Quantcast
"Шарли Ебдо" излезе с карикатури на украински художници | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / Култура

"Шарли Ебдо" излезе с карикатури на украински художници

Приходите от последния брой на сатиричното издание ще бъдат дарени на украинските въоръжени сили
9 206
 Шарли ебдо
Освободителят Путин

Френското сатирично списание "Шарли Ебдо" (Charlie Hebdo) направи "украински" брой, като помести в него произведения на украински карикатуристи, съобщи БГНЕС.

Под наслов „Отговорете на ракетите със смях“ списанието публикува творби на украински карикатуристи. Изданието отбелязва, че редакцията е направила тази стъпка от солидарност с украинските си колеги, които „продължават да си вършат работата“, въпреки руската инвазия.

Руска мечка, която потапя лапата си в кошер, преди да бъде "оглозгана" до кокал от пчели, Путин, облечен в червена пачка за балет, със сърп и чук в ръка – това са само част от хумористични изображения, публикувани в последния брой на френското списание. Сатиричните изображения са на украинските художници Юрий Журавел, Олег Гутсол и Олексий Кустовски и други, а приходите от продажбата на изданието ще бъдат дарени на въоръжените сили на Украйна и за териториалната отбрана на Одеса.

Украинските карикатури са „очевидно безмилостни към руснаците, показвайки хумор, който не желае да се откаже пред произвола и терора“, обяснява редакционният екип. Повечето от публикуваните карикатури са взети от изложбата "Руски боен кораб, майната ти", показана в Одеса от местна асоциация на карикатуристите.

Изданието отбелязва, че парите, получени от продажбата на този брой, ще бъдат преведени на въоръжените сили на Украйна и териториалната отбрана на Одеса.

Още

Внос от Украйна сваля цената на олиото

24.06.2022

ВАСИЛ НАНЧЕВ

33520
Нинова се заяде с президента за оръжието за Украйна

28.06.2022

Обновена

1477
Министър в оставка щял да ни брани от евтиния украински внос

28.06.2022

683