват в "Изправи се.БГ" - това са "Движение 21" на Татяна Дончева, Движение "България на гражданите", ВОЛТ на Настимир Ананиев и др.

 

РЕАКЦИЯ

Като "чист пиар" определи подписаното днес споразумение политологът Димитър Аврамов. "Не може адвокат (Николай Хаджигенов от "Отровното трио" - б.р.), човек, който претендира да променя системата, да каже, че партиите не са важни, важни са гражданите. Това е завършена глупост. В политическия процес няма такова нещо като граждани, има политически субекти, които се регистрират по Закона за политическите партии и реализират представителната демокрация", заяви той пред БНР. Политологът смята, че "когато някой започне да говори за граждани в политиката, това намирисва на интелектуален фалит".

"Г-жа Мая Манолова може би трябва да направи опит за създаване на лява алтернатива, а не да замитат всичко в мъглявината на гражданствеността. Това не е политика", посочи Аврамов. По думите му "Отровното трио" са трима души с биографии, достойни за уважение, участвали в протестите, изиграли позитивна рола и превърнали се в маркетингов продукт. "Как трима души ще подписват споразумение за демонтиране на нещо си и за гарантиране на честни избори. Как ще стане? Има парламентарно представени партии, има квоти в ЦИК, има изборен закон. Ако някой започва така, ще завърши по-зле, отколкото започва. ... Ако някой иска да промени статуквото в страната и да свали сегашното управление, трябва да предложи много ясни и конкретни приоритети, които да бъдат припознати от хората", добави още Аврамов.

Според него желаещите да спечелят предстоящите избори трябва да работят много добре, защото иначе има риск да се възпроизведе сегашното статукво и в това няма да има нищо учудващо, защото хората, които са на власт имат целия капацитет на държавата.

"В България няма реформи, защото няма истинска десница, а има голяма правителствена центристка партия, която мимикрира като дясна. Трябва да се появи истинска десница, но затова трябва лидерство и концепция. Моето уважение към "Демократична България", защото там има ценни хора, които трябва да се подкрепят, но това не е дясна коалиция, а е полудясна. България има нужда от нова качествена дясна партия, структурирана за десетилетия напред, а не, за да обезпечи политическите кариери на един, двама или трима души", обясни политологът, според когото "вече трябва да мирише на избори, защото в сериозните демокрации не се занимават с избори три месеца преди датата им".

 

 

53

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Властта закъснява с решаването на ключови изборни проблеми

21.01.2021

ТАНЯ ПЕТКОВА

736 2
Без изричен текст снимането на гласуването е невъзможно, смята юрист

19.01.2021

1079 10
Затварянето няма да е до изборите, обеща Сачева

18.01.2021

Обновена

2240 14

Коментари

Страници

nafta

За тях съм гласувал и пак за тях ще гласувам!

Само ми е интересно - какви общи листи, след като нито Мая Общата, нито катастрофиралото трио ще правят партия?

Dixit Gruev

Явно ще се налистят в Учиндолската регистрация и в ДеБъ.

nafta

МаМа водач на листата на ДеБъ... Тва трябва да се види... :)))

Gusin

Майчето много трябва да в отчаяна... Който се хване с тия тримата бял ден няма да види...

принцеса Даяна

Тия гастрольори чуствително ще вдигнат резултата на Герб. Медията нека все така да ги хвали...

pro_hard

Много се стараете, но СЕГА ще остане най-доброто място за качествена журналистика. И на интелигентен форумен дебат...Още 2-3 месеца докато ви спрат насъщния!

BL.N.Lmt

Пълна лустрация и декомунизиране на ДС кадрите, абсолютна Забрана за Политическа и Икономическа Дейност в България, ГЕРБ не са полицейска партия, в повече са Политическото Крило на ДС и УБО,икономическата част на бифшите ДС Кадри съсредоточени в партия ДПС. Тридесет години по късно и 75 години след Националната Катастрофа наречена Червено/Кафява Диктатура, Vote the Red/Brown/Mafia Out of Power, Out of Government🇧🇬

Чрез Демократични Избори "and the ballot box", vote out Червено/Кафявата демагогия, енд Communist/Fashist Propaganda 🇧🇬

 

Gencho

Стъпка в правилната посока към положителна промяна в политиката и изобщо държавата. Всички трябва да се обединят срещу тоталитаризма и мафията.

Mr.Freezer

Татяна Дончева и Мая Манолова ... заедно на избори .... ще е забавно ....

А ВОЛТ не беше ли на Москов ...? Москов и Мая в общи листи ... ?

Слави и Мая - в общи листи ... ше падна от смях ...

Всичко това налива тонове вода в мелницата на статуквото. А Мая е важна да се яви, тя ще гепи глсове от БКП, а това винаги е добре. 

Kerr Avon
снимка на Kerr Avon

Неизбираемите се обединиха.

vrana2

   ГЕРП с кого ще се обединява?

Kerr Avon
снимка на Kerr Avon

С ЦЦРон и Славиту предполагам. И ДуПяСе по традиция...

Solace

Как точно ще се гарантира честността на изборния процес? Наблюдатели, застъпници и т.н. не вършат работа (последните два случая са Беларус и САЩ - обвинения от тук и там, и нищо повече)...

Светозар

Изборите ще бъдат честни и свободни и ще бъдат спечелени пак от проф. Михаил Константинов.

Гарантирано от - г-н Борисов, г-н Пеевски, г-н Гешев и г-н Цацаров.

С медийното съдействие на „Тиква-Джип-Касет ТВ“.

Транспорт от  - Живко Мартинов Суджука.

Поцинковани кофи от – г-жа Цвета Караянчева, председател на НС.

Луксозни апаратменти за без пари от – Цецо, Цецка, Пацо, Шехи.

stoffm

Поредният полит мафиотски проект на бсп. Вече официално обявен с очаквано разширено издание.

Evasion

ще се търсят хора с активна гражданска позиция, без значение дали са с леви или десни убеждения

 Леви, десни - нема значение... Велико!

 

 постигната принципна договорка с партията на Слави Трифонов "Има такъв народ" за гарантиране честността на изборния процес

 Как точно ще гарантират честността на изборния процес, освен чрез бля-бля-бля? Още по-велкио!

 

ВОЛТ на Настимир Ананиев

Е тва ме довърши... 

Solace

Това с левите и десните е бошлаф работа, предвид действията и на едните, и на другите, набедени за такива.

 

Аз съдя по себе си, без да съм политик - намирам добри леви неща, и добри десни. И една балансирана мешавица от тях би била добра основа за развитие на държавата. Не говоря за конкрентните политически зомбита в прицелените от триото непарламентарни формации, а за политика в цялост.

nafta

И една балансирана мешавица от тях би била добра основа за развитие на държавата.

А една балансирана мешавица от всичко най-лошо вляво и всичко най-лошо вдясно? Не е, като да не сме го виждали.

Bifidus Essensis

трите прасенца и поразяващата уста....

 

такъв сеир не е за изпускане

Epikur

 

   Коментатори като "Принцеса Даяна", "Слава", "Ловкия" и още няколко изявени герберски фенове, според мен заслужават уважение. Те не крият симпатиите си, с тях може да се спори, но позицията им е ясна. Силно отвратителни са обаче онези, които винаги се крият, не вземат отношение и позиция, а веднага щом стане ясно кой има повече шансове се залепват към печелившия и стават по-католици от Папата. Виждаме ги   и тук, но предизвикват само отвращение. Такива плужеци в онези години са се крили под юрганите до дебелите дупета на жените си и там са изразявали "дисидентството" си. Сега иронизират "Отровното трио" и Манолова, а със сигурност са пеели химни в коментарите си през лятото.

   Със сигурност от ранна детска възраст са се възпитали като плужеци и ибрикчии. Какво да се прави и такива са нужни на природата, за да е пъстра и разнообразна. 

hristob

и така да е, човек може да си промени мнението и възгледите си в течение на живота си. Отровното трио ми изглеждаше симпатично докато започна да се опитва да влезе в политиката, при това със субекти от рода на Манолова и Славчо. И не, не харесвам чичо Бойко също.

Кире

Както е тръгнало вероятно "Воля" на г-н Марешки ще се обедини с "Възраждане" на г-н Костадинов. Новата формация ще се нарича "Воля за Възраждане". 

ловkия

Тримата глупаци под крилото на кюстендилската кокошка и подръка с оня мушморок Настимирмамата!?!

Това само в булгаристан може да се види!

Светозар

Еко какво още може да се види под ръководството на г-н Борисов само в България, като страна член на ЕС:

1.Заплати – най-ниски; 2.Пенсии – най-ниски; 3.Средна продължителност на живота – най-ниска; 4.Застаряване на населението – най-бързо; 5.Намаляване на населението – най-бързо; 6.Състояние на здравеопазването – най-лошо; 7.Жизнен стандарт – най-нисък; 8.Брутен вътрешен продукт и потребление на човек от населението – най-ниско; 9.Състояние на пътищата – най-лошо; 10.Автомобилен парк – най-стар; 11.Индекс за върховенството на закона – най-нисък; 12.Индекс за възприятие на корупцията – най-висок; 13.Ниво на удовлетвореност от живота – най-ниско; 14.Роми – завършена е интеграцията им в ГЕРБ. (В основните ромски секции в софийските квартали „Филиповци", „Факултета" и „Христо Ботев" на балотажа за г-жа Фандъкова са гласували 85% от ромите.)

nafta

Еко какво още може да се види под ръководството на г-н Борисов само в България

Е това при Костов го нямаше! При Виденов също. А при Станишев, Орешарски и Луканов - абсурд!

Светозар

При всичките тия юнаци се крадеше, но това, което ГЕРБ открадна, другите няма да могат само да го боядисат.

d5555

👍

Калпазанче

Отечествения фронт му е майката! Няма лабаво... Доказал се формат. Забелязват се доста липси във форматирането, най съществената сред които е общата идеология,  ама все е нещо! Общата цел е по-съществена и може да компенсира...

О С Т А В К А!

принцеса Даяна

Да си дойдем на думата, задава се -->

КОАЛИЦИЯ НА МИСИРКИТЕ

Мисирките  кръстени от стопаджията С. дикOff "отровно трио" нищо не свършиха а си присвоиха свършеното от платените наемници "протестна мрежа", Боец и Възраждане. Мисирката Галева се прочу с влаченето и през НС, но тя се беше подготвила с подходящ  екип на служителка от "чистота".. Мисирката Слави се видя в чудо, че трябвало да си плаща масрафите от джоба и си направи сайтовете и телевизиите платени защото е свикнал друг да му плаща дивотиите. Има и др. мисирки, но те са още по-гладни и от изброените.

Slava
снимка на Slava

изработване на обща управленска платформа, в която да залегнат реформата в правосъдието, подкрепата за бизнеса, безусловно повишаване на доходите и преизчисляване на пенсиите.

 

Пропуснала да каже на кого ще се подложи квартет Манолова, за да изпълнява "управленската платформа", ако случайно влезе в Парламента?

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш