facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / България

Втори обвинен за присвоения милион от варненската банкерка

Все още не е ясно къде са отишли всички пари
1843
 Илияна Кирилова

Два месеца, откакто банковата служителка от Варна беше оставена в ареста след обвинение, че е изтеглила 1,22 млн. лева от сметки на вложители, прокуратурата откри вина и в нейния виртуален приятел. 30-годишният Сергей М. от Монтана е привлечен под наказателна отговорност за измама в особено големи размери, съобщиха от държавното обвинение. Оттам твърдят, че в продължение на близо две години от януари 2018 г. до ноември 2019 г. банкерката Невена Й. му изпращала с колети на куриерска фирма присвоените средства.

Двамата обвиняеми се запознават преди около 3 години в интернет, но никога не са се виждали на живо. 38-годишната специалистка от отдел „Банкиране на дребно“ разполагала само с три снимки на виртуалния си приятел, а той се представял за Мирослав Михайлов. След запознанството им Невена Й. започва да тегли средства от сметки на вложителите, след което ги изпраща по "Еконт" на мъжа. Справка от банката показва, че ощетените клиенти са точно 19. Освен това жената изтеглила личен кредит, както и заем от името на баща си, а парите също изпратила на Сергей М.

Банкерката твърди пред разследващите, че е дала на приятеля си 970 000 лв, за да реши свои финансови проблеми с лихвари. Според него обаче сумата била едва 15 000 лв. В дома на мъжа пък са открити само 30 000 лв. в брой. Въпреки новото обвинението, все още не е ясно къде са отишли и дали са изхарчени всички присвоени пари. Прави впечатление, че Сергей М. е привлечен под наказателна отговорност само за периода от 2018 - 2019 г., а сумите са били теглени в продължение на три години. Това вероятно значи, че прокуратурата не може да установи къде са отишли всички пари. "Такава голяма сума има още по-голяма вероятност да е скрита някъде другаде", каза неотдавна наблюдаващият прокурор.

Ако банковата служителка бъде призната за виновна, тя може да получи от 10 до 20 години затвор. Невена Й. продължава да бъде задържана под стража с решение на варненския апелативен съд. Другият обвиняем Сергей М. е с мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер на 10 000 лева.

1

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Прокуратурата разследва дали някой е "джуркал" дела

03.04.2020

Обновена

960 3
Съд нареди мъж под карантина да се следи с електронна гривна

02.04.2020

Обновена

3783 34
МВР наложи глоби за 4 милиона лева за разходки в парка

01.04.2020

Обновена

9657 30

Коментари

марк

 

 

 

                        ''  Втори обвинен за присвоения милион от варненската банкерка''

 

                                          Присвоен или усвоен ???

 

                            

Влез или се регистрирай за да коментираш

×