facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / Икономика

Вучич: Сърбия ще печели по 185 млн.долара от "Турски поток"

1082
 Пресслужба МС

Доходите на Сърбия от транзит на руски газ през сръбския участък на газопровода "Турски поток" ще бъдат 185 милиона долара годишно, заяви сръбският президент Александър Вучич снощи по телевизия "Пинк", цитиран от БНР. 

За нас газопроводът е стратегически проект. Ние още през декември построихме 403 километра газопровод на територията на Сърбия, остава да се построят четири измервателни станции и една голяма компресорна станция в Жабари, каза Вучич.

По думите на Вучич "Турски поток" има голямо значение за индустриализацията на Сърбия и за привличането на инвеститори. По газопровода Сърбия ще получава предимно руски газ. В Сърбия ще влизат 13 милиарда кубически метра газ, а от тях 3 милиарда ще останат в Сърбия, останалият газ ще отива в Унгария, Босна и Херцеговина и Косово, заяви Вучич, изразявайки надежда, че българите ще завършат строителството на своя участък от газопровода до края на май или юни, така че още от септември или до края на тази година газът ще започне да пристига в Сърбия.

9

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Сърбия купи руски комплекси "Панцир С1" срещу US изтребители

20.01.2020

16094 50
Държавната руска телевизия иронизира Борисов за Турски поток

15.01.2020

9419
"Газпром": България се забърза след критиките на Путин

12.01.2020

20052 38

Коментари

Калпазанче

Бай Онуй се отърка в Императора и Султана!  Така и трябва. Някои вият на умрело, ама нека! 

geo_19

Нека третия помощник на заместника на държавния секретар ни свие сармите, то веднага ще спрем кранчето и Вучич нищо няма да спечели. Щему останат направените разходи за една празна тръба от българската до унгарската граница.

dissidentbg

Затова пък, ти ще спечелиш.

 

Прост народ - бедна държава.

toshko1

 - Сърбия ще печели по 185 млн.долара...

 - Доходите на Сърбия от транзит на руски газ през сръбския участък на газопровода "Турски поток" ще бъдат 185 милиона долара годишно....

 

   Редакцият,а кое е вярното? Печалба е различно от доход, че има и разход.

 

ejko

По-интересен е въпроса,колко ще печели България от същото?Върти ми се в главата нещо за спестени около 80млн. нещо си,ама тогаз ми излиза въпроса-кой е пре..бан?!

dissidentbg

Не умееш ли да смяташ?

След като Сърбия ще печели 180 милиона при 3 милиарда кубика по-малко за транзит, Смятай колко ще спечели България. 

ejko

Не аз,а някой от "капацитетите" на правителството не може.Казвам какво ми се струва че подочух по медиите-ръкопляскаме и се прегръщаме за спестени 80-85млн.долара или евро,нямам точен спомен,а и не ме интересува върло.До сега не съм чул конкретно изявленияе на главния шаман на РБ да обяви като Вучич конкретна цифра,иначе ханализатори -колкото щеш по медиите Му😉 

nebenebe

То сметките накрая никога не излизат. Но нека първо да тръгне газта, че настроението на БХ не може да се предвиди.

Magi

Надайте се да изградим....

Влез или се регистрирай за да коментираш

bool(false)