Quantcast
Премиерът в оставка уволни тримата заместници на министър Караджов | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / Икономика

Премиерът в оставка уволни тримата заместници на министър Караджов

Назначен е нов зам.-министър - съветник на Кирил Петков и бивш депутат "еднодневка"
17 905
 БГНЕС
Министърът в оставка Гроздан Караджов с един от вече бившите си заместници

В последните си дни като глава на 99-ото българско правителство Кирил Петков предприе необичаен ход - направи чистка на най-високо ниво в Министерството на регионалното развитие. Пресслужбата на правителството, което има броени дни до края си, обяви днес следобед, че премиерът в оставка е освободил тримата заместници на Гроздан Караджов - Явор Пенчев, Стефан Аспарухов и Деляна Иванова. Има и едно назначение - инж. Ивайло Иванов е Стайков е новият зам.-министър.

В съобщението от МС мотиви няма. Но причините са очевидни -  тежкият разрив между "Продължавяме промяната" и "Има такъв народ" и недоверието между представителите на двете политически сили. А Кирил Петков и Гроздан Караджов дори си размениха обвинения в манипулации и лъжи.  

Кой е новият втори човек в МРРБ?  

Ето визитката му, изпратена от МС: 

Ивайло Стайков е магистър инженер по специалността „Строителство на сгради и съоръжения”, придобита в Университета по архитектура, строителство и геодезия – гр. София. Завършва следдипломна специализация „Мениджмънт на строителството и инвестиционните проекти” - отново в УАСГ-София. Стайков притежава солиден опит в организацията и управлението на строително-инвестиционни проекти в България и чужбина. Избран е за народен представител в 47-ото народно събрание от 29 МИР Хасково от листата на  "Продължаваме промяната" . 

Интересното е, че инж. Стайков е останал депутат на ПП само броени дни през миналия декември, след което доброволно е напуснал Народното събрание и от 1 януари 2022 г. е бил назначен за съветник в политическия кабинет на вицепремиер и министър Гроздан Караджов. А ето че новото му поприще е на зам.- министър..   

Ключови думи:

МРРБ, зам-министри

Още

Изоставени тунели вещаят чистка и в държавната "Автомагистрали" ЕАД

19.08.2022

Обновена

ВАСИЛ НАНЧЕВ

3711
"Булгаргаз" обяви търг за закупуване на втечнен газ

10.08.2022

Обновена

1855
Арх. Шишков откри, че недостроените участъци на „Хемус“ са зазимени

16.08.2022

Обновена

3944