Quantcast
14 души са арестувани за убийството в Солун | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / Чужбина

14 души са арестувани за убийството в Солун

Загиналият български запалянко е бил прегазен от ван на фенове на гръцкия клуб ПАОК
Обновена
5 455
 Pixabay

Гръцката полиция е задържала 14 заподозрени за нападението над фенове на "Ботев" (ПД), при което един 28-годишен български запалянко беше убит, а други двама бяха ранени, съобщи сайтът Sportlive.

Феновете на "Ботев" често ходят в Гърция, тъй като са побратими със запалянковците на "Арис", разказват от сайта. Инцидентът е станал след мач между "Арис" и ПАОК. Според гръцката полиция убитият е бил прегазен от черен ван, с който са се придвижвали фенове на ПАОК.

Българският консул в Солун Красимир Тулечки беше категоричен, че нашите сънародници с нищо не са провокирали смъртоносната атака.

"Българските фенове са се канели вече да си пътуват за страната след провеждане на мача, който беше в събота всъщност. Нападнати са от гръцки фенове с бухалки, с мотоциклети, каски, маскирани, качулки. За съжаление докторите не са могли да спасят едното момче, което е ударено от кола при сбиването. Други двама бяха прегледани в болницата. Изписани са още в полунощ. Полицията сне свидетелските показания. В момента се издирват и нападателите, и колата, която е ударила момчето", разказа Тулечки пред БНТ.

Още

Издирваната в Пловдивско жена е открита мъртва

27.11.2022

179
Осъден за убийство е помилван по молба на внучката му

25.08.2020

РАДА НИКОЛОВА

5150
Граничният полицай е убит през оградата от турска страна

15.11.2022

Обновена

693