facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / Икономика

На плаж "Нестинарка" искат 6 лв. за барбарон

Синдромът Андрешко убива всеки един бизнес в България, казва в свой пост Християн Георгиев
4 146
 Фейсбук

Скандалните практики по българското Черноморие продължават да отблъскват туристите, вместо да ги привличат в сегашната криза. За специална екстра - ползване на барбарон, която се заплаща изрично - разказва във фейсбук профила си Християн Георгиев.

Той е седнал с половинката и двете си деца да хапнат и пийнат по нещо в заведение на плаж "Нестинарка" в гр. Царево. "Плажчето е гръмко обявявано, като едно от безплатните и наистина има зони, в който шезлонг и чадър са по 0 лева. НО, тук идва голямото но, в заведението "Клуб 35", което имахме неблагоразумието да изберем, се плаща за барбарон по 6 лв.", разказва човекът.

"Видно от сметката, която прилагам, сме консумирали разни неща. Така да се каже, не сме седнали да пием едно фрапе и да нагъваме сандвичи от вкъщи! Не че има лошо в това, просто не приемам за нормално да седнеш в заведение и да консумираш внесено от отвън. По същия начин не приемам и да седна да ям и да ме карат да плащам освен за храната, и за столовете!", обяснява той. От касовата бележка, която той прилага, става ясно, че семейството му е консумирало вино за 29.99 лв., минерална вода за 4.99 лв., телешки бургер за 11.99 лв., тиквички по гръцки за 9.99 лв., шейк Ванилия - за 5.19 лв. и ...два барбарона за по 5.99 лв. всеки.

"Днес заведението се "изхитри" и спечели едни 12 лева, но всъщност загуби много повече. Ние ще сме още поне два месеца в Царево и както казва Христо Мутафчиев - "Няма да им стъпим!",ама не на гърците, а на андрешковците. Съветвам всички приятели, също да не им стъпват. Синдрома трябва да бъде изкоренен, ако искаме бъдеще за децата си в тази страна!", смята Християн Георгиев, според когото синдромът Андрешко убива всеки един бизнес в България!

Барбаронът е мек фотьойл. Ползва се от плажните заведения. 

В началото на месеца бе съобщено пък за "златни" чадъри на Слънчев бряг. На курортисти е била сервирана сметка от 64 лв. за ползваните удобства на пясъка, което прави по 12 лева за чадър и по 10 лева за шезлонг. Стопаните на плажа веднага се оправдаха, че служител новобранец се е объркал и таксувал курортистите по стара тарифа, а от министерството на туризма припомниха, че това лято тарифите не може да надхвърлят 4-5 лева.

Както "Сега" писа, натрапените екстри на родните плажове са на път да обезсмислят акцията "безплатен чадър". Все повече стават сигналите, че обещаните безплатни (или на символични цени) чадъри и шезлонги всъщност излизат скъпо на курортистите. Наскоро например летовник на плажа "Бургас Север" се оплака, че са му казали, че сянката върви задължително с консумация от прилежащия бар, а едно кафе от въпросния бар струва ... 8 лева. Друг случай поднесе Златни пясъци - там обяснили на летовниците, че плажът разполага с безжичен интернет и по тази причина те дължат 5 лв. такса за wi-fi екстрата, без значение дали ще я ползват, или не.

 

 

46

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Кабинетът прие тарифата за тол таксите

18.12.2019

3273 3
До 250 лева ще е данъкът за стая, наемана от туристи през интернет

18.12.2019

3277 11
КФН отне лиценза на застрахователна компания "Юроамерикан"

17.12.2019

1978 3

Коментари

Страници

Wolf ACE

🔥#Badetepatrioti

#nehodetevgarcia

Тодор Георгиев1...

Когато господата от заведенията и плажовете станат патриоти и спрат да ни шиб@т,тогава и ние ще станем патриоти.До тогава -в ГЪРЦИЯ.

Каубой
снимка на Каубой

Ясу и сиртаки! Да видите червен бизнес, как избива загуби....те са вашите дечоре, бееее!

Нафарфор

баф мааму, кв'и са тез тиквички за 10лв; вода 5лв?

Каубой
снимка на Каубой

Расли на спец место. У курника заедно с мери-Джея...тиквички -

Женски пазар по 60 ст килото на дребно. Почвайте да начислявате, аз не мога....смех, смях и президент за майтап.

never-mind

Извинете за ...тъпият въпрос

Такса Барбарон за какво е ??

Яде ли се ??? Или....

Баш Патканът на...

Според blitz e "На плажно заведение в Царево е въведена такса барбарон. За това сигнализира възмутен турист в социалните мрежи. Снимката на касова бележка, в която седящите места..."
 

 

levent

Предполагам че са дали парченца от "гръцките тиквички, хамбургра и няколко капки от розето и милк шейк-а и на двата барбарона😁😀😀

toronegro
Чудя се защо българите завиждат на арабелите че имали петрол. Ние имаме много вода.По 2,50 евро литър. Кога сте купували гориво на такава цена?!
paragraph39

Ч.Ч.Ч./чисти, честни частници/!!! Това е положението!

При това, "концесионери" са на държавна собственост доходоносни природни дадености/ плажове и крайбрежни води! Нали!

Е, ми, вече повече от 30 години, в НЕнародната/след 1989 г./ Република България Демокрация и Частен/НЕ честен!/ Капитализъм Е, БЕ!

И няма ЦК на БКП, няма го "диктаторът" др. Т. Живков и "ужасната" му ДС! И всичко е "шест", ако снощи сте правили кекс! НЪЛ ТЪЙ?!

Е, що сИга рИвете?!?

Mancho
снимка на Mancho

Справка в ТР:

Клуб 35 е със капитал на на Мегалан ( ЕИК/ПИК 111548860 ), както и Джусто ( ЕИК/ПИК 200727457 ) и Мегалан пауър мениджмънт ( ЕИК/ПИК 205909734 ) и ...

Последният да затвори вратата. Всичките те от годината на регистрация работят на загуба, заради такива стиснати клиенти!

Force

Общото между всичките е съдружникът/собственикът Иво Джоков, собственик и на небеизвестния сайт ozone.bg. 

Брашпил

смята Християн Георгиев, според когото синдромът Андрешко убива всеки един бизнес в България!

Аз пък смятам, че г-н Георгиев е бягал от часовете по литература и така изобщо не е разбрал що за литературен героий е Андрешко.

Оттам и напълно неуместната употреба на изрази като "синонимът Андрешко" и "андрешковщина".

Скрудж

Оттам и напълно неуместната употреба на изрази като "синонимът Андрешко" и "андрешковщина".

Може би г-н Георгиев си е спомнил как Андрешко "леко пошибвал кончето си" и се е почуствал съвсем леко пошибан със сметката☺️

dembik

Клуб 35 беше кафето в 35-ти блок в Студентски град. 

Dani Kirilov
снимка на Dani Kirilov
"Ден година храни" - народен цинизъм, обобщаващ българския манталитет да мами като за световно. Държавата била лош стопанин, вика един недоучен и недоосъден "политолог". По дефиниця! От цялото скачане по площадите сал едни банани останаха, ама и те пак се купуват само два-три пъти в годината.
Flamand

Дали думата "андрешковщина" е употребена на място или просто като синоним на безогледна тарикатщина, е въпрос за литературоведи. Да си определят значението на думата, да го напишат в речника и т.н. Тук въпросът е именно за тарикатщината, особено нагла по нашите курорти, която пък се съчетава и с призиви да бъдем патриоти и да "изберем българското". По българското черноморие има и хубави места, но има и много калпави. И по-големият проблем не е дори презастрояването  и бетонирането, а масовата менталност на бизнеса и работещите да гледат на туриста като на някаква гад, от която трябва да изстискат и изсмучат максимално пари срещу минимална услуга и качество. Да се оправят както знаят и да не мрънкят. Няма да ме привлекат с призиви за патриотизъм, а с добро съотношение цена/качество. Което, както казах, на някои места го има.

Stern

Напълно подкрепям възмущението от всевъзможните хитрини на чорбаджии, които правят всичко възможно да отблъснат туриста. Не съм ги изпитвал лично, защото от години съм забравил за Бг-черноморието. Е, образно казано; все пак живея на морето.

Но специално за това лято питам дали държавата/министерството намали концесиите за плажовете, че иска съоръженията да са безплатни?

Вярно е, че концесионерите могат да преживеят едно такова лято, но все пак ми се струва мутренско да искаш пълната цена, да поставяш пълните условия за чистота, спасители, медпункт, но да искаш отстъпки в изплащането на всичко изброено.

Джиджи

Напълно подкрепям възмущението от всевъзможните хитрини на чорбаджии, които правят всичко възможно да отблъснат туриста.

Споко. Все ше се намери КОЙ или КОЯ да ги посреШне пак.👼

 

Ако се навият да дойдат отново, де ... 😷😲😵

Светозар

Сега ген. майор, д-р на физкултурните науки, г-н Бойко Борисов да тръгва от плаж на плаж с един тъпан и на висок глас да вика: „Такса барбарон неемааа, такса соджук немааа, такса Цеко Минев неемааа, такса шехерезада неемааа, такса тъпа кърджалийска пуйка неемааа, такса нощно шкафче немааа!!!“

levent

Поредната позната история, нищо особено. Особеното е, че не разбирам защо хората "първо сядат, консумират" и после се сещат за тарифата или цената. Аз където и да отивам винаги първо питам или се оглеждам за цената. Щом като излезе ме безплатните шезлонги, чадъри и барбарони не са "безплатни", дори по-скъпи от миналогодишните, трябва са се пита за цената. Тогава всеки ползвал ще знае за каквое плащал и няма да праща снимки на касови бележки. 

Evasion

"Ден година храни" - народен цинизъм, обобщаващ българския манталитет да мами като за световно. 

Глупости. Изразът се използва за нещо съвсем различно. Собствената ти интерпретация си е твой проблем, не "народен цинизъм".

Ако на въпросните "барбарони" не е имало указание с цена за ползване, никога не бих платил поискана такава. Утре по тази логика ще ми поискат такса "врата", щото съм влязъл през вратата, а не през прозореца.напр. Докато не се научим, че една сделка има две равноправни страни, винаги ще има дребни тарикати, които да се възползват...

риболовец 5

  Нещата изобщо не са толкова сложни.

  Защо се дават плажовете на концесия?

  Общината като собственик едвали ще се озори много, ако подържа плажната ивица.

  Ще взема парса от  чорбаджиите на хотели, ресторанти и кафенета.

  

 

Luckbox

Плажовете се дават на концесия защото това е поредният бизнес, за който не се иска много акъл - имаш приходи и разходи, които лесно се смятат.  Имаш привлекателно място (плаж) и знаеш, че ще има някаква гарантирана клиентела. Нещо като сметосъбирането (за гарантираната клиентела говоря, де, не за привлекателността...) .....Е, ама тая година клиентелата на плажовете не се оказа толкова гарантирана....Честито. 

levent

Няма нищо за което да де чудим. Щом като на плажа се опитват да те прецакат, в рецепциятанахотела "любезното" отношение е само привидно и пидкрепено само с една лъжлива усмивка, същото за сервитюрите по кафенета и ресторантите, продавач- консултантите и служителите навсякъде  и т. н. Грубото или безразличното отношение значи не е изключение, а е ярка отличителна черта на българите. Изключение е когато при всичките изброени сектори, когато срещнеш искрено любезен служител,  и не ти се вярва защото си свикнал с грубостта или безразличието. Няма смисъл никой да се сравнява с гърците или турците е в това отношение и да приеме българската реалност каквато е. Тогава хората няма да имат много ядове

Брашпил

обобщаващ българския манталитет да мами като за световно.

Българският манталитет има малко общо в случая. Подобни такси има в много други туристически страни. 

В Рим след дълго търсене стигнахме до едно прочуто кафене, купихме си кафета и седнахме отвън да отдъхнем и да го изпием. Веднага дойде един от кафеджиите, за да ни осведоми, че ако искаме да го пием седнали, трябва да платим допълнителна такса. Не само за туристите, и за италианците е така. Всеизвестна е и италианската такса "коперто".

В едно провансалско село пък имаше само един паркинг (на общината), като таксата беше 15 евро. Няма къде другаде да паркираш, така че нямаш избор. От тези такси общината си вързва бюджета.

Каубой
снимка на Каубой

Вие между Рим и мичурин разлика правите ли?💔

Flamand

В Рим след дълго търсене стигнахме до едно прочуто кафене, купихме си кафета и седнахме отвън да отдъхнем и да го изпием. Веднага дойде един от кафеджиите, за да ни осведоми, че ако искаме да го пием седнали, трябва да платим допълнителна такса.

Сам си показал каква е разликата - дошъл е човекът и ви е предупредил. Не е като на тръгване да ви поискат парите - "седяли сте, плащайте". Не че и в чужбина не се случва често да се опитат да "минат" туриста. Обаче на много места у нас е нагло и брутално. 

Каубой
снимка на Каубой

Таска пиян руснак, нали? Ако мине....нагло от коЙ, брутално за кого? Червено-мафиотската шайка пак си показа хидрата.

ловkия

В едно провансалско село пък имаше само един паркинг (на общината), като таксата беше 15 евро. Няма къде другаде да паркираш, така че нямаш избор. От тези такси общината си вързва бюджета.

В това не виждам проблем, стига общината ясно да е оповестила цената на въпросния паркинг, а не некое общинарче да те изчака да паркираш и едва на тръгване, когато сериозно си олекнал след обяд и шопинг, да те сурвака с още 15 еврака.

Такса "барбарон" е малоумие, при това преднамерено!

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш