Quantcast
Васил Божков е потърсил съдействие от Русия за пускането си от ареста | СЕГА
facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / България

Васил Божков е потърсил съдействие от Русия за пускането си от ареста

Това е шамар за българския суверенитет, трябва да привикаме руския посланик, коментира депутатът Валери Симеонов
Обновена
20 945
 БГНЕС

Обвиненията към хазартния бос Васил Божков нараснаха на 11, съобщи говорителят на главния прокурор Сийка Милева. Новите обвинения спрямо него са за търговия с влияние и за държане и отчуждаване на културни ценности. Освен това той вече се разследва за принуда, убийства и изнасилвания. Все още преводът на документите - вече над 200 страници, за неговата екстрадиция не е готов. До края на седмицата материалите ще бъдат изпратени на Министерството на правосъдието, което ще изпрати молбата за екстрадиция до ОАЕ, съобщи пред журналисти Милева.

По-рано през деня БНТ съобщи, че Божков, който от две седмици е задържан в Абу Даби, е направил постъпки пред чужда държава да бъде пуснат от ареста незабавно. Източници, близки до разследването на престъпната група на Божков, разполагат с оперативна информация, че в Абу Даби са пристигнали руски граждани, които са се застъпили пред местните власти за пускането на Васил Божков от ареста. Днес  Emirates News Agency, съобщи, че шефът на външното разузнаване на Русия Сергей Наришкин е посетил Дубай в понеделник.

БГНЕС допълва, че руски граждани са посетили Васил Божков в ареста в Абу Даби.

Оперативната информация сочи, че Васил Божков се е обърнал към тях за съдействие и за застъпничество пред местните съдебни власти, за да бъде освободен от ареста. До момента няма информация дали ОАЕ са готови да изпълнят искането на руските партньори на Божков. По информация на телевизия "Европа " връзката с руснаците е осъществена от Георги Попов, официален собствен на футболен клуб "Левски". Връзкитe нa Пoпoв c руcкитe cлужби дaтирaт oщe oт врeмeтo нa coциaлизмa. По данни на телевизията Попов е бивш секретен сътрудник на отдел 05 на Управлението за научно-техническото разузнаване към Първо главно управление на ДС.

Съпредседателят на "Обединени патриоти" Валери Симеонов коментира, че "намесата на Русия за Васил Божков е шамар по българския суверенитет". "„Според мен, след тази информация, България няма никакъв друг правен ход, освен да повика посланика на Русия у нас Анатолий Макаров. И да поиска обяснение на какво основание Русия по такъв безобразен и нагъл начин се намесва във вътрешните работи на България, опитвайки се да освободи човек с 10 обвинения досега, в това число и за организирана престъпна група за убийства“, заяви Валери Симеонов пред Нова телевизия, цитиран от пресцентъра на своята партия НФСБ.

Вицепрезидентът и министър-председател на Дубай шейх Мохамед бин Рашид Ал Мактум прие в понеделник директора на Службата за външно разузнаване на Русия Сергей Наришкин и придружаващата го делегация, съобщава Emirates News Agency.

На срещата присъстваха шейх Хамдан бин Мохамед бин Рашид Ал Мактум – престолонаследник и председател на Изпълнителния съвет на Дубай, и шейх Мактум бин Мохамед бин Рашид Ал Мактум, заместник-управител на Дубай.

По време на разговорите са обсъдени начините за насърчаване развитието на двустранните отношения между ОАЕ и Русия.

В разговорите са участвали и шейх Мансур бин Мохамед бин Рашид Ал Мактум, генерал-майор Талал Хамид Белхул Ал Фаласи – генерален директор на отдела за държавна сигурност на Дубай, както и висши служители по сигурността.

Васил Божков избяга от България в началото на месец февруари. Специализираната прокуратура повдигна срещу него обвинения за неплащане на значителни по размер такси по Закона за хазарта, пране на пари и други. По това производство Васил Божков е посочен като ръководител на организирана престъпна група. В отделените материали се съдържат данни и за други противоправни деяния - убийства, принуди и изнасилвания, за които е образувано ново досъдебно производство за участие в организирана престъпна група, действала на територията на страната в периода от 2012 г. до началото на месец февруари.

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ

Държавната комисия по хазарта предупреди, че след влизането в сила на гласуваните от депутатите промени в Закона за хазарта разпространението на билети, фишове, талони и други знаци за участие в лотарийни игри, които нямат лиценз, се забранява. С влизането в сила на този закон лицензите за организиране на лотарийни игри, с изключение на томбола, бинго, кено и техните разновидности, издадени на организатори, различни от Държавно предприятие „Български спортен тотализатор", се прекратяват и съответните удостоверения за издаден лиценз се обезсилват. Предупреждението на ДКХ идва на фона на хиляди билети, които още се предлагат в обектите-партньори на "Национална лотария", макар и хората вече да не купуват. Търговците масово недоумяват как ще връщат талоните.

 

 

183

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Русия към САЩ: Спрете с провокациите, ще има ответни действия

28.11.2020

1154 14
Русия и САЩ избегнаха на косъм тежък военноморски сблъсък

24.11.2020

24390 132
Съдът отмени запор за над 1 млн. лв. на жената на Божков

27.11.2020

3384 16

Коментари

Страници

harmless
снимка на harmless

руските граждани са били едни обикновени туристи, отишли да разгледат пясъка.

Boris65

Добре , че са бдителните да ни отворят очите за опастността. Стотиуи зиляди руски руски разведчици в малка България . Мьотици милиони шпиони в Европа и милиарди във Вселената руски граждани и селяни разузнавачи.

Под леглото преди лягане с метлата изгонвам 5 - 6 граждани разузнавачи. 

wiseman 1

Баш ти да гиниш! Сигурен съм, че и софра ще им сложиш и всичко което знаеш ще им кажеш. 

Invisible

   Руски граждани!?

  Сега и едно обвинение за шпионаж може да получи.

dream team
снимка на dream team

А източниците, близки до разследването, са всъщност източници от прокуратурата, която напоследък ги пуска едни от достоверни, по-достоверни.

Анонимен7

поискал от чужда държава да бъде пуснат

А от родната държава ли да поиска?

А там не е ли имало израелски граждани? А лондонски граждани? Ама съвсем сигурно? А парагвайски граждани? Путин не е ли посещавал абудаби тия дни?

никой

Това е по добро от онова дето Банев от затвора наел ГРУ да свалят правителството

Анонимен7

Васил Божков е посочен като ръководител на организирана престъпна група действала на територията в периода от 2012 до началото на месец февруари - убийства, принуди и изнасилвания.

И той не е знаел НИЩО за това, но е знаел ВСИЧКО за телефонните разговори на Радев?

Direktiva

Без руски граждани от где това богатство?

Послушко

Въпреки, че имат малко общо с правото и закона според мен сегашните репресии върху част от олигарсите на прехода имат полезен превантивен ефект. Предполагам хората, които в момента използват държавния апарат за бухалка осъзнават, че при промяна на политическото статукво е твърде вероятно и те да се окажат в положението на господата Божков, Арабаджиев и т. н. Смятам, че настоящите и бъдещите олигарси и ПОЛИТИЦИ и АПАРАТЧИЦИ ще бъдат много по-предпазли от сега нататък. Но не могат за скрият предишните си престъпления... А това е една постоянна заплаха за тях и потенциален повод за изнудване. 

paragraph39

/:/ Бизнесменът Васил Божков, който от две седмици е задържан в Абу Даби, е направил постъпки пред чужда държава да бъде пуснат от ареста незабавно, съобщи БНТ. Източници, близки до разследването на престъпната група на Божков, разполагат с оперативна информация, че в Абу Даби са пристигнали руски граждани, които са се застъпили пред местните власти за пускането на Васил Божков от ареста, научи "По света и у нас...

........................................................................................................................

ЪХЪ!?

И "чуждата" държава веднага му изпратила на Божков "руски граждани"/колко на брой?/- по настояване и по вкус на Божков/ вероятно са, като Божков, ценители и колекционери на произведения на руското и световното художествено изкуство- има много такива в и извън Русия/!? А в Абу Даби точно такива хора ценят и чинно ги допускат да се застъпват за пускане на арестанти/ в случая, колегата им  Божков/ от ареста там?!

НЕ, не става въпрос за руски граждани-адвокати! ОТНЮД!

И за държава "Русия"/чужда на Абу Даби!/ НЕ става въпрос в дописката! Става въпрос за "По Света и у нас" на БНТ!

Compay
снимка на Compay
Голям смях ! ?? "Руски граждани" , демек зеленые человечки , вежливые люди ... провалиха похвалните усилия на Мустафа - Каскет Гешев !!! Подла хибридна контраатака , май-год ! Който е купил талончета за триене да пише една депеша до Абу Даби , или да си врътне една баница , рецепта Ю-Ес-Ей ?
скайспирит

Каскета бавно ще осъзнае, че 1.5 милиарда кеш лично богатство + неизвестни милиарди оборот правят чудеса. Иначе за руските граждани - единият е бил около 60-те, русоляв, със стоманено сини очи, не много висок. ?

Giacomo Grelli
снимка на Giacomo Grelli

Предполагаемо ''източниците'' са се добрали и до случайно забравени паспорти с герба на РФ.Или барем шофьорски книжки.

Калпазанче

Хибридната обработка на туземната рая продължава. Ще се натрапва "Агресивната Русия" граби българите и особено пенсионерите, чрез талончетата на Божков.

Американофилите ще пригласят срещу грантове. Тъй е устроен света за колониалните структури на Империята на "демокрацията"!

ЗИП
снимка на ЗИП

Голем праз.

 

Русия единствено я вълнува туземната администрация да строи "Балкански поток"...

 

:))

Гласът

Дали това е единствения интерес на Русия в България? 

PlaNed
снимка на PlaNed

И защо така ни държат в напрежение, а не кажат - коя е държавата?

nobody2

оперативната информация не е стигнала до такива дълбочини ?

opa4

Редакцията, стига с тези димки! Никъде на страницата на видях Президентът да е казал нещо вчера! И вас ли ви е страх???

slavabg

Каскета първо да вземе да пусне Божков за издирване в Интерпол, защото още го не е пускал, после да почака някой наистина да го арестува и ча тогава да праща "лошите" руснаци да го освобождават...

 

Начи, личи си кога измисля нещо сам и кога звездите ? му го говорят ?

Пантелей

Ндааа... А бре, другари геополитически стратези , от Ганкиното кафене? Защо е това "чудене"?

Я, речете, колко близки са от една страна - отношенията ОАЭ и РФ. и от друга - г-н Божков и тов. Милер? А?

Рособоронэкспорт является постоянным участником международной выставки вооружений и военной техники IDEX, которая проводится в Абу-Даби, а также международной авиационно-космической выставки "Дубай Аэрошоу". В ОАЭ работает представительство государственной корпорации "Ростех".

На полях выставки вооружений IDEX-2017 Россия и ОАЭ договорились развивать совместный проект легкого истребителя пятого поколения на базе МиГ-29. По словам гендиректора "Ростеха" Сергея Чемезова, машина должна быть создана в течение ближайших семи-восьми лет. Кроме того, Россия и ОАЭ подписали документ по поставке партии истребителей Су-35. В настоящее время данные соглашения находятся на стадии консультаций.

mi6osp.

За сведение : Въпросното изложение на оръжия е традиционно, с най-много експонати участва  САЩ, следват Китай, Русия  итн.

В ОАЕ ходят много руски туристи, търси там връзката. 

nanyac

 Кроме того, Россия и ОАЭ подписали документ по поставке партии истребителей Су-35

Отскоро вече няма ОКБ Сухой и ОКБ Миг, сляха ги в някаква обща структура.

Подписали документ? Разбира се, трябва да се отчете някакъв резултат.

А всъщност какъв документ? Ако беше договор щяха да се похвалят, а ако не е договор ... значи и парите в шестък.

 

Пантелей

.

Анонимен7

А бре, другари геополитически стратези

Благодарим ти, геополитически ни господарю!

Славим името ти, пътнико!

tatyana1

Според мен, репресиите върхучаст от олигарсите могат и да имат превантивен ефект, ама не очаквания.  Едва ли ще се стреснат, но със сигурност ще си изнесат още от парите зад граница. Не като Божков да си държи колекцията тук. 

rorik

===

ЪХЪ!?

И "чуждата" държава веднага му изпратила на Божков "руски граждани"/колко на брой?/- по настояване и по вкус на Божков/ вероятно са, като Божков, ценители и колекционери на произведения на руското и световното художествено изкуство- има много такива в и извън Русия/!?==

 

Ммм даа,

И тези хора изобщо нямат нищо общо с думичката "мафия" ?

Къде ли ги продават  тези  произведения на изкуството . Кой дава най много пари за такива "дрънкулки" Ингилизите не са ли са се обадили още ??

АлСал

Ингилизите не са ли са се обадили още ??

Закъсняли са. Америкосите са ги изпреварили.

Послушко

До Татяна1 : "дългата" ръка на закона ги настига понякога. Я как си ги прибраха няколко от тях. А и могат евентуално да бъдат ритуално пожертвани преди да са успели да  се измъкнат от Територията ако не се усетят навреме.

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш