facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / Икономика

НАП откри нарушения в 10% от лабораториите за коронатестове

6 987
 Илияна Кирилова

Инспекторите на НАП са открили нарушения в данъчното отчитане на коронатестовете в 10% от проверените лаборатории. "Половината от тези нарушения са свързани с неиздаване на касови бележки, при останалите няма груби нарушения, те са свързани с неправилно водене на книгите за фискалните устройства и архивите", обясни пред БНР говорителят на НАП Росен Бъчваров.

Приходната агенция започна миналата седмица поредица от открити наблюдения и контролни покупки в лицензираните медицински лаборатории, които извършват тестове за COVID-19. Причина за това бяха множеството сигнали, подадени от граждани, за неиздаване на фискални бонове при заплащане на изследванията.

В страната са лицензирани 36 медицински лаборатории, но те имат десетки обекти в страната. Само в София са проверени 16 лаборатории, посочи Бъчваров. Според него широката публичност за намеренията на данъчните да инспектират дали лабораториите издават касови бележки, е причина за по-малкото констатирани нарушения.

От НАП обаче не посочват дали и при малкото случаи на неиздаване на касови бележки, ще има временно затворени лаборатории. Запечатването на търговския обект за период до 1 месец е обичайната санкции при този тип нарушение. Освен това собственикът на обекта се глобява със сума от 2000 лв.

Цената на един PCR тест у нас варира около 130 лв., но след като Гърция въведе задължително представяне на отрицателен резултат, изследването за коронавирус поскъпна докъм 200 лв.

2

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Не ЕС, а радикални реформи ще спасят хърватската икономика
България в COVID-кризата: Изливане на пари без реформи

01.10.2020

МИЛА КИСЬОВА

174
Мадрид недоволства от наложената му втора карантина

01.10.2020

Обновена

8986 7

Коментари

joshzack

Цената на един PCR тест у нас варира около 130 лв., но след като Гърция въведе задължително представяне на отрицателен резултат, изследването за коронавирус поскъпна докъм 200 лв.

https://segabg.com/category-zdrave/sveta-se-razrabotvat-141-vaksini-sreshtu-koronavirusa

Грижа за здравето на населението, а? Чиста надпревара за чувала с мангизи.

Васик

Мутафчийски се пребори Мангъров да не спечели нито стотинка. Епидемията беше само повод да си разчистят сметките.

Влез или се регистрирай за да коментираш