Quantcast
Владимир Каролев е вече с 2 обвинения и 50 000 лв. парична гаранция | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

Владимир Каролев е вече с 2 обвинения и 50 000 лв. парична гаранция

Държавното обвинение твърди, че той не само е нарушил карантината, но е създавал заблуждаващи публикации в социалните мрежи
Обновена
21 859
 БГНЕС
Владимир Каролев чака в полицейската кола пред Второ районно управление на МВР - Благоевград преди да бъде откаран за София.

Владимир Каролев вече е обвиняем, съобщи БНТ. Повдигнати са му две обвинения – едното е за нарушаване на карантината. Второто е за заблуждаващи публикации в социалните мрежи, в които се обяснява, че мерките срещу епидемията са безплодни. Владимир Каролев ще бъде освободен срещу парична гаранция от 50 000 лв. Наказанието за нарушаване на карантината е затвор до 5 години и глоба от 10 до 50 000 лв.

Първоначално в ранните сутрешни часове бе обявено, че Софийската районна прокуратура води разследване срещу финасиста Владимир Каролев. Вчера следобед финансистът обяви в пост на фейсбук страницата си, че е задържан за 24 часа в ареста в Разлог за нарушаване на карантината. От районната прокуратура в града обясниха, че срещу него е образувано досъдебно производство срещу народното здраве и околната среда. Прокурор Ружена Кондева уточни, че въпреки че Каролев се намира в ареста в Разлог, досъдебното производство срещу него се води от Софийска районна прокуратура. Финансистът е бил задържан, защото е открит на територията на общината. Той не е спазил 14-дневния срок на домашна карантина, тъй като е бил на посещение в Лондон, след което се е прибрал в дома си в София. Освен това се е разходил в Пирин планина над Банско, което категорично нарушава наложената мярка и издадената заповед за спазване на карантина.

По-късно сутринта Владимир Каролев бе освободен от ареста на Второ районно в Благоевград и конвоиран в София.

След това от прокуратурата разпространиха съобщение, в което се твърди, че Каролев "собственоръчно е подписал декларация, с която се командирова в хотелски комплекс в гр. Разлог, с „цел консервиране на хотела и комплекса, осигуряване на охрана, помощ на служителите“. "Установено е, че хотелският комплекс има действащ управител, което изключва хипотезата за неотложност на пътуването, предприето от Каролев. Видно от публикации в социалната мрежа, той е нарушил собственоръчно декларираните обстоятелства, напуснал е хотелския комплекс и демонстративно е проявил незачитане на установените правила и мерки, издадени против разпространението на заразна болест", съобщават още от държавното обвинение.

Оттам дори порицават Каролев, че като публична личност, бивш столичен общински съветник, трябва да дава пример за спазване на предписанията и препоръките на здравните власти. "Още по-укоримо е обстоятелството, че чрез социалната мрежа той целенасочено е предприел действия, за да направи публично достояние начина, по който е напуснал столицата, грубо пренебрегвайки установените правила за предотвратяване разпространението на новия коронавирус COVID-19", категорични са от прокуратурата.

След прессъобщението на държавното обвинение Владимир Каролев призна във фейсбук профила си, че е привлечен към наказателна отговорност. По негови думи първото му обвинение е за това, че в нарушение на заповедта на министъра на здравеопазването е преминал през КПП Ярема. "Според тази заповед “неотложно пътуване” е пътуване, свързано с полагане на труд. Документът, удостоверяващ спазването от моя страна на тази заповед, е свален от сайта на МВР и надлежно попълнен, оформен и представен от мен на длъжностните лица на пропускателния пункт, които след щателен преглед на декларацията ми позволиха да продължа пътуването", твърди Каролев.

"Второто обвинение е, че чрез пост във Фейсбук съм изразил лично мнение, че въведената мярка е неефективна, тъй като с правилно попълнена декларация всеки може да напусне София, като по този начин съм подал заблуждаващи знаци за тревога. Останалите обстоятелства подробно описани в прессъобщението на СРП и отразени в дестки традиционни и онлайн медии, не фигурират в предяваните ни две обвинения, посочени по-горе и следователно не отговарят на обективната действителност", казва още Каролев.

139

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Фалшификатор продал 230 лични карти по 2000 лв бройката

24.02.2021

132
Протестиращ осъди МВР за незаконен арест

22.02.2021

МАРТИН ГЕОРГИЕВ

5813 13
Как се претакат държавни милиони през частни джобове

15.02.2021

Обновена

ДЕЛЯН КЮЧУКОВ

6555 2

Коментари

Страници

Baskerville
снимка на Baskerville

И все пак Картаген трябва да падне!", пише още Владимир Каролев.

Не ще да е бил Каролев.Прозира Сулата.

ЕМОКОМ

Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп предупреди във вторник,

че в случай на рецесия ще умрат повече хора, отколкото от коронавируса.

 

Говорейки пред Fox News, президентът многократно се отказа от призиви за разширяване на блокирането в цялата страна в опит да се ограничи разпространението на Covid-19. "Дадох срок от две седмици и в понеделник или вторник ще оценим ситуацията по това време, но трябва да отворим тази страна", подчерта Тръмп.

Доналд Тръмп отбеляза, че "би се радвал" американската икономика да "отвори" до Великден, 12 април.

"Трябва да върнем страната си на работа", заяви Тръмп, като повтори, че повече хора ще умрат от последствията от рецесия, отколкото от епидемията от коронавирус.

Ако икономиката не започне отново да работи след няколко седмици, "ще бъде много трудно да се рестартира отново", подчерта президентът.

Сичко е шес

Тук интересното е, че Тръмп изглежда, че ще е поредната жертва на короновируса. Допреди няколко дни победата му в следващите президентски избори беше вън от всякакво съмнение. Сега забелязвам, че букмейкърите вече дават малка преднина за Байдън.

А за този иначе така симпатичен г-н Каролев, мога само да се радвам...Да кажа една блага дума за него, че друга може и да няма...💨

Sine_metu

Вт., 24/03/2020 - 21:17 (нов)

Baskerville

„И все пак Картаген трябва да падне!", пише още Владимир Каролев.

Не ще да е бил Каролев.Прозира Сулата.

 

Не вервам. Много каролевско е това „данъкоплатците ще платите“

ИлияНиколов

Възможно е Каролев да е прекалил с четенето на Сула.

АдМин

Дали се е дистанцирал от бордовете в държавни фирми?

https://www.mediapool.bg/ikonomicheskiyat-ministar-varna-stariya-bord-v-dkk-news264532.html

ГРЕЙДЕР
снимка на ГРЕЙДЕР

Къф е тос миндил та да е важно инфото тук?

Бронщайн
снимка на Бронщайн

Картаген ми идва в повече.Инак-дръж се спекуланте!Развей знамето "Веселият роджър" кат freelancer.Или беше laissez faire?Все бъркам прекаран с прекариат!

sanivelev
снимка на sanivelev

Хах! Да му люснат глоба от 5 до колко беше хиляди. Щом на простосмъртните люскат, тоя да не е граф. А и пари има. Полицията да не омеква.

Каубой
снимка на Каубой

ТаОзи пич ли биши, дет са люскаше по Изерата в рилско? Той ли беши, дет му теглих, яка псу@@@я? Той ли беши дет съдървеше кат мажор ДеюНоф от на сека МиЛЯ!

 

Giacomo Grelli
снимка на Giacomo Grelli

Него, когато и да го арестуват, все ще е късно.Правел се е явно пак на отворен.

PlaNed
снимка на PlaNed

👌

kaily
снимка на kaily
👍
АдМин

Най-сетне се намери някой да го прибере този. Закъсняла мярка, но напълно на място. Той май имаше некви хотелски "инвестиции" в Банско.

Aniki

За съжаление, данъкоплатците ще платите.

 Този явно няма себе си за данъкоплатец. Рядко се среща индивид който е неприятен дори и когато е прав.

Shaaban_bin_Robert
снимка на Shaaban_bin_Robert

Ами не е прав. Далече е от реалността. Защо ли си мисли, че ако той не вземе парите, то те биха отишли за нещо "на ползу роду". Честно казано не ми пука дали моите данъци отиват за ненарисувани още самолети, за обезщетения на Каролев или за нескончаеми ремонти.

Прав е само в едно. Говорейки във 2-ро лице, той публично заявява, че НЕ е един от нас.

Aniki

Аз говорих не само за конкретния случай, а по принцип. Дали е прав, ще реши съда, макар че ме съмнява да се стигне дотам. Каролев е един лаладжия, провален политик и псевдо финансист. Телешкия му изказ е причината да е антипатичен на много хора.

ИлияНиколов

И бивш комсомолски секретар.

maestrata

КОРОлев име нещо общо с КОРОната и лева!Хвала!👮

PlaNed
снимка на PlaNed

Повишава се нивото на газетата! Повишава се!

Треперете вие ПИК, Блиц и вся остальная непьющая сволочь

ГРЕЙДЕР
снимка на ГРЕЙДЕР

ААА проучих :ченгето от дс с псевдоним камен --тук е кошерът,тих пристан...

Аз де

Е никой ли няма една блага дума да каже поне!?

VBA...

Освен мадритския шмекер и секач на гори по времето на НДСВ, кой може

 това момче да го залюби?

 Забравих за Милен Велчев.

Бронщайн
снимка на Бронщайн

Аз. Като анархист.И той е такъв.Само дето при мен е анархосиндикализъм в стил Бакунин, а тоя е анархокапиталист в стил Айн Ранд, носеща си гащичките в чантата.Иначе-почти идеен съмишленик.

Sine_metu

Не съм очаквал така да се клеветиш. Какъв „анархо“, на тоя му дай с чужда пита майчин помен да прави и за друго не го пипай

slavabg

Я, като ви беше готинко си затваряхте очите, а като допря до вас се сещате за Картаген... малко късничко ми се струва, че се сетихте - диктатурата е в действие, вече само бунт ще помогне 😉

Сократ-май

Ами почвай.

Foton4ik
снимка на Foton4ik

Сега да не скокнете в защита на свободното слово, защото този герой никак не е притеснен щом си цъка из Сурат-тефтерчето, доста неуважително, между впрочем, към държавните служители, опитали се да го вкарат в рамките на добросъвестен гражданин. И веднага със Стокхолм-знамето-развятото кани се да ни вземе пари за нанесената нему обида. Чул дори и за Картаген, умник и интелигент, значи.

И ние какво, да снемем маските и да бършем сълзите, едро капещи ли?!

 

PlaNed
снимка на PlaNed

Владимир Каролев е задържан за 24 часа по закона за МВР за нарушаване на карантината, съобщиха източници от благоевградската полиция. Бившият политик цял ден вчера се хвалеше в социалните мрежи, че е преминал блокадата на Банско и ходил в Разлог, а после е бил в София.

 

https://glasove.com/categories/novini/news/vladimir-karolev-e-zadyrzhan-za-narushavane-na-karantinata

Сичко е шес

.....................................................................................................

Недялко Младенов Владимир Каролев Народа от страх е оглупял до степен на безмозъчност, та не се знае какво може да стане. Ако те изкарат на площада не е изключено да те линчуват като те замерят с камъни 😀

11

Скриване или докладване на това

Харесване

 · Отговор

 · 1 дни

Автор

Владимир Каролев Недялко Младенов не, не е оглупял. В Разлог днес над 10 души ме спряха за дружелюбни въпроси/разговор

10

Скриване или докладване на това

Харесване

 · Отговор

 · 1 дни

..............................................................................

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш