Quantcast
Американски крайцер задържа кораб с много руски ракети | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / Чужбина

Американски крайцер задържа кораб с много руски ракети

В установеният от USS "Монтерей" морски съд в Арабско море е имало и китайски автомати, снайпери, гранатомети
Обновена
13 297
 Туитър

Хиляди незаконни оръжия са задържани от американския крайцер "Монтерей" (USSMonterey (CG 61) на кораб без опознавателни знаци в международни води на Северно Арабско море, съобщава базираният в Бахрейн Пети американски флот в Туитър. На борда на морския съд са открити огромни количества усъвършенствани руски противотанкови управляеми ракети, както и и китайски автомати. Сред иззетите оръжия има и стотици снайпери и гранатомети.

 

 

Случката се е разиграла още на 6-7 май, но за нея става известно едва сега. Тогава хеликоптер SH-60 Seahawk, базиран на крайцера "Монтерей", е помогнал да се предотврати масивна доставка на незаконно оръжие, което е било транспортирано транзитно през международни води в Северно Арабско море, разказва израелското издание The Jerusalem Post, цитирано от Агенция Фокус.

Откриването на пратката с оръжие е станало на фона на напрежението в Йемен и опитите на Иран да подкрепи действащите там бунтовници хути. Въпреки това пратката може да бъде свързана и с други бойни групи в Африканския рог или Йемен. Остава неясно какъв е бил екипажът на задържания кораб. Крайцерът „Монтерей“ проследява кораба в продължение на 36 часа, преди моряците му да се качат на борда му. Също така няма яснота защо оръжията са конфискувани, а екипажът е освободен след разпит. Като се има предвид, че цената на оръжието може да бъде в милиони долари, би било странно, ако екипажът не е замесен в транспортирането му, коментират изданията.

 

 

Още

Откриха останките на падналия МиГ-29, но не и черната кутия

17.06.2021

Обновена

3774
Заплаха от екокатастрофа, след като кораб потъна близо до Шри Ланка

02.06.2021

1105
САЩ вкараха кораб от бреговата си охрана в Черно море

27.04.2021

3619