Quantcast
Eнергийното острие на ГЕРБ напуска НС, за да се кандидатира за БЕХ | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / Икономика

Eнергийното острие на ГЕРБ напуска НС, за да се кандидатира за БЕХ

Той отчете 14 Законопроекта, 9 проекта за решение, 6 питания, 23 изменения между първо и второ четене
4 591
 Илияна Кирилова
Валентин Николов

Председателят на парламентарната енергийна комисия Валентин Николов е подал заявление за напускане на парламента, за да участва в конкурса за ново ръководство на Българския енергиен холдинг. Това съобщи самият той в профила си във "Фейсбук".

"Приятели, колеги, хора! Днес подадох своето заявление за напускане на 44-то Народно събрание. Не, мотивите ми не са, за да се присъединя към друг политически проект или политическо лице. Смея да твърдя, че бях активен народен представител", пише Николов, когото смятат за енергийното острие на ГЕРБ.

“Имам внесени 14 Законопроекта, 9 проекта за решение, 6 питания, 23 изменения между първо и второ четене. В голямата си част от тях бях водещ в политиките на Енергетиката. Водих активен диалог с работодателски организации, НПО, синдикати, заинтересовани лица. Успях да балансирам всички интереси при тези инициативи. Проведохме успешно няколко вълни на либерализация, стабилизирахме сектора, насърчихме инвестициите във ВЕИ, формулирахме определение на "зелен водород", отчита той.

Николов изрежда всички позиции, които е заемал, откакто ГЕРБ е на власт, за да обясни защо става и за БЕХ. "Сега след извървения от мен път: Председател съвета директори на БЕХ, НЕК, АЕЦ, АЕЦ “Козлодуй- нови мощности,” изпълнителен директор на АЕЦ “Козлодуй,” заместник министър в МИЕТ, зам. председател и председател на комисията по енергетика, реших да подам документи за член на съвета на директорите на БЕХ. Мисля да споделя опита си и контактите изградени през годините, но първо трябва да премина през конкуренцията при конкурса. За всичките години няма човек, към когото да имам негативни чувства. Ако съм сгрешил : ПРОСТЕТЕ!", пише той в поста си в социалната мрежа. 

Днес изтича срокът за подаване на заявление за участие в конкурса за трима членове на борда на БЕХ, които да са представители на държавата. Все още от министерството не са съобщили кои са кандидатите.

Още

НС ще има на 3 декември, МС - след Никулден, бюджет - догодина

28.11.2021

Обновена

5611
"Възраждане" печели мандат в Кърджали

19.11.2021

Обновена

3554
47-ото НС: ПП – 67 депутати, ГЕРБ-СДС – 59, ДПС – 34

18.11.2021

2821