Quantcast
Засилват се шансовете ни да паднат визите за САЩ | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

Засилват се шансовете ни да паднат визите за САЩ

2 769

САЩ обсъждат добавянето на четири държави - България, Израел, Кипър и Румъния, към категорията, позволяваща на техни граждани да пътуват за престой до 90 дни в страната, без да се изискват за това визи. Министърът на вътрешната сигурност Алехандро Майоркас заяви, че предстои да се вземе решение. На събитие на туристическата индустрия той допълни: "Ние сме много, много фокусирани върху програмата за безвизово влизане в САЩ, носеща значителни ползи за икономиката и сигурността".

Хърватия бе включена през септември в програмата (реално това ще стане от 1 декември) и сега Роджър Дау, изпълнителният директор на Американската асоциация за пътувания, казва, че това вече е донесло 100 милиона долара за икономиката на САЩ. "Всеки път, когато добавите някоя от тези страни, пътуванията буквално избухват.", допълва той.

Освен условието делът на отказаните молби за неемигрантски визи в една страна да е трайно под 3%, тя трябва да отговори и на изисквания, свързани с борбата с тероризма, прилагането на законите, контрол на имиграцията, сигурност на документите и ефективно управление на границата.

 

Ключови думи:

визи, САЩ

Още

САЩ се похвалиха пред света с наказаните по закона Магнитски българи

07.12.2021

3700
САЩ: Възобновяваме всички визи, но може да има значително забавяне

07.12.2021

1224
САЩ обявиха бойкот на олимпийските игри в Пекин 2022

06.12.2021

Обновена

4144