Quantcast
Байдън атакува фронтално Путин: Опитва да отслаби ЕС и съюза ни с НАТО | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / Чужбина

Байдън атакува фронтално Путин: Опитва да отслаби ЕС и съюза ни с НАТО

Държа на думата си и Америка се завръща, обяви той в онлайн версията на Мюнхенската конференция
Обновена
9 712
 ЕПА БГНЕС архив
Среща на Путин с Байдън в Москва, 10 март 2011 г.

"Кремъл атакува нашите демокрации. Путин се опитва да отслаби европейския проект и нашия съюз с НАТО. Путин иска да саботира трансатлантическото единство и нашата решимост, защото е много по-лесно за Кремъл да заплашва отделни страни, отколкото да преговаря с една силна и единна трансатлантическа общност". Това обяви президентът на САЩ пред Мюнхенска конференция по сигурността, предават световните организации. 

"Аз съм човек, който си държи на думата. Америка се завръща. Днес говоря като президент на САЩ, в самото начало на моето управление и изпращам на света ясен сигнал: Америка се завръща. Трансатлантическият съюз се завръща. И ние не гледаме назад", каза Байдън на форума, който тази година се провежда във видеоконферентен формат.

Нека да изчистя всяко съмнение. САЩ ще работят тясно с нашите партньори от Европейския съюз и столиците на целия континент, заяви Байдън в първата си реч на европейска сцена. САЩ са изцяло ангажирани със съюза си с Организацията на Северноатлантическия договор (НАТО), даде да се разбере Байдън. "Ние сме в разгара на фундаментален дебат за бъдещето и посоката на нашия свят. Трябва да се подготвим за дългосрочна стратегическа надпревара с Китай", подчерта той.

Президентът на САЩ по-конкретно призова за борба срещу икономическите злоупотреби на Китай и каза, че целият свят трябва да играе по едни и същи правила. Икономическите злоупотреби и натискът, упражняван от китайското правителство, подкопават основите на икономическата система, увери той. 

Байдън каза, че САЩ трябва да отговорят на дестабилизиращите дейности на Иран в Близкия изток, но не влезе в детайли. Той потвърди желанието на Вашингтон да се върне към споразумението от 2015 г. за иранската ядрена програма.

236

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Байдън: САЩ никога няма да признаят Крим за руски

27.02.2021

Обновена

7753 140
САЩ удариха ирански обект в Сирия, но преди това предупредиха Русия

26.02.2021

Обновена

9881 157
Путин към ФСБ: Да не позволяваме Русия да бъде окована от Запада

24.02.2021

17200 191

Коментари

Страници

woogie

Вовата още през 2005 г. обеща, че ще направи рублата конвертируема. А, тя взе че съвсем се скапа. Щеше да направи руската икономика конкурента. И тя се срина. През 2015 г. се закани да приключи в Сирия с победа. Е, и това не се получи. Петролните полета останаха под юрисдикцията на САЩ. Щеше да приключи в Идлиб за една седмица, Е, и? Комплексираното джудже с фалцетното тенорче и високите токчета все се пробва за нещо и все гризва дръвцето. Подобно на Хрушчов и Брежнев. И те се перчеха, като Вовата....

old war horse
снимка на old war horse

вугито едно реди, бай дън друго!

на кого да вярвам?!?

на вугито или на бай дън?!?

баси дилемата!😁😁😁

Weiß

Петролните полета останаха под юрисдикцията на САЩ

Поредният неграмотник.

Самуил Петков

woogie

Вовата още през 2005 г. обеща, че ще направи рублата конвертируема.

Че тя си е конвертируема!

 

Една национална валута е конвертируема, ако местните жители (резиденти) и чужденците имат право да я обменят с друга валута в неограничени количества. Това право обикновено се гарантира от централната банка на страната 

Продавай квот намериш - тичай купувай рублета - вече можеш!

Свърши чакането! 

Те ти , любезно давам линк:

 

https://krasnoyarsk.bankiros.ru/currency  Курсы валют в Красноярске  Подписаться на изменения курсов

Лучшие курсы в банках Красноярска

 

Hasta la vista

Драги woogie, това което наричаш "юрисдикцията на САЩ" поради незнание или поради неразбиране на думичката "юрисдикция", всъщност на нормален човешки език се нарича ПЛАДНЕШКИ ГРАБЕЖ! Какъвто грабеж САЩ осъществяват където им е стъпил кракът! 

Gusin

Нещастен продажник тръгнал да се хвали, че някой краде някъде, при положение, че американците грам работа нямат в Сирия, да крадат петрол там! Да вземе човек една дъска и да ви подкара с дебелия край наред троловете като теб!

muscleagents bayern

Самуиле, самуиле.... със същия усоех можеш да пуснеш линкове откъде да си купим москвичи, компютри, смартфони, китари, аудио уредби и други нещица дялани в Русия - никой няма да си купи!!! 😉

muscleagents bayern

Хаста ла виста... това , че не разбираш какво е юрисдикция не би трябвало да ти пусне чак до такава степен кепенците за да не можеш да различиш грабежа на американците в Япония, Западна Германия и Южна Корея от този на руснаците в  Северна Корея и източна Германия и цяла източна Европа. 

Boris65

Вовата падеа 2007 Година!

Сега управлява двойника на тройника на Путин!

Слава на героите 404!

Вовата е болен от паркинсон! 

Въпрос

old war horse

баси дилемата!😁😁😁

 

Що си мислиш, че някой го е грижа за дилемата ти?

Въпрос

тичай купувай рублета - вече можеш!

Свърши чакането! 

Кажи го на руснаците😂

Центробанк представил «Обзор рисков финансовых рынков», в котором оценил объём вложений россиян в иностранные ценные бумаги в 2020 году.
Так, приток средств физлиц в акции и облигации нерезидентов за год составил 638 млрд рублей, отметили в Банке России.
В 2020 году приток средств физлиц в акции компаний, зарегистрированных в иностранной юрисдикции, составил 415 млрд рублей, а в облигации таких фирм — 223 млрд рублей. Кроме того, граждане приобрели на 70 млрд рублей акции эмитентов, связанных с российскими компаниями.
По данным ЦБ, наибольший приток происходит в крупнейшие компании США, которые входят в основные индексы акций: S&P 500, NASDAQ, Dow Jones.

old war horse
снимка на old war horse

ами като гледам ти, подтичваш подире ми като пале!😁😁😁

май и внимание търсиш като паленце?!?😜

Въпрос

ами като гледам ти, подтичваш подире ми като пале!

Шапкар, ти да не си слагаш пола и да се изявяваш като Асол? И тя същите лафове пуска. Или пускате опорки от една и съща оперативка?

Въпрос

Да не забравяме, че преди години на същата тая конференция Путин плашеше Европа с някаква суровина свърхдържава. Видяхме я колко е свърх. Толкова свърх, че зависи от температурите в "Гейропа", за да върже бюджета. Че то само с ракети не става. Народецът трябва да има и малко за хапване. Поне гречка😂

Agent_Provocateur

Русия изнася за Германия трактори. Линка си го намери сам

Carpe diem

Колегата е евроатлантик и защитава евроатлантизма според възможностите си ☺️

Автоцен

Ако Русия е по-слаба, както твърдите, с това само доказвате, че страни като нашата трябва да подкрепят тъкмо нея, за да подържат баланса в света. Това, че друга държава е показала по-яки челюсти говори само, че тази друга държава има по-хищен нрав отколкото Москва. Щом е стигнала от другата страна на глобуса чак дотук. А ако националният ни идеал е да станем плеймейтка на по-големия бандит, няма шанс да прередим цял харем. 

Billy-Joe Winchester

Още от началото си беше ясно, че байдъновото президентство ще значи 4 загубени години за САЩ. Демократите го издигнаха за кандидат, само и само Тръмп да не вземе втори мандат.

 

muscleagents bayern

Интересно защо Колхозник Партенков се е нарекъл Били Джо Уинчестър ?! Може да обясни ! Та другарю Колхозник , политическата кариера на Тръмпунгера спокойно може да продължи в България. Може да го покани Българското Тръмп Общество. Дори може и да прескочи Задунайская губерния и да се възцари директно в Съвецкия съюз. Но прОблем!

Billy-Joe Winchester

Колега, нямам абсолютно нищо общо с тръмпаджиите. Това не значи, че харесвам Джо Байдън. След провала с Хилърито преди 4 години демократите не искаха да рискуват с някоя ангажираща фигура като Бърни Сандърс или Елизабът Уорън. Затова избраха възможно най-сивия и безличен кандидат - Джо Байдън, който просто ще проспи мандата си без да прави нищо, за да не дразни никой и да не върне Тръмп през 2024. Междувременно керванът ще си върви.

Въпрос

Джо Байдън, който просто ще проспи

Като гледам сънят му започва доста да притеснява петата колона. Я как са наскачали с пенсионерски гърди да защитават путиновата амбразура. Според броя коментари под тая тема, сънят на Байдън май е за някои кошмар😂

Тренд Петков

Смеешник....Излиза, че предния ,за разлика от него, не си е държал на думата....ами следващият го какво ли ще каже пък за него? Единственото е страх....страх, че благодарение на Тръмп най-накрая на всички им втръсна да им играят по гайдата...и по интересите им,личните...и взеха да си гледат своите интереси. и се сетиха,че щатите не са вече това,което бяха..

Въпрос

се сетиха,че щатите не са вече това,което бяха..

Е, блазя им (ви) на интелекта, щом им (ви) трябваше палячо като Тръмп, за да го разберат(те).

fractal
снимка на fractal

И Триумпф същото казваше 

МакЕ АмЕrica Great Again

Светозар

Лишиха Тръмп от званието „Почетен казак”

dnes.dir.bg/spektar/sankt-peterburg-donald-tramp-sasht-izbori-2016-pocheten-kazak-27037963

ПГеоргиев

"Кремъл атакува нашите демокрации."

Кои са вашите "демокрации", бре?

Таз американската, която държи в затвори без съд и присъда, па било и набедени за терористи.

Таз американската, която си приема закон на местно ниво и по него започва да наказва всеки дръзнал да й се противопостави.

Таз американската, която ти запушва устата, само защото си казал "фалшифицирани избори", "манипулации", "откраднати избори" и пр. па били те и светещи от чистота.

Тази американската, която се разпорежда с чужди територии, чужди ресурси и нарича инвазиите си и кражбите си "защита на националните интереси".

Таз испанската, която реве за съдбата на криминален престъпник в чужбина, а държи в затворите си политически деятели и музиканти, само защото са против монархията и крадците в страната.

Тази британската, която не иска и да чуе за нов референдум за независимост на Щотландия.

Америка затъва в собственото си блато и трудно, ако не и невъзможно, щесе измъкне.

Вие се грижете за своите си проблеми, като 36 милиона гладни американци (по собствената оценка на президента Байдън от края на януари), от които 13 милиона деца, па тогава се грижете за Трансатлантическия съюз. От такива "грижовни съюзници" не ни требе Путин да ни унищожава.

 

"Президентът на САЩ по-конкретно призова за борба срещу икономическите злоупотреби на Китай и каза, че целият свят трябва да играе по едни и същи правила."

Ми като е такъв корназ и силен, да се бори сам с Китай и Рашъта. Що реве на съюзниците да го подкрепят.

Скоро ще заиграят по китайските икономически и руските военни правила. Тогава ще има равенство и прогрес.

 

muscleagents bayern

П. Георгиев , марш в Съвецкия съюз! 

Въпрос

Кои са вашите "демокрации", бре?

Чукчата не е читател... Човекът си го е казал "нашата демокрация". Не е казал демокрацията въобще. Ти като знаеш по-добре какво е демокрация докажи го на практика. Например при Путин. Ама стиска ли ти?

Zmeja

 целият свят трябва да играе по едни и същи правила

А познайте от първия път кой според Байдън трябва да пише правилата?😏

j.jelevban

            Байдън е палячо.Но особен палячо.Щото от начало до край,от пети до глава е продукт на САЩ управляваща система.И това недъгаво дете вече дементирало старче е ясен индикатор за генетичната деградация на управляващите САЩ.

           Ако.Ако Байдън имаше капацитета на Кенеди примерно,щеше да знае,че противника трябва да се побеждава по неговите правила и на негов терен.Това по източна мъдрост мисля ,че е китайска.Само така можеш да подчиниш противника.

Китай направиха точно това.Победиха САЩ по правилата писани от САЩ.Но наместо уважение получават закани.Що за идиот трябва да си,да пренапишеш собствените правила и да искаш реванш по тях.Не знам каква източна мъдрост напътства в случая.Вероятно;Убий го глупака.Не заслужава да живей.Вреди на себе си и на другите.Не може да му се помогне.

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш