Quantcast
А1 предлага 20% отстъпка заради голямата авария | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / Икономика

А1 предлага 20% отстъпка заради голямата авария

Булсатком ще компенсира само абонатите със спряна телевизия
Обновена
13 164
 Илияна Кирилова

А1 призна, че е фирмата, чиито клиенти пострадаха най-много от вчерашната голяма авария в София, която доведе до спиране на услугите в много столични квартали, а и в някои части на страната. 

"На 8 юни вечерта два отделни инцидента - токов удар и пожар в електрическата мрежа в София, причиниха техническа авария, която засегна част от клиентите на А1 на домашен интернет и телевизия. Тези инциденти предизвикаха временни прекъсвания на услугите в различни части на страната. Компанията поднася своите извинения на засегнатите клиенти и им предлага 20% отстъпка от месечния им абонамент за интернет и телевизия, която могат да заявяват на https://www.a1.bg.", обявиха от компанията. 

Втората компания, чиито клиенти останаха без услуги за известен период от време, е "Булсатком". От компанията също се извиняват за причиненото неудобство и предлагат компенсация - предоставят пълния пакет телевизионни програми спрямо използваната платформа, който ще е достъпен всяка събота и всяка неделя до края на месец юни.

Недоволни обаче останаха абонати на "Булсатком", които ползват единствено интернет услуга, защото на практика за тях няма компенсация.

От компанията уточниха, че на 8 юни след пожара в колекторна шахта на електроразпределителното дружество на бул. „Цариградско шосе“ в София, който е засегнал основните кабелни трасета на "Булсатком", по-късно същия ден при ремонтните дейности е било прекъснато и резервираното трасе на оператора, причинявайки прекъсване на почти всички услуги в цялата страна. Сателитната телевизия е била възстановена в рамките на 4 часа, а за услугите в цялата страна са били необходими 15 часа.

 

Ключови думи:

А1, авария, клиенти.

Още

Влакът Бургас-София аварира в Сливенско

13.06.2021

1242
Пожар край ГДБОП спря тока на много столичани

08.06.2021

2637
Вагон от товарен влак се обърна край Ситово

12.03.2021

933