Quantcast
Шефът на фонд Земеделие: Чиновници се държат като феодали | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / Икономика

Шефът на фонд Земеделие: Чиновници се държат като феодали

Има съмнения за корупция при проекти, които са били забавени с по 20-30 месеца, твърди Борис Михайлов
4 406
 БГНЕС архив

Има съмнения за корупция и във Фонд "Земеделие". Това обяви новият шеф на структурата Борис Михайлов, цитиран от Би Ти Ви.Новото ръководство отчете, че над 2000 проекта за половин милиард лева са били забавени с месеци, понякога с 20-30 месеца дори.

Експертите, които обработват различните документи на кандидати за финансиране, вече няма да са анонимни, обяви Михайлов. Според него в структурата работят служители, които се държат "като феодали, а на земеделските стопани се гледа като на крепостни селяни".

„До Нова година ще изчистим всичко, което е забавено просто поради корупция, дайте да си го кажем направо - заради корупция, но това не мога да го докажа... От наша страна се иска тези, които са правили това, да си отидат. Може би ще си отидат и много други хора в бъдеще“, заяви Михайлов.

В опит да се извършат телефонни измами на земеделци, чакащи плащания, се обаждат хора, които предлагат помощ, като искат съответен процент. От фонда предупредиха да не се вярва на подобни обаждания от румънски номера.

Още

Лесно е да си ревизор, трудно е да си министър

14.09.2021

Екип на Сега

8649
Херо Мустафа и Стефан Янев обсъдиха отбраната и корупцията

07.09.2021

Обновена

2244
Гл. експерт във Фонд Земеделие е задържан с 5000 белязани лева

04.09.2021

5388