facebook
twitter

Икономика

Уолстрийт бележи ръст в очакване на $2 трлн. от Тръмп

1 480
 Графика на индекса DJIA

Пазарът на акции на Уолстрийт отбеляза много силен отскок от достигнатите в понеделник тригодишни дъна. Причината е, че инвеститорите продължават да се надяват, че Конгресът на САЩ ще одобри фискалния пакет със стимули от администрацията на президента Доналд Тръмп за $2 трлн., предназначен за омекотяване на негативното икономически въздействие на пандемията от коронавирус, предава БНР.

Причина за днешното рязко възходящо движение е и вчерашното решение на Федералния резерв на САЩ, предприел безпрецедентна стъпка за директно предоставяне на кредити за американската икономика и домакинства, както и на неограничена във времето и по размер програма за "количествени улеснения" (за покупки на ценни книжа).

Индексът DJIA нараства с над 1500 пункта (скок с 8,5%), обратно над психологическото ниво от 20 000 пункта, докато технологичният Nasdaq Composite се повишава с 6,2%.

Широкият индекс S&P500 се повишава със 7,5%, като достигнатият по-рано дневен лимит от +/- 7% доведе до 15-минутно прекратяване на търговията.

В понеделник DJIA падна с 3% до най-ниско ниво след 9 ноември 2016 г. (18 592 пункта) - деня на избирането на Доналд Тръмп за президент на САЩ.

Подобно на силно растящите днес европейски пазари, инвеститорите на Уолстрийт също игнорират драматичния спад на бизнес активността в САЩ през март в резултат на вирусната пандемия, според редовното месечно проучване на IHS Markit.

Междувременно европейските борси приключиха търговията във вторник с брутални повишения между 7% и 10%. Общият индекс Stoxx Europe затвори с ръст от 8,4%, германският DAX 30 скочи с цели 11%, френският CAC 40 - с 8,4%, и британският FTSE100 - с 9%. Дори италианският индекс MIB нарасна с близо 9%, но преди да стане ясно, че все още не е достигнат пикът на заразата на Апенините.

17

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

С новите 216 заразени активните случаи на COVID-19 са 5125

29.09.2020

Обновена

2650 49
Първият дебат Тръмп-Байдън идва при сериозна преднина на демократа

29.09.2020

2355 26
"Ню Йорк Таймс": Доналд Тръмп почти не е плащал данъци

28.09.2020

807 11

Коментари

Бронщайн
снимка на Бронщайн

Безумие.

Paranormal

Супер новина! 👍

paragraph39

/:/стимули от администрацията на президента Доналд Тръмп за $2 трлн., предназначен за омекотяване на негативното икономически въздействие на пандемията от коронавирус, предава БНР.

.......................................................................................................................

При 2 трилиона щ. долари, 2 милиарда "помощ" от България за САЩ са нищо!

Сиреч, муха ще ги е ухапала САЩ, ако България поиска и САЩ се съгласят да бъде развален договора за "онези" ненужни, ненарисувани дори, но 100% платени авансово до 2025 г. 8 бр. Ф-16 бл. 70- и близо 2 милиарда долара ще се върнат в /на/ България, за да помогнат за "омекотяване на негативното икономически въздействие на пандемията от коронавирус", както и за осигуряване на специализирана медицинска апаратура, предпазни средства, лекарства, дезинфектанти и т.н. в България!

При това, става въпрос за "форсмажорна причина"/пандемията Коронавирус/, която причина всеки Съд у нас и по Света ще УВАЖИ, като законно основание за едностранно разваляне на договор! КАЗАХ!

peniko

Аз се чудех къде изчезна тоалетната хартия ..... оказва се, че я "конвертират" в $

VBA...

Сега е момента да си похапваш качествени кремвирши, без тоалетна хартия.😅

Muktata
снимка на Muktata

Не съм икономист , но ми се струва че тези гигантски лашкания на индексите надолу - нагоре , празнят нечии джобове , а пълнят джобовете на други.

Бронщайн
снимка на Бронщайн

Печатат пари заа да спасяват хората, които отиват в казиното.Накратко.

lalluger

Било е разпродадено в паниката и сега на сравнително малък оборот лесно има голям ръст в %. В очакване на печатането, да! Има два коня: страхът да не загубиш и лакомията. Лицемери няма. Всъщност при качване може и да няма губещи, а някои с пропуснати по-големи печалби да кажем (продаващият евтино). Но при падане може да е от страх - да минимизираш загубите, друг зор, кредит етс. И пак някои пазарИ евтино рабира се. Но кой ли знае кога е най-евтиното? Това е най-скъпият (когато говорим за пари) отговор... Инсайдърите ;) може би, но не задължително, като тръгне стадото веднъж, цифрите нямат много значение...И някой спекулант познаващ поведението на стадото също се чувства добре в такава волатилна обстановка. Само очакванията са важни за стадото краткосрочно. Другото няма значение за момента. Под стадо имам предвид вкл. институционалните, движещи големите обеми. 

Новините са вливане на пари са оК, но ако трайно вирусът внася всеки ден лоши новини бързо ще се гмурнат пак. Мисля, че така ще стане. Скромно мнение.

fisherman

А призива на тексаския губернатор е още по-безумен;

 

Texas Lt. Gov. Dan Patrick suggests the elderly should risk their lives to save the economy

Гъз папир има колкото искаш стига все още да  вдигаш аероплана;https://www.youtube.com/watch?v=q0PBg_3iVBw

 

 
Moby-Dick

Урррра, таваришчи! Крымнаш, а супостата ша мре, тавариш Путя го утепа! Сейчас рубъля ша мине 100 доляра, пък бочката петроль ша са купува за 100 рублей!!! Урррааааа! !!!!

Чичо Гошо

Радвам се, че се радваш.

Ура!

Радвай се.

paragraph39

Muktata

/:/Не съм икономист , но ми се струва че тези гигантски лашкания на индексите надолу - нагоре , празнят нечии джобове , а пълнят джобовете на други.

...............................................................................................................

Така е!

Ако перефразираме Закона на Ломоносов, той ще звучи така:

"Нищо в Природата не се губи, а само преминава от един джоб в друг!"

И НЯМА никакво значение дали преминаването ще бъде наречено "омекотяване на негативното икономически въздействие /на пандемията от коронавирус/," Кражба, Бизнес, Дарение или другояче!!!

н16
снимка на н16

инвеститорите на Уолстрийт също игнорират драматичния спад на бизнес активността в САЩ през март в резултат на вирусната пандемия

 

Спекуланти? Но защо дейността в САЩ е спаднала заради вируса в Ухан? Който все пак, в началото на тая история, беше още само в Китай. После много организирано, успя да се прехвърли и на други места. Което разбира се, е станало съвсем случайно.

Imko1
снимка на Imko1

Дълго и упорито обясняваха, че зад парите трябва да има стоково покритие. Мани, ами що се хабят да обясняват?...

PlaNed
снимка на PlaNed

Истината е, че всичко това е резултат от НЕвината, че Тръмполино измисли ( в буквалния смисъл! ) лекарство за короновани:

https://segabg.com/category-observer/bez-dokazatelstva-trump-obyavi-lekarstvo-sreshtu-covid-19

Meto_ot_Interneto

Очаквана верижна реакция след като Китай съобщи за спирането на епидемията. Първо реагираха пазарите в Азия, после - в Европа и накрая Уол Стриит пое щафетата. Франция, Англия и Щатите печатат електронни пари като луди и ги наливат в икономиката. Помощта за засегнатото население е гигантска и прилича по-скоро на  марксистко-ленинско мероприятие, отколкото на пазарно стопанство. Тръмп е все едно Сандърс. Пазарните фундаменталисти мълчат като сливи и държавата пак спасява положението, както преди 12 години.

KTP

Аз пък мисля че това наливане на пари ще закърпи положението за няколко дни, но от това проблемите не изчезват по магически начин. 

Тепърва предстоят тежки дни за света и ще е истинско чудо ако това не се отрази на борсите... 

Влез или се регистрирай за да коментираш