Quantcast
Само три банки отпускат безлихвени кредити от новата серия | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / Икономика

Само три банки отпускат безлихвени кредити от новата серия

1 215
 Илияна Кирилова

Само три банки са се включили в схемата на ББР за безлихвено кредитиране на пострадали от ограничителните ковид-мерки работещи и самоосигурени лица, след като тя бе удължена в началото на март. УниКредит Булбанк и Инвестбанк са възобновили приема на заявления в края на миналата седмица, а ПИБ от началото на тази.

Бюджетът на програмата за безлихвено кредитиране на физически лица, лишени от възможността да полагат труд поради пандемията от COVID-19 от 200 млн. лв. бе изчерпан преди месец и правителството одобри да бъде удължен с още 100 млн. лв. Парите бяха прехвърлени от отпуснатите през пролетта на миналата година 500 млн. лв. за евтини кредити за бизнеса, които обаче не предизвикват голям интерес сред фирмите.

По програмата ББР гарантира заеми до 6 900 лв., включително за кредитиране и на граждани, които са били в неплатен отпуск поради пандемията, а в настоящия период на наложени ограничителни противоепидемични мерки са безработни. 

Кандидати могат да бъдат служители, които са били в принудителен неплатен отпуск или самоосигуряващи се, чиято дейност е била временно прекъсната заради извънредната обстановка. Максималният срок на погасяване е 5 години, с минимум 6 месеца и максимум 24 месеца гратисен период. Заемите са освободени от такси, комисиони и неустойки.

 

Ключови думи:

ББР, безлихвени кредити

Още

МИ контролира "Плод-Зеленчук", но не и Кинтекс и ВМЗ

30.08.2021

МИЛА КИСЬОВА

3364
В този мандат Кирил Петков ще е само служебен министър

13.08.2021

Обновена

МИЛА КИСЬОВА

12648
Фондът на фондовете осигури кредити на 53 фирми само за месец

11.08.2021

МИЛА КИСЬОВА

2235