Quantcast
"Айрън Мейдън" се завръщат в София през юли | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / Култура

"Айрън Мейдън" се завръщат в София през юли

Концертът на британските метъл ветерани ще бъде отново в зала "Арена Армеец"
2 561
 Снимка: БГНЕС
Фронтменът на "Айрън Мейдън" Брус Дикинсън във вихъра си по време на последния концерт на групата в България - през юли 2018 г. на фестивала "Хилс оф рок" в Пловдив.

Още един голям концерт бе прибавен днес към музикалния календар в България за 2022 г. Хеви метъл гигантите от "Айрън Мейдън" прибавиха страната ни към турнето си "Legacy Of The Beast 2022". Шоуто ще е на 13 юли в столичната зала "Арена Армеец". Тъкмо там през юни 2014 г. бе предпоследният концерт на групата в страната ни. А последният бе през юли 2018 г. на гребната база в Пловдив по време на фестивала "Хилс оф рок".

Предстоящото гостуване на "Айрън Мейдън" ще бъде шесто в България. "Вярвам, че това, че сме част от турнето, показва колко е ангажирана групата с нас и колко високо ценят публиката ни", обяви пред радио "Зи Рок" Стефан Еленков от промоутърската агенция "Fest Team".

Сетлистът ще включва най-вече големите хитове на бандата, но ще има и песни от най-новия им албум "Senjutsu" (2021). Подгряваща група ще бъде "Lord Of The Lost".

"Нямаме търпение да се завърнем в Европа догодина и сме много щастливи, че успяхме да добавим София и други източноевропейски градове със страхотни фенове. Развълнуван съм от новите елементи на сцената и да споделим с Вас какво сме подготвили. Цялата група много се забавлява по време на Legacy турнето и с удоволствие се връщаме, за да свирим на живо и да се видим с всички Вас отново", коментира фронтменът на "Мейдън" Брус Дикинсън.

Въпреки усилията от българска страна концертът да бъде на открито, мениджмънтът на групата е настоял за зала. Заради мерките срещу разпространение на COVID-19 засега ще бъдат пуснати билети само за 50% от капацитета на "Арена Армеец", т.е. 6500 места.

В петък (3 декември) ще бъдат пуснати пропуски, които ще са достъпни само за членовете на българския фенклуб на "Айрън Мейдън". Официалната продажба стартира в понеделник (6 декември) на сайта ticketstation.bg. Цените ще са от 80 до 200 лв.

Още

Звезда от ТВ формат ще открие Midalidare Rock 2022
Четири истории на Hayes&Y
Класика, фадо и танго на "Европейски музикален фестивал 2022"