Quantcast
Фандъкова: Снегът в София започна да вали изведнъж! | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

Фандъкова: Снегът в София започна да вали изведнъж!

На магистрала "Хемус" има закъсали тирове между втория и третия тунел
Обновена
6 584
 БГНЕС
София, Паркът "Заимов"

Снегът в София започна да вали изведнъж! На терен са 178 почистващи машини и всички екипи, две от фирмите за почистването на снега ще бъдат санкционирани, съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова тази сутрин. Валежите в столицата започнаха в 4:07 ч., а снежната покривна достигна до 5 см.

Има един закъсал автобус на Симеоновско шосе, съобщи Нова тв,  навсякъде другаде всички коли се движат с леко забавяне при зимни условия. Ще има санкции за почистващите фирми в район "Триадица", "Витоша" и "Младост". Имат техника и соли, но поради някаква причина имат лоша организация, съобщи столичният кмет Йорданка Фардъкова.

Има четири паднали дървета заради падналия сняг. Проблем има и с контарктната мрежа на трамваите по "Граф Игнатиев" и на едно от депата, съобщи още кметът.

Според синоптичната прогноза днес снегът ще падне първо в западните райони на страната, а след това в Централна Северна и Североизточна България. Очаква се снежната покривка да достигне от 3-5 см в ниската част на софийското поле до около 15-25 см в планините

Жълт код е обявен в почти цялата страна заради очаквани интензивен снеговалеж и силен вятър. Кодът не е в сила само за областите Благоевград, Кюстендил, Силистра, Смолян, Стара Загора, Хасково и Ямбол, съобщиха от НИМХ.

По Нова тв показаха множество закъсали тирове - няколко километра, между втория  и третия тунел на магистрала "Хемус" в посока "София". Тировете не могат да изкачат слабия наклон, въпреки че минават почистващи машини. Според шофьорите нямало сол. 

Сериозен снеговалеж има на прохода „Петрохан“. Снежната покривка е вече 14 сантиметра, температурата към 7 ч. сутринта е -4 градуса. Във високите части на планината има и силен вятър, който предизвика завихряния. Шофьорите трябва да бъдат много внимателни, а автомобилите им подготвени за зимни условия. „Пътят е почистен и се поддържа. Няма сигнали за инциденти през нощта. Осем машини работят за снегопочистването на прохода и в момента“, съобщи Володя Вълов от АПИ-Монтана.От АПИ призоваха шофьорите да се движат със зимни ги и подготвени за атмосферните условия. Важно е и резервоарите на автомобилите да бъдат пълни предвид пътната обстановка, отбеляза Вълов. 

 

 

Ключови думи:

сняг, София, България

Още

Гешев се засили в Брюксел да взриви еврофондовете за България

27.01.2022

Обновена

СВЕТОСЛАВ ТЕРЗИЕВ

7020
С 30% е отливът на пътници в столичния градски транспорт

27.01.2022

1375
България постигна национален абсолютен рекорд по новозаразени

26.01.2022

3169