facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / Чужбина

Авиокомпания рекламира Южна Италия като "земя на мафията"

1 766
 ЕПА/БГНЕС архив

"Насладете се на истинска Италия, като преспите в земята на мафията", гласи посланието в реклама на британската авиокомпания EasyJet. Стремежът на нискотарифния превозвач да генерира допълнителен интерес към южната област Калабрия обаче предизвика гневна реакция от италианската държава и компанията беше принудена да се извини.

"За да се усети автентичният вкус на италианския живот, няма нищо по-добро от Калабрия - се казва още в рекламата на уебсайта на британците - Районът страда от очевидна липса на туристи поради историята на мафиотската дейност и земетресенията. Регионът в южния край на Италия, известен с бреговата си ивица, богата история и култура, печели от липсата на емблематични градове като Рим и Венеция, способни да привлекат тълпата от Instagram."

Затова днес италианският министър за юга Пепе Провенцано поиска EasyJet "да се извини на Калабрия и Италия". Сенаторът от Калабрия Ернесто Магорно пък заяви: "Засрами се, EasyJet! Калабрия е прекрасна земя с изключителни хора!" Губернаторът на областта Джоле Сантели също разкритикува жестоко "псевдо-маркетинговата операция", наричайки рекламния ход "агресивен, късоглед и с явно расистско подстрекателство".

От EasyJet се извиниха, заявявайки, че искали само да посочат, че Калабрия е подценена от чуждестранните туристи. Компанията обеща да отстрани обидната реклама, както и да проведе вътрешно разследване. "Калабрия е много важна земя за нас, която обичаме и винаги сме рекламирали с многобройни полети до Ламеция Терме", заявиха от EasyJet.

Ключови думи:

Италия, EasyJet, реклама
6

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Италия премахна карантината за идващи от България

22.09.2020

482
Трансджендър Исус кани исландчетата на неделно училище

17.09.2020

770 4
Италия ще иска карантина за българи поне до 7 октомври

08.09.2020

909 1

Коментари

Billy-Joe Winchester

Елате в България, земята на лай**та!

 

Тук има всякакви - кафяви, оранжеви, в охра, зеленикави, жълтеникави, червеникави!

Издължени, стеснени, свити на кравай, спечени, рядки и редки!

Има лай**а в планината, има лай**а в морето, има лай**а в Софето, има и едно спечено, от Банкя, дето ни е национална гордост!

 

Къде другаде ще видите толкова много лай**а на едно място??? Стягайте куфарите и си вземете мокри кърпички!!

levent

Би било сензационно нали- Посете България, земя на лайната!😀😀

Banana Joe
снимка на Banana Joe

Мани, че на Ангелкова толкоз ѝ требе...

levent

Правилно са казали, да не би да е лъжа? С

Recycler

грешка

Recycler

Изиджет е собственост на грък...

Влез или се регистрирай за да коментираш